Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podjelismy decyzje o wyprowadzce !

Polecane posty

Gość gość

Mieszkaliśmy z moimi rodzicami , ja mąż i 8 miesięczne dziecko , dzisiaj moja matka przegiela. Dziecko mnie tak wkurzylo ze aby nie krzyczeć wrzucilam ja do lozeczka żeby ochlonac , a matka biegiem ja wyjmuje , mowie żeby nie ruszala ze ma " kare " ( minuta bycia samym w lozczeczku ) i zaraz ja wyjmę . Ona oczywiście nie rozumie i klotnia , kazalam jej wyjść z pokoju , ona ze nie bo jest u siebie . Powiedzialam dość , nie będzie mi sie wp*****lac na każdym kroku w wychowanie dziecka i robić ze mną zla matkę . Juz wybralam mieszkania do wynajęcia , jutro dzwonie i sie umawiam na oglądanie . Moze będzie ciężko dopóki nie pójdę do pracy ale mamy oszczędności , jestem szczęśliwa !

Gość gość
do realizacji jeszcze daleka droga

Gość gość
Zawsze to krok naprzód

Gość gość
Powodzenia! Chociaż... nie myśl że samej z dzieckiem będzie ci łatwiej. Właściwie to pod jednymi względami będzie łatwiej, pod innymi trudniej. :D

Gość gość
Czym Cię wkurzylo takie małe dziecko???

Gość gość
Tez to pomyslalam , czym moze cie wkurzyc 8 miesieczne dziecko? Ja mam roczniaka i nie ma czym mnie denerwowac.

Gość gość
Wymuszaniem placzem sięgnięcia po telefon

Gość gość
8 miesięczne dziecko ma minute kary?gdzies ty wyczytala żeby tak robić? Na karnego jezyka tez dziecko sadzasz?

Gość gość
boszzz karać 8 miesięczne dziecko, wiesz może cię zaskoczę, ale takie dziecko jeszcze nie rozumie co robi i co to kara...i nie zrozumie, że źle robi....

Gość gość
Fakt że to dużo za wcześnie na takie metody wychowawcze, krzywdy się wprawdzie nie zrobi ale nie ma szans żeby do dziecka jakiś mechanizm dotarł,nie na tym etapie. Ale... nie znam nikogo kogo NIGDY przy dziecku by nie poniosły nerwy, nie mówię o biciu czy wyzwyiskach, nieraz rodzice pisali że podnieśli głos, krzyknęli, potrząsnęli dzieckiem- albo przynajmniej mieli ochotę to zrobić. Czasami nawet jakaś bzdura wytrąca z równowagi jak się źle czujemy, jesteśmy rozdrażnieni i w takiej sytuacji naprawdę lepiej to dziecko odłożyć na minutę i ochłonąć.

Gość gość
Ja czytałam niedawno artykuł w FOKUSie, ze dzieci 8 mcy często wymuszają... Nie wiem co ono rozumie a co nie, ale na pewno szybko się nauczy, jak ktoś będzie przybiegał od razu jak zawyje.. więc najlepiej nie biegac do niego na kazde wycie

Gość gość
Cieszę się ze ktoś mnie jednak rozumie