Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alutka2017

Sierpniowki 2017

Polecane posty

Gość gość
Up

Gość Cecysssia
Jak Wam minal dzien ? :D Wszedzie trabia,ze jest Dzien Kobiet :] a wejde na FB to znajome chwala sie,ze dostaly bukiet,czekoladki.Wg.mnie bezsensu ale co zrobic ;) Reox dziekuje :D Wiesz,ze duzo dziewczyn poleca krzeselko z Ikea :) Jest ok ale dziecku nie bedzie lepiej jak bedzie mialo podnozek ? Ja chyba kupie buty na wiosne :) Dobrej nocy :D

Gość 3Justyna 33
Mój ma od początku buty. Ma bardzo wiele par. Nawet kozaczki na z futerkiem takie fajne, fakt wykopują te buty i dziwnie leżą ale ma. Zawsze zakladamy jak jedziemy na spacer lub gdzieś tam bo ja np wolę kurtki od kombinezownow a nawet i kombinezon jednen mam ale buty trzeba.do niego. Nawet dzisiaj bylismy na zakupach i widzialam kilka fajnych bitów, wyższe trampki, sportowe i takie różne. Dopóty nie służą do chodzenia są naprawdę fajne a potem to juz wszystko na jedno kopyto. Mój, odkąd wyszly mu zęby ma nawet 3 drzemki. Wiadomo różnie bywa ale 3 jak ma to jest świetny dzień. Rano pierwsza po ósmej (no jak sie wstaje przed szóstą to się pada po ósmej juz ) potem między 11 a 12 i ona trwa różnie ale okolo godZiny bo jesli trwa dłużej niz godzinę to jest problem z trzecią drzemka. No i ta trzecia po 15 i fajnie jak spi do 17 bo wtedy jest elegancko grzeczny. WcZeśniej natomiast zanim wyszły ząbki była masakra, nie mogl spac i mało spal w ddzień. Ja mam pytanie czy Wasze dzieci też są tak wieCzorem pobudzone w sensie takim że wariują, kwiczą, śmieją się, rzucają, chcą zabawy? Mój tak ostatnio ma w właśnie jest stan takiej euforii przed snem, że ulewa to mleko co zjadł(a i tak jada go niewiele) albo nawet wymiotuje.bo tak się rzuca i cieszy. Potem niestety ten stan zmienia się w płacz i marudzenie i dopiero zasypia. Ja nie wiem jak go wyciszac przed snem, jak się zacznie cieszyć kąpielą to już tak wariuje az.do samego zaśnięcia.

Gość gośćaga83
U mnie tez 3 drzemki. Moj wieczorami jest fajny, starsze rodzenstwo jest w domu to sie nie nudzi. Czy wasze dzieci tez robia tak, ze na brzuchu podginaja nozki jak do raczkowania ale nosem ryja w podloze i w efekcie pupa i cale plecy ida w luk do gory, taki most. Pytam o te, ktore jeszcze nie raczkuja i nie siedza.

Gość 3Justyna 33
Goscaga no tak, moj tak robi, nawet kiedys o tym pisałam ale juz długo tak robi i nic z tego dalej nie wynika, teraz nawet ostatni tydzień tak juz nie robi a szkoda bo myślałam ze pójdzie to dalej i będzie jakis postęp. Właśnie tak jak opisujesz, ryje czołem o podłoże, podkurcza kolana pod siebie i jeszcze się przy tym zmacha jakby maraton Przebiegł

Gość gośćmalgo
Ja również tak jak reox polecam krzesełko z Ikei. Uważam też, że nie ma coś inwestować w droższe, bo może być tak, że dziecko nie będzie chciało w tym krzesełku siedzieć i tylko będą stracone pieniądze. Sierpniowa mama- jak się czujesz ? Nie masz narazie żadnych ciążowych dolegliwosci ? :-) moją córkę od jakiś 2 tyg przestawiłam na dwie drzemki zamiast trzech i wiecie, że dużo lepiej śpi w nocy. Już po 2 dniach zobaczyłam mega różnicę. Wcześniej w dzień miała płytki sen, teraz jak zasnie to śpi jak kamień. To samo było w nocy - wierciła się, co chwilę pojekiwała, chciała smoczka. Teraz jak zasnie to też śpi jak kamień. Wcześniej wstawała ok 5 rano, a teraz śpi prawie do 7 więc dla mnie mega różnica. W dzień kładę ją ok.10.30 ( czasami przetrzymuje, bo jest śpiąca już wcześniej) i śpi do 11.30-12.00, a później ok 15.30 i śpi do ok.17. Wg. mnie te 3 drzemki dla córki to było już za dużo. Może i godzinowo też wychodziło jej ok 3h snu w ciagu dnia, ale teraz śpi lepiej w dzień, w nocy i bez problemu od razu zasypia.

Gość siepniowa mama
malgo- właśnie chyba wyeluminuje mojej córce jedną drzemkę, bo ma problem z zaśnięciem na noc... A czuję się całkiem ok, mam małe mdłości I drażnią mnie niektóre zapachy...Ciągle bum dpała, więc jak tylko córka uśnie w dzień to ja ucinam sobie też drzemke.

Gość MagicznyCzassssss
Dziewczyny ja sprzedaje krzeselko chico polly rozkladane tzn ma pozycje pol lezaca:-) polecam sprzedaje bo kolor mi nie pasuje :-))) 150zl stan idealny. Te z ikea sa waskie male i na długo nie wystarczą:-))) jak cos to wiecej zdjec na priv. Pozdrawiam i polecam po starszej córce:-)

Gość gośćmalgo
Sierpniowa mama- warto spróbować. Jeśli nie poskutkuje lub córce będzie ciężko wytrzymać to zawsze można wrócić do 3 drzemek. Ja właśnie się tego obawiam jak zajmę się dzieckiem, jak będę będę pierwszym trymestrze drugiej ciąży. W pierwszej była masakra więc jakoś tego sobie nie wyobrażam. A jak u Ciebie było w pierwszej ciąży ?

Gość gośćaga83
Czy ktores z waszych dzieci zajada juz chrupki?

Gość kora1987
Hej, ja mam krzeselko z allegro, 200 cos dalam i zadowolona jestem ;) moje obie corki uwielbiaja w nim siedziec. Ile moge dzieki temu zrobic. nie daje chrupek. Ma mnostwo bucikow ;) przy 1 corce oszalalam na punkcie ubran, gadzetow i teraz nie musze kupowac. mamy 3 drzemki. 2 krotkie po 15-20 min i jedna popoludnoea do godziny, czasem sie zdarzy dluzsza ale to od wielkiego dzwonu. niestety noce sa od jakiegos czasu okropne, budzi sie co chwile. co gorsze pediatra mi powiedziala, ze jeszcze z 2 mies zebow nie bedzie :o czyli nie od nich jest to pogorszenie spania :/ Malgo, ja mam niedoczynnosc, raz w mies robilam badania w ciazy. daj znac, co Ci endo powie. uwielbiam ten powiew wiosny, wreszcie dlugie spacery mamy!

Malgo, ńie martw sie na zapas. ja obie ciaze calkiem inaczej znioslam. przy pierwszej mnie meczylo, przy drugiej w ogole.. Noe przewidzisz ;)

Gość gośćmalgo
Ja mam dla córki z 10 lat butów. Póki co raz miała baleriny na chrzcinach i raz takie ala emu. Zimowych mam dwie pary i każda próba kończy się zrzuceniem butików po minucie więc sobie dopuściłam. Aga- moja córka zajada się chrupkami od jakoś 2 miesięcy. Początkowo ja dawałam jej po kawałeczku, a teraz je sama. Tak to lubi, że wtedy mogę spokojnie sobie coś zrobić. Kora- mam nadzieję, że u mnie będzie jak u Ciebie:-) Endo hm... w sumie nic się nie dowiedziałam. W ciągu 3 miesięcy raz miałam wynik tsh za wysoki drugi raz za niski a trzeci w normie, więc stwierdził, że muszę dalej kontrolować wyniki bez leków aż się coś wyklaruje, ale wg niego to początek Hashimoto. Kora, ale Ci fajnie. Masz dwie córki, które są już w miarę "duże ". Przypomnij mi jaka jest różnica między dziećmi u Ciebie? Te szybkie podwójne macierzyństwo ciągle mi chodzi po głowie :-)

Gość siepniowa mama
malgo- do 10 tyg. w pierwszej ciąży wymiotowałam, byłam bardzo osłabiona.Mam nadzieję, że w tej ciąży będzie zupełnie inaczej...Ja pomimo dolegliwości w ciąży I baby bluesa po porodzie zdecydowałam się na kolejne dziecko, bo wiem że nie trwa to wiecznie a nagroda w postaci dziecka jest bezcenna...

Gość gośćaga83
Widzialam fajne krzeselko na allegro, cena podobna do ikei ale ladniejsze i z takim pojemniczkiem na dole i z podnozkiem, ale sprzedajacy ma kiepskie opinie. Dzis musze na zakupy z maluchem i starsza ekipa jechac. Wiosna idzie i te kurtki musze kupic. Musze sie pochwalic ze moj syn zdobyl z druzyna puchar za 3 miejsce w kosza. Najlepsze ze nie trenuja i nawet stalego skladu nie maja a sam mial 6 trafien. Grali lepiej niz zawodowe.

Gość gośćZojka
Dziewczyny, dużo cennych informacji jest na forum:-) moja malutka też waży już około 9 kg ubranka zaczęliśmy nosić 74, nie lubi leżeć na brzuszku, przekręca się jak się znudzi, ostatnio zaczęła mówić "baba baba", co nas cieszy, a jakie pierwsze "słówka" mówią Wasze maluszki? W śpi w nocy ok 10-12 godzin w dzień ok. 3 czasem krótkie czasem dłuższe drzemki, też zastanawiamy się nad krzesełkiem do karmienia, a nawet już nad lżejszą spacerówką na lato (używamy gondoli nadal, spacerówki te 2w1 są zwyczajnie ciężkie i podejrzewam, że na długą nie starczą). Też cieszymy się, że idzie wiosna chyba jak wszystkie mamy:-) Sierpniowa mama - gratuluję!!! Ile masz lat, jeśli można wiedzieć??? Miałaś już normalne cykle jak przed porodem??? Ja intensywnie kp i jeszcze nie mam nawet okresu. Udało się Wam szybko, można pozazdrościć płodności. To prawda, dziecko to największe szczęście, sami też się o tym przekonaliśmy, tym bardziej, że naprawdę długo się nie udawało, około 1,5 starań. Pozdrawiam.

Gość kora1987
Miedzy corkami jest 1,5 roku roznicy ;) bywalo ciezko ale jak patrze, jak jedna za druga jest to serce rosnie ;) Chyba najgorsze za nami, za chwile Zuzia idzie do przedszkola. Zojka ja o pierwsze staralam sie 4 lata -stad szybkie starania o drugie. yudalo sie w drugim cyklu. karmilam piersia do 8 miesiaca. Malgo skoro masz podejrzenie Hashimoto, to pomysl, czy nie warto starac sie juz. duze problemy bywaja z zajsciem. Po co sobie potem wyrzucac. Moja kuzynka sie niestety przekonala o tym.

Gość Cecysssia
Witam :D U mnie byla przepiekna pogoda,wiosna...a u Was ? :D Az chce sie zyc :D MagicznyCzassssss - podaj pelna nazwe krzeselka,spawdze w necie jak wyglada itp. :D Ja zastanam sie czy podac dziecku chrupke.Boje sie,ze sie zakrztusi :/ One tak sie kleja,wiem,ze rozpuszczaja sie ale najpierw sklejaja sie w wielka kule.Bylo to dawno ale pamietam jak chrzesnica o maly wlos dusila by sie przez chrupke :/ My mamy 3,4 drzemki. Przesypia cale noce :D sierpniowa mama - tez mam nadz.ze ta ciaze lepiej zniesiesz niz poprzednia :D :D wszystko dobrze ? :D :D gośćZojka - hehehe mojej coreczki 1wsze slowa to tez BABA :D Wypowiedziala je majac skonczone 4 mce :P Teraz mowi ciagle DADA :) i non stop po swojemu :D Jak skonczyla 5 mcy to zaczela interesowac sie stopami i do dzis uwielbia brac je ust :D :D Jejuuuu wiecie ile dzis wyadalam kasy na corke! :O glowa mala ! :O ale warto :O Tak ja kocham ,ze......udusila bym z milosci :D Nawet nie wiedzialam,ze tak moco bede kochac dziecko,swoje dziecko bo ja nigdy nie myslalam o dzieciach.Jedynie niemaz nalegal i po paru latach prob udalo sie :D Sluchajcie, czy ktoras z Was kupila smoczek silikownoy badz z siateczka,do ktorego wklada sie wowoc,warzywo ? Sprawdzil sie ? Dzis kupilam i jutro bedziemy testowac :D Z nowosci kupilam jeszcze woreczki do sterylizacji,ktore daje sie do mikrofali. Kolezanka uswiadomila mnie o takim cudzie XXI wieku :D Milego wieczoru :D

Gość Cecysssia
Oooo ile emoto.Troche razi w oko.Przepraszam. Dobranoc

Gość gośćaga83
Dziewczyny, jesli moge zapytac to ile dawalyscie ksiedzu na chrzest? Musze sie przejsc i termin zaklepac i nie wiem. Daje sie u was czy moze tylko na tace? 100? 200?Nie chce zeby glupio wyszlo.

Gość gośćmalgo
Kora- wiem o tym że mogą być problemy, ale ja się strasznie boję jakby to było gdyby od razu nam się udało. Nie wiem czy na dzień dzisiejszy dałabym sobie radę. Aga- u nas w prost mówią, że płaci się 150 zł organiscie, bo on wpisuje wszystko do tych ich ksiąg. U mojej siostry jest "co łaska" i jak dało 300 to ksiądz powiedział, że za dużo :-) Ale oni mają strasznie wyluzowanego księdza, i myślę, że to od tego zależy. My np. Mamy takiego proboszcza, który wprost mówi ile za co i np. Ślub kosztował nas 1450zł. ..

Gość MagicznyCzassssss
Ceccysia mam tak samo kupuję jak szalona dla dzieci , wszystko co naj lepsze. Krzeselko Chicco Polly rozowe w korony z wkadka dla mniejszej osobki takie jak nasze dzieci:-)))) daj maila to Ci podesle zdjecia:-))))

Gość MagicznyCzassssss
Ceccysia mam tak samo kupuję jak szalona dla dzieci , wszystko co naj lepsze. Krzeselko Chicco Polly rozowe w korony z wkadka dla mniejszej osobki takie jak nasze dzieci:-)))) daj maila to Ci podesle zdjecia:-)))) jesli jestes zainteresowana. Pozdrawiam i wiosna juz chyba przyszła do nas:-)))

Gość kora1987
o matko, 1450 za slub??? ja pitole, zlodziejstwo! ja uwazam, ze w ogole nie powinni brac kasy a juz na bezczelnego mowic, ile dac... to karygodne, zeby gorzej nie napisac! u nas jest co laska, my dalismy 100 zl-tak ogolne wszyscy daja (wedle rozeznania). Aga nie przesadzaj, lepiej dzieciom cos kup za te pieniadze ;) Malgo, absolutnie nie chcialam straszyc. Bedzie dobrze :D u mnie tez piekna pogoda, robimy mega dlugie spacery i czujemy, ze zyjemy. ja juz z nimi w domu wariowalam. z nowosci-MAMY ZEBA :) Ceccysia! kojarze ten smoczek na owoce, moja corka nie chciala ale ona bezsmoczkowa byla to moze dlatego ;)

Gość gośćaga83
Termin zaklepalam ale kase powiedzial ze wezmie 3 tyg przed chrztem jak bedziemy mieli dok chrzestnych. Naszykowalam 150 zl. Wczoraj obkupilam dzieciaki, o matko nigdy wiecej z 3 dzieci do centrow handlowych. Jedno znudzone, chce pic i grac w tel, drugie ciagle chce sikac, maly chce cyca ale wszystko go rozprasza. Tragedia. Z najmlodszym dalibysmy rade ale taka upiorna trojeczka koszmar.

Gość Cecysssia
Witam :D Wczoraj bylam po pare sloiczkow i sa po szostym mcu z nabialem! Kupowalyscie takie ? Ja jeszcze glutenu nie wprowadzilam.Dopiero w srode zapytam sie pediatry jak moge wprowadzic, czy kaszke manna dodac do mm ? A parowki dawalyscie juz swoim dzieciom? Pytam sie bo dzis mi znajoma napisala,ze jej cora ma 6.5 mca i juz wcina parowki.....nie za szybko ? Chleb z maslem tez jej daje......a moze ja tylko tak ostroznie podchodze do karmienia bo oprocz mojego mleka i mm je warzywa i owoce.Mieso chce wprowadzic w 7 mcu. Dzis wypróbowałam smoczek silikonowy,Do srodka dalam banana.Jejuuuu ledwo co coreczka wsadzila smoczek do buzi, taki duzy ale gryzla tylko nie chciala sama trzymac hehe.....dodam,ze w ogole smoczka nie uzywamy. kora - gratulacje z powodu zeba :D super :D Aga - ja tylko moge sobie wyobrazic mame z 3 dzieci w sklepie ;) Wydaje mi sie,ze kazda z Nas jest twarda mama i w kazdej sytuacji poradzi sobie bo facet zlapie katar i juz wielce chory, taki przyklad ;) U Nas proboszcz powiedzial "co laska" i dalismy 150 zl.Po chrzcie podeszlismy do zakrysti dalismy koperte i dowiedzenia :D Egzorcymy zrobione i to bylo najwazniejsze :D

Gość siepniowa mama
Zojka - mam 32 lata. Cykle miałam normalne, karmiłam tylko miesiąc piersią, później już córka była i jest na mm. Okres dostałam 1,5 miesiąca po porodzie. Wszystko zdążyło się unormować. W czwartek wybieram się do ginekologa i znów wizyty co 3-4 tygodnie i powtórka z rozrywki:-)

Gość gość
Up

Gość gość
Up