Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to wstyd ze ciagne z opieki co miesiac prawie 1000zl

Polecane posty

Gość gość

Pobieram rodzinne, alimenty 350zł i 500+?

Gość gość
Malo ciagniesz. Ja mam nie pracujac od panstwa 2000zl plu tysiac alimentow. I nie pracuje oczywiscie, bo i po co?

Gość gość
ale ja pracuje mam ok 1000zł miesiecznie.

Gość gość
no widzisz, a ja mam 3000zl bez pracy. Ale za 5 miesiecy ide do pracy za 1600zl z tym, ze tysiaka mi zabiora bo to kosiniakowe. No ale wciaz bede miala 1000zl z 500+ i 1000zl alimentow. To i tak bede miala wiecej niz teraz. No a teraz musze byc na utrzymaniu panstwa choc na pis nie glosowalam to jestem szczesliwa ze wygrali

Gość gość
Nie wstyd. Ja też bym brała, ale mi się nie należy, bo mam 1 dziecko, alimenty płacone przez byłego, co prawda nieregularnie, ale jednak, więc z funduszu nie mogę się starać. Pracuje za najniższą i jestem zbyt bogata nawet na 500+...taka sprawiedliwość...

Gość gość
Jesteście zwyczajnie głupie i bezwartościowe.

Gość gość
to musicie miec ponad 800zl na osobe tak? bo inaczej 500+ bys dostala. Chociaz to i tak niewiele bo co to jest dla samotnej mamy 1700zl?

Gość gość
dziewczyny, a orientuje się któras czy jak wpiszę po porodzie, że ojciec jest nieznany to mogę się starać o alimenty z FA czy nie?

Gość gość
a ja z*********m za 1650 zł dojeżdżając do pracy 35 km busem, bu wuj trafił ten cholerny kraj

Gość gość
A ja mam Kanade -mam 4dzueci,w tym jedno z orzeczeniem o niepelnosprawnosci na 2lata dopoki nie dogoni rowiesnikow-wczesniak.i pobieram 2000zl. Plus 1500zasilku pielegnacyjnego na najmlodszego.

Gość gość
Sama jestes glupia:O to ja pisalam ze mam 3 tysiace ale razem juz z alimentami. i dobrze ze to mam bo inaczej nigdy nie zdolalabym odejsc od partnera ktory bil i poniewieral mnie. Gdy jednak uderzyl naszego starszego syna to z niemowlakiem i synem wyszlam z domu jak stalam. I dziekuje pisowi ze mialam ten 1000zl i pieprzone 500+ bo inaczej nie musialabym byc na garnuszku rodzicicow a oni sami niewiele maja bo oboje sa na nedznych emeryturach. mam malutkie dziecko kto mnie do pracy przyjmie? poza tym skoro daja ten tysiac to posiedze z nim do roku a potem bede normalnie pracowac.

Gość gość
gość dziś za co tyle pobierasz? rozumiem, że na wcześniaka coś, a reszta?

Gość gość
A ja biorę 489 wychowawczy plus rodzinne o 500plus czyli prawie tysiak a mi sie nie powinno należeć ale biorę jak dają

Gość gość
gość dziś No raczej mądra nie jesteś, skoro zrobiłaś sobie z takim gnojkiem dwoje dzieci, bo raczej nie zaczął cię bić i poniewierać dopiero po urodzeniu drugiego dziecka. Żyjecie na koszt ludzi, którzy ciężko pracują i płacą podatki. Kradniecie ich pieniądze.

Gość gość
No na wczesniaka ma zasilek pielegnacyjny 1500 i na 4dzieci 500+ to daje 3500-niezla sumka.

Gość gość
Chryste , ale PATOLOGIA tu siedzi :-O

Gość gość
A ja zarabiam 3200, mój mąż średnio 4000 (z premia 4500), dostajemy 500+ na drugie dziecko, na pierwsze mam 800 alimentów. To jest razem 8500-9000. I nie muszę się martwić, że jakieś tam kosiniakowe czy inne zasiłki mi się skończą.