Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zachorowalamporazpierwszy

Katar katar katar i ucho

Polecane posty

Gość zachorowalamporazpierwszy

dramat, mam przeokrutny katar, ledwo żyję. Do tego zatyka mi co jakis czas nos tak, że nie mogę oddychać. Zaczęło mi wczoraj szczykać jeszcze w uchu. Nigdy jeszcze tak dramatycznie sie nie czulam i nie mialam tak powaznej choroby. Pomózcie, co zrobic zeby przeszlo!

wizyta u lekarza a w domu zatkaj ucho watą nasączoną w olejku kamforowym,a do nosa weź orofar np. na chwilę pomoże, ale idź do lekarza żebyś nie złapała zapalenia ucha, bo to jest okropny ból

Gość gość
Ja mam od trzech lat zatkane oba uszy, a zaczelo sie tak jak u ciebie

Gość gość
Acatar jest dobry, działa naprawdę :)

Gość gość
Autorko kup Calcium musujące w tabletkach z wit.C.Gwarantuje że pomoże.Ja w ten spsob ogarniam alergiczny katar.2.80.w aptece.s

Gość gość
Jeśli masz anginkę/cytrynkę/geranium - jak zwał tak zwał - to taki kwiatek w domu w doniczce to na noc włóż sobie do ucha zwinięty w rulonik liść tej roślinki. Może trochę drapać / swędzieć ucho bo liście są takie skórzasto włochate ale da się przeżyć. Gwarancja wyleczenia. Rano wyjmujesz ten rulonik z ucha i powinien być ciemny wówczas wyciągnął chorobę.

Gość gość
17.13 Ma rację,niezawodny sposób,zawsze mi babcia aplikowała na bolące ucho a muszę przyznać ze czesto po kąpaniu jak mi się woda nalała to pozniej bolało mnie ucho.s

O rety, współczuję. Nie znoszę jak mam zatkany nos i muszę oddychać przez usta. Strasznie się wtedy męczę. Ostatnio w takim dramacie pomógł Nozitix. Szybko zadziałał i udrożnił nos. Łatwo się go aplikuje, więc nawet będąc w pracy/ na uczelni itp można łatwo zaaplikować sobie dawkę nie zwracając na siebie uwagi : )

Gość medicusDCL
Jeśli zmaga się Pani z objawami zapalenia zatok, warto skonsultować się ze specjalistą. Lekarz laryngolog zdiagnozuje przyczynę dolegliwości i dobierze odpowiednią metodę leczenia. Wartopamiętać, że metody „domowe” działają jedynie doraźnie. Zapraszamy na naszą stronę po więcej informacji na temat rodzajów alergii, ich diagnostyki oraz leczenia - www.medicusdcl.pl .

Gość gość
Zatkany nos to jest najgorsze co może być. Od tych mrozów co chwile łapie mnie zapalenie zatok. Co chwile wchodzę z zimnego do ciepłego. Dramat. Można raz na zawsze to wyleczyć?

Gość medicusDCL
Dzień dobry,  Nie powinna Pani bagatelizować objawów choroby. Przyczyny bólu zatok mogą być różne. Rekomendujemy konsultacje z lekarzem, który porozmawia z Panią o objawach, przeprowadzi badanie w celu zdiagnozowania przyczyny dolegliwości i dobierze odpowiednią metodę leczenia. Więcej informacji i kontakt do naszej wrocławskiej kliniki na stronie http://www.medicusdcl.pl

Gość gość
nie radzę leczyć się na własną rękę , a stosowanie popularnych kropli na katar powyżej 5 dni niszczy nabłonek w nosie i może powodować tzw. efekt z odbicia - czyli zatkany nos i wydzielinę-proponuję wizytę u lekarza. Moja córka miała podobny problem- dopiero celowana antybiotykoterapia , oraz uodparnianie szczepionką polyvaccinum przyniosło pożądany i trwały efekt.

U mnie tego typu infekcje, które pojawiały się dosyć często powodowały częste choroby górnych dróg oddechowych. Jeśli pojawiają się często warto wybrać się do sprawdzonej poradni otolaryngologicznej, polecam tą z Katowic http://www.emc-sa.pl/nasze-placowki/szpital-geriatryczny-im-jana-pawla-ii/poradnie/poradnia-otolaryngologiczna. Można umówić się na wizytę na NFZ lub prywatnie.

Gość Gość

Przeszedłem z inhalatora kieszonkowego, jednak na model pneumatyczno-tłokowy, bo spokojnie można maskę nałożyć, uspokoić się, nawet pomedytować. Realnie czuję się, jak nowo narodzony. Czysto na płucach, lepiej się oddycha praktycznie przez cały dzień. Mam ten model novamed.pl/novama-familino-pro-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja i jestem z niego bardzo zadowolony. Chyba teraz wśród rodzin najczęściej polecany inhalator, ale nie tylko dla dzieciaków służy, tylko osobom dorosłym również i to jak 😉