Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko ma 20 miesięcy i

Polecane posty

Gość gość

Moja córeczka ma 20 miesięcy i jest nieznośna. Wszystko rozumie, niewiele mówi, ale problem tkwi w tym, że nie potrafię jej niczym zainteresować. Nie bawi się zabawkami w ogóle, nie interesują jej książeczki, zwierzątka po prostu nic, zatrzymuje się tylko kiedy w tv jest reklama. Nie siada na tyłku nawet na chwilę, z wózka wychodzi z fotelika do karmienia to samo. Zdarza się jej mnie bić, kiedy nie dostanie tego czego chce. Ciągle tylko mi się wyrywa, nie wiem jak mam z nią postępować, mam starszą córkę i tamta była zupełnie inna grzeczniejsza. A jak zachowują się Wasze dzieci w podobnym wieku? Proszę o pomoc i rady

Gość gość
NIC??? NIKT??

Gość gość
Moj ma 20 mies i tez jest ostatnio na niee, to taki etap, sprawdza ile moze. Pieluchy nie zalozy, butow nie, bluzy nie, uciekaaa. Szybko sie jednak zorientowal, ze jak nie zalozy butow, bluzy itp to nie wyjdzie na dwor, a lubi bardzo..stoje i czekam, powtarzam mu, ze wyjdziemy jak sie ubierze, dziala: zrobi 3 kolka biegiem po domu i grzecznie przychodzi sie ubrac . Na poczatku myslalam, ze jest za maly, ze nie zrozumie takich zaleznosci, ale doskonale kuma o co chodzi. Mowi b.duzo, ladnie buduje zdania, ma duzo "zaintersesowan" wiec tu nie przybije Ci 5tki..Natomiast nie bawi sie sam, kilka minut i tyle, musi miec towarzystwo.-)