Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urodziłam dziecko, starsze chce ssać pierś.

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem, co robić. Moja 2-letnia córeczka dostaje histerii na widok karmienia malutkiej siostry i tez chce ssać. Nie mogę jej uspokoić jeszcze jakiś czas po karmieniu. Co byście zrobiły na moim miejscu? Teraz jest z nami mąż, ale od przyszłego tygodnia wraca do pracy i zostajemy same. Mała karmie na żądanie, czyli często. Pozwolić starszej spróbować, czy zrezygnować z karmienia? Nie chciałabym ani jednego, ani drugiego.

Gość gość
Zazdrość. Mojej przyjaciółki syn też tak chciał. Tłumacz że jest za duża, w końcu 2latka dużo już rozumie - i olewaj

Gość gość
Nie rezygnuj z kamienia mlodszej ale starszej nie karm, tłumacz że jest za duża, że to mleko dla dzidziusia, że dla takich dużych dzieci niedobre itd. Pewnie będzie się wsciekac ale w końcu przywyknie i zrozumie i karm normalnie poki jest mąż, przyzwyczajaj starsza do tej sytuacji już teraz, bo samej ci będzie ciężko

Gość gość
daj possać raz czy dwa, żeby nie miało histerii i wytłumacz, że jest już za duże. przecież to dwulatka, świat się nie zawali a dzieciak tego inaczej nie rozumie.

Gość gość
Jak starszaka corka jest odstawiona od piersi juz jakis czas to nie bedzie potrafila pic I problem z glowy. Sprobuje, nic nie poleci i tyle. Teraz to owoc zakazany, tylko dla maluszka i ciezko bedzie wytlumaczyc to dwulatkowi. Jak sama sprobuje to zrozumie, ze mleko jest dla dzidziusia a dla niej moze kup fajny kubeczek nowy?

Gość gość
Nic nie poleci? Ha ha ha ha.

Gość gość
Moja znajoma karmi jeszcze raz dziennie 3letnia córkę... Mówi, że ona chce i lubi tak zasypiac... Rozpieszczone dziecko. A wy o dwulatce mówicie

Gość gość
ostatnio jakas pani dr w PNŚ się o tym wypowiadała że lepiej dać starszej też niż odmówić, dziecko spróbuje raz czy dwa i jak zobaczy że mama mu nie odmawia to samo zrezygnuje

Gość gość
Nie, starszakakowi mleko nie poleci, bo jak? Odruch ssania zanika I dziecko nie potrafi juz pic mleka z piersi. Sprawdzone u mojej corki. Tez domagala sie mleka I dala spokoj.

Gość gość
ja bym zrobiła tak, przede wszystkim postaraj się nie karmić przy starszej córce, idziesz karmić do innego pomieszczenia to ją czymś zajmij , daj jej przekąskę , może chrupki kukurydzine flipsy , jest ich dużo w paczce zajmą jej czas, no trudno daj jej już nawet ten telefon na chwile albo włącz tv... jeśli to się nie sprawdzi to w ostateczności może posmaruj jedną pierś czymś niedobrym, nie wiem octem albo czymś , nic mi do głowy nie przychodzi, nie posmakuje jej i odpuści

Gość gość
u nas pomoglo tlumaczenie do starszej, ze ma ząbki (ona wtedy pokazuje, dotykamy tych zebow) i tlumaczenie, ze zeby są do gryzienia a piers dla tych co nie maja zebow. i ze ona juz taka duza, ze niedlugo bedzie jezdzic rowerem itp, taaaaka duza, wiec juz nie dla niej cycka

Gość gość
Moja 3 latka ma odruch ssania-ma smoczek do zasypiania-wiem wiem to grzech ciężki zeby zdrowe i nie krzywe nie sepleni) to i 2latka też ma.