Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem rozczarowana pierscionkiem zareczynowym :(

Polecane posty

Gość gość

Niedawno zostałam poproszona o rękę. Wszystko cudnie prócz pierścionka. Strasznie mi się nie podoba jest zbyt skromny wręcz niewidoczny. Brylancik ma 0,07 ct i ma skromniutka oprawę. Wolałabym coś porzadniejszego z cyrkonia niż takie coś. Boje się tylko powiedzieć o tym narzeczonemu. Jak byście na moim miejscu zareagowały?

Gość gołębie zamiast kobiet
hooj ci w doope tępa materialistyczna szmato z wypalonym przez TV mózgiem, idź się wysraj i zjadaj co wysrałaś

Gość gość
Daruj sobie, to tylko pierścionek. Nie to jest najważniejsze.

Gość ułomna logika facetów
Zakup pierścionka to jedno z NAJDURNIEJSZYCH rzeczy które robią faceci aby poroohać, ale co nie robi się dla szpary

Gość gość
To ze nie lubię takiej skromnej biżuterii nie znaczy ze jestem materialistka choć swoją drogą facet się nie postarał. Skoro już chciał oszczędzić to mógł kupić cyrkonie oprawiona jak brylant myślę że do 1000 zł by było cudo a i tak nikt by nie rozroznił.

Gość 3X pensja haha
dziś Daruj sobie, to tylko pierścionek. Nie to jest najważniejsze. >>>> dla niej jest najważniejsze koorfa, bo to durna peezda, wyczytała gdzieś że diamentowy pierścionek ma kosztować 3X miesięcznej pensji faceta, głupia baba

Gość gość
Ja się po prostu cenię a od czasu zaręczyn i nie trafionego pierscionka juz mu nie daję. Skoro on się nie stara to ja też nie będę.

Gość obecny
Gustlik poszukał w pudełku nakrętkę z gwintem - rozmiar 17 i na palec serdeczny prawej dłoni Honoraty wsunął na palec i zapytał , Honoratko , czy 'pierścień' nie uwiera ? jeżeli coś to poszukam nakrętkę z gwintem 18 albo przetoczymy , a Honorata powiedziała , Gustliczku , ten pierścień jest piękny !

Gość gość
Zartujesz, prawda? Brylancik za maly? Wspolczuje facetowi. Ja sie zareczalam jeszcze w liceum (taka szkolna milosc, wiadomo ze bez kasy bylismy) i dostalam srebrny pierscionek z kwarcem, konkretnie ametystem. I wiesz, ze po latach nadal bym sie cieszyla z takiego samego? Pierscionek to tylko symbol...

Gość pralnia mózgów bab to TV
Gość dziś To ze nie lubię takiej skromnej biżuterii nie znaczy ze jestem materialistka choć swoją drogą facet się nie postarał. Skoro już chciał oszczędzić to mógł kupić cyrkonie oprawiona jak brylant myślę że do 1000 zł by było cudo a i tak nikt by nie rozroznił. 0000 1000 za jakieś goofno na palec??? za to by poroohał z 10X w burdelu, a tak dał goofno durnej babie i przez to WCALE nie porooha bo ta jest rozczarowana, buehehehe

Gość gość
Aaa no i jasne o co chodzi. Moglaby byc cyrkonia, byleby dobrze udawala brylant. Nikt by sie nie pokapowal, a kolezankom moznaby sie chwalic i sciemniac, zeby im oko bielalo... Nie, wcale nie jestes materialistka, skad.

Gość koniec terroru peezda
dziś Ja się po prostu cenię a od czasu zaręczyn i nie trafionego pierscionka juz mu nie daję. Skoro on się nie stara to ja też nie będę. >>> nie martw się, odda pierścionek, kase odzyska i za to porooha w burdelu z 5-6 razy minimum, teraz terroryzowanie faceta nie dawaniem szpary już nie działa, bo za 100 dają doopy na każdym rogu

Gość gość
Śliski temat bo zaraz się tu zejdą kafeterianki o złotych sercach, dla których pieniądze, biżuteria i ładne rzeczy nie mają żadnego znaczenia. Ja Ciebie autorko rozumiem i wiem, że każda chciałaby dostać ładny pierścionek zaręczynowy i wcale nie oznacza, że jesteś materialistką a taką na pewno się tu zaraz staniesz. Ja nie miałam takiego prblemu bo dostałam dośc okazały chociaz marzyłam o jeszcze większym a teraz się cieszę bo wiem, że czepiają się ubrań. Wiele razy było tak, że pokazywałysmy z koleżankami jaki pierścionek, która dostała. Moja koleżanka, który dostała mały tez zawsze się tłumaczy, że taki chciała a widac, że jej głupio. Też bym wolała złoty z cyrkonią niż mały z brylantem. Chyba bym nie miała odwagi powiedzieć narzeczonemu. Ale z drugiej strony jażeli wiesz, że się nie obrazi to porozmawiaj z nim. Nie mów, że Ci się nie podoba, ale że nie jest w Twoim stylu a chcesz miec go na cale życie. Ale zrób wywiad czy można go zwrócić, bo jak nie to chyba bym nie mówiła. Moja kuzynka na 5 rocznice jak już mąż się dorobił poprosiła o większy i nosi go zamiast zaręczynowego. Albo noś obraczkę na prawej a pierścionek na lewej jako zwykły. Albo kup sobie złoty z cyrkonią i noś dosatkowo. A jak się luby spyta to powiedz, że koleżanki komentowały, że mały i się żle czułaś więc sobie dokupiłaś. Albo, że przy obraczce nosisz taki bo bardziej pasuje. Może się kapnie i Ci kupi inny. Rozumiem Cię bo daleko mi do materialistki ale zaręczynowego pierścionka nie chciałabym takiego, którego nie widać.

Gość gośćsisi
A ja od męża nigdy nie dostałam pierscionka zaręzynowego tylko łancuszek z sercem w ramach zaręczyn.Cieszyłabym się nawet takim bez oczka.Twoj ile ma lat?

Gość gość
My nie jesteśmy biednymi studentami oboje mamy pieniądze i wiem ze mojego faceta stać wydać i 5 tys na pierścionek. Może to głupie to tylko pierścionek ale to się musze tłumaczyć rodzinie i znajomym czemu taki mały. Moje znajome noszą cuda 0,5 ct a ja?? Ja się wstydzę pokazać coś takiego.

Gość niewdzięczna peezda
Baby to hooje, zamiast się cieszyć że coś dostała to ta NARZEKA że za mały, baby to hooje, nie dziwie się pedałom że wolą w kakao i olewają te suki

Gość gość
Znam takie jak ty. Mialam niezly ubaw, jak wyszlam za maz, mialam srebrna obraczke (zlota nie lubie i nie chcialam, taki gust) i kolezanki chwalily, ze takie ladne biale zloto. Ich miny jak mowilam prawdw bezcenne- skrzywienie i pytanie "to ile to kosztowalo, ze 100 zl?" jak sie dowiadywaly, ze obie obraczki mniej niz 100. ( fakt, lata temu to bylo), to miny im rzedly nie do opisania, bo jak to, zwykle srebrne koleczko... Obraczka ponizej 1000 to nie obraczka przeciez ;)

Gość gość
Znam takie jak ty. Mialam niezly ubaw, jak wyszlam za maz, mialam srebrna obraczke (zlota nie lubie i nie chcialam, taki gust) i kolezanki chwalily, ze takie ladne biale zloto. Ich miny jak mowilam prawdw bezcenne- skrzywienie i pytanie "to ile to kosztowalo, ze 100 zl?" jak sie dowiadywaly, ze obie obraczki mniej niz 100. ( fakt, lata temu to bylo), to miny im rzedly nie do opisania, bo jak to, zwykle srebrne koleczko... Obraczka ponizej 1000 to nie obraczka przeciez ;)

Gość bronek z monopolowego
gość dziś jesteś tępa pipa

Gość gość
Pomysł z zakupem czegoś okazałego sobie ot tak jest nie głupi :) może się wybiorę na zakupy i zafunduje nowy pierścionek :) może z szafiem?? :)

Gość gośćsisi
Ja też zawsze wolałam stebro nie lubię złota,zle się w nim czuję.Mamy cos wspolnego ze sobą.

Gość ksiądz adwokat dobrodziej
gość dziś My nie jesteśmy biednymi studentami oboje mamy pieniądze i wiem ze mojego faceta stać wydać i 5 tys na pierścionek. Może to głupie to tylko pierścionek ale to się musze tłumaczyć rodzinie i znajomym czemu taki mały. Moje znajome noszą cuda 0,5 ct a ja?? Ja się wstydzę pokazać coś takiego. >>> koorfa, już współczuje temu debilowi co ma tą durną suke brać za żone, jeszcze nie wie jaki przesrane będzie miał z nią życie, daje MAX 3 lata nim będzie rozwód

Gość gość
to ja z 1:03 W sumie jeszcze pomyślałam, ze to zalezy od faceta. Jezeli wiesz, że nie ma kasy to ja bym nie mówiła. Ale jak ma to bym nie dusiła tego w sobie. Powiedziałabym, że nie jest w moim stylu i że jak nie chce droższego Ci kupić to po prostu niech kupi w takiej cenie tylko z cyrkonią. Bo chcesz miec na całe życie więc wolisz coś co jest w twoim stylu. Ja mam z aparta i tam nie można zwracać tylko wymienić. Ale nawet jeżeli to sprzedacie go gdzieś indziej a za tę kasę kupicie jaki chcesz. Facet powinien zrozumieć. Lepiej tak niż całe życie nosić coś co nam się nie podaba. Pisałam wcześniej, że pokazujemy z koleżankami pierscionki. Ale nie dla chwalenia się tylko jak jakiś tamat wyjdzie. Nigdy nie pomyślałam, że jakis pierścionek nie jest ładny bo jest mały. Chodziło mi tylko o to, że widac po koleżance, ze jej przykro. A może się przekonasz i go polubisz?

Gość hooj ci w doope szmato
gwarantuje rozwód będzie za 2 lata lub wcześniej, ta suka jest beszczelna i egoistka

Gość gość
Nie rozumiem skąd ten jad ? Dlatego że marzyłam o czymś innym a dostałam cos gorszego co podobno ma mi służyć całe życie. Jakbym wiedziała to sama bym dołożyła te 2 tys na zakup większego. Skoro teraz kupie sobie coś za tyle żeby się lepiej poczuć co będzie widać na palcach.

Gość rozwód lub pendolino
gość dziś na jakie całe życie co ty píerdolisz za farmazony? tu będzie rozwód maksymalnie do roku, nikt z taką tępą suką dłużej nie wytrzyma, albo pod pendolino wskoczy jak się kapnie w jakie wdepnął goofno

Gość gość
do osoby, która pisała, że chciała srebro i że wg nas za mniej niż 1000 to nie pierścionek. Nie chodzi o cene ale o to, że złoto jest po prostu trwalsze. Srebro po wielu latach robi się brzydkie. I wtedy biale złoto jest idealne jak ktoś nie lubi żółtego.

Gość gość
To ze jest mi przykro świadczy o moim egozmie? ? Więc kim są Ci którzy mi wytykają to ze mój brylant widać tylko pod lupą? ? Chyba nie po się obdarowuje ukochaną żeby potem takie głupie teksty musiała słuchać, żeby musiała znosić głupie przytyki i narażać na przykrości? ?

Gość obecny
faktycznie autorka ma kuupę racji w tym ustępie ale stanę na chwilę w obronie facetów, którzy wybierają pierścionek dla swojej wybranki , czyli faktycznie wielu facetów zwyczajnie się NIE zna na wyrobach biżu , - jeden podchodzi do tematu z wyobraźnią , czy ma być więcej złota w pierścionku , czy ma być większy kamyk ? wielu złotników i jubilerów NIE zna odpowiedzi na to pytanie , odpowiadają , proszę zapytać kobietę co woli nosić na palcu , czy więcej tego , czy tamtego ? często kobieta NIE potrafi odpowiedzieć co woli , wiele kobiet przyjmuje pierścionek zaręczynowy z dobrodziejstwem inwentarza ale moim zdaniem, gdy widać , że kobieta lubi nosić na palcu bardzo konkretnej wielkości biżu to sprawa jest prosta , pierścień musi być konkretnych rozmiarów i teraz jeszcze należy się zastanowić , czy białe a może żółte złoto ? większość kobiet preferuje białe złoto , ponieważ nie kłóci się ze srebrem a teraz co z tymi kamykami w pierścionku ? to jest mój pomysł , nie wiem, czy KTOŚ wpadł na taki pomysł aby w pierścionku wstawić KAMYKI DWA , czyli zamiast 'piasku' - piaskiem nazywają złotnicy te kamyki poniżej 0,03 ct wstawić do pierścionka dwa KAMYKI konkretne powyżej 0,3 ct , gdzie będzie prawdziwy BRYLANT i CYRKONIA , na zasadzie , NAS JEST DWOJE w pierścionku , czyli Beata i Kazimierz ANNA i Zenon Ewa i Henryk itd. kobieta świeci jak brylant a facet jest cyrkonią !

Gość wyprali wasze mózgi
gość dziś Nie rozumiem skąd ten jad ? Dlatego że marzyłam o czymś innym a dostałam cos gorszego co podobno ma mi służyć całe życie. Jakbym wiedziała to sama bym dołożyła te 2 tys na zakup większego. Skoro teraz kupie sobie coś za tyle żeby się lepiej poczuć co będzie widać na palcach. Zgłoś Nie marzyłaś tylko TV i babskie czasopisma zrobiły c****ane z mózgu, zaprogramowali twój babski umysł że ma być pierścionek jak skała, biała suknia, kareta i białe konie i korona na głowie oraz szklane pantofelki,