Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrocławiankamarianna

badanie słuchu we wrocławiu

Polecane posty

Gość wrocławiankamarianna

hejka, czy jest tu ktoś z wrocławia i mógłby polecić dobrego laryngologa? zauważyłam, że moi rodzice bardzo głośno włączają telewizor i z tego powodu chciałabym, żeby poszli się zbadać. potrzebuję kogoś rzetelnego, nie takiego kto poszepcze rodzicom do ucha i powie, że nie widzi nic niepokojącego

Gość bronkasława
we Wrocławiu mogę polecić klinikę Medicus DCL. lekarze są kompetentni i rzetelnie wykonują swoją pracę. gdybym ja musiała zabrać gdzieś rodziców na badanie to tylko tam.

Gość medicusDCL
Dzień dobry, Zapraszamy do naszej kliniki Medicus DCL we Wrocławiu. Nasza kadra to jedni z lepiej wykwalifikowanych specjalistów w Polsce. Przy takich objawach zalecamy konsultacje z lekarzem laryngologiem, który wykona odpowiednie badania słuchu. Kontakt oraz więcej informacji znajdzie Pani na stronie internetowej www.medicusdcl.pl .

Gość katarzynkazwroclawia
hej, dziewczyny pomocny! Mam wrażenie, że pogorszył mi się strasznie słuch. Dużo osób zaczęło zwracać mi uwagę, że za głośno mówię. Czasem niedoslysze jak ktoś coś do mnie mówi i proszę go o powtórzenie. Myslałam na początku, że to problemy z koncentracją ale teraz zaczynam się zastanawiac, czy przypadkiem to nie problem z słluchem. Co powinnam zrobić? :( Pomocy

Gość brakwolnychnazw2
Zrób badania kontrolne. Wyżej polecają klinikę medicus dcl, może spróbuj tam się umówić.

Gość Przemekemek
Pani Katarzyno proponuję poczytać sobie artykuły, które są na tej stronie - http://na-sluch.pl >Blog Na-Sluch.pl > wszystko, co powinieneś wiedzieć o swoim słuchu. Podają kilka ważnych faktów, o których ja bynajmniej nie miałem pojęcia, ale teraz już chociaż wiem, że miałem problem ze słuchem, mimo że długo sobie wmawiałem, że to ludzie mówią niewyraźnie. Nie ma co bagatelizować, bo uszy jak zęby - nam kurcze nie odrosną.

Gość Kaskakasienka3322
W wolnej chwili możesz dodatkowo zapoznać się z poradnikiem portalu https://zycieseniora.com/zdrowie-seniora/badania-sluchu-u-osoby-starszej/ Wiele przyczyn utraty słuchu jest uleczalnych, niezależnie od wieku. Jeśli natomiast przyczyna utraty słuchu jest nieuleczalna, można podnieść jakość życia za pomocą powszechnie dostępnych na rynku aparatów słuchowych. Istotnym czynnikiem w rokowaniu jest wtedy czas, jaki upłynął od wystąpienia czynnika uszkadzającego do postawienia rozpoznania. Testy badające słuch można podzielić na kilka grup. W pracy klinicznej najważniejszy jest podział na badania obiektywne i subiektywne. Różnią się one zaangażowaniem pacjenta w trakcie przeprowadzania badania. Te z grupy subiektywnych wymagają współpracy pacjenta, który musi powiedzieć, kiedy usłyszy dany dźwięk. Ogranicza to możliwość zastosowania takiego badania u pacjentów, którzy nie mogą współpracować, oraz u osób, które mogłyby odnieść korzyść, wprowadzając lekarza w błąd. Takich ograniczeń nie mają badania, które zalicza się do grupy obiektywnych.