Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pilna pomoc,porada

Polecane posty

Gość gość

bardzo prosze o pomoc, jak rozpoznac czy dziewczyna z Ukrainy poznana na portalu randkowym to serio ta osoba czy spamer naciągacz na kase udajacy kobiete? podala mi maila , telefon , zdjecia wysyla na maila , jak sprawdzic czy to serio ta osoba uczciwa czy naciagacz wstretny kto sie zna na tym? bardzo zakochany jestem piszemy maile co dziennie , ale teraz mi napisala ze potrzebuje 300 dolarow na paszport i wize , wyrobic , kto wie ile kosztuje realnie wiza i paszport na Ukrainie ile kosztuje wyrobienie? czy serio Polska wiza i Ukrainski paszport moga razem kosztowac kolo 300 dolarow tam jak ktos chce wyrobic? prosze o porade bardzo zakochany jestem chce by przyjechala domnie do polski ale boje sie ze to oszust udajacy kobiete

Gość gość
zaproponuj że to ty ją odwiedzisz na Ukrainie

Gość gość
Ja dość łatwo rozpoznaję oszustów z Afryki - mają bardzo specyficzny styl pisania i można ich praktycznie bez problemu wytropić, nawet jeśli nie od razu chrzanią o milionowym spadku po jakimś pigmejskim kacyku :D. Co do pań z Ukrainy to nie wiem, bo nie jestem ich targetem, ale te trzysta dolarów jakieś dęte jest jak dla mnie. Ja bym nie wysyłała.

Gość gość
możesz porozmawiac przez telefon, skypa, może to byc ta dziewczyna, ale weźmie kase i cię oleje

Gość gość
Na Ukrainie powszechne jest lapownictwo, wiec pewnie tyle kosztuje wiza z "przyspieszeniem". Ale przeciez chyba az tak sie nie spieszy.. Nie musi byc to facet, moze byc dziewczyna-naciagaczka. O ile wiem, do wizy potrzebne jest zaproszenie, a tam ona musi podac wszytkie swoje dane , z nr dowodu , datą urodzenia, zamieszkaniem itd.

Gość gość
dokładnie tak, ona może mieć takich korespondencyjnych kochanków dziesiątki, jeśli cię kocha (a nie sadzę), to powiedz, że do niej przyjedziesz, że nie musicie mieszkać w Polsce, żeby nie musiała rozstawać się z rodziną, ciekawe jak szybko urwie kontakt, opcjonalnie napisz, że masz aktualnie problemy finansowe ;)

Gość gość
jeśli podała telefon, możesz porozmawiać z nią przez telefon lub, jeszcze lepiej, poprosić o rozmowę na skypie. wtedy ocenisz, czy to ta osoba ze zdjęć. oprócz tego, wysyłka 300$ do nieznajomej osoby - to jedna nasza wypłata i sześć wypłat ukraińskich!!! koszt wizy to ok. 50-70. koszt paszportu 40-80$. nijak nie jest do 300, o które zostałeś poproszony. (pomijam już aspekt proszenia o dolary obywatela unii europejskiej). koszty rosną przy załatwianiu tego nielegalnymi sposobami. żeby uzyskać wizę, ukrainka i tak potrzebuje najpierw jednak zaproszenia do polski od osoby umożliwiającej zatrudnienie.