Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z 3cim migdałem u trzylatki

Polecane posty

Gość gość

Moja córka od Sierpnia chodzi do przedszkola. OD 8 września była 2 razy przeziebiona(2 dni 38stopni katar kaszel) przechodziło samo po 5 dniach gdzieś ale pozostawał katar. Nigdy jeszcze nie brała antybiotyku. Zapisałam ją do laryngologa bo ciągle ma katar-2dni bardziej 1 mniej 3dni znów i znów 2 dni mniej-ciagle z nosa leci) . Pani doktor obejrzała ją dokładnie. Powiedziała że migdał ma powiekszony. Zbadała słuch-niedosłuch na lewe ucho. Powiedziała że to wynik ciągłego kataru. Dała skierowanie na zabiegi-laser 10 zabiegów. Krople sterydowe, kazała piskać przez 21 dni potem tydzień przerwy i znów 21 dni. Plus immmunotropina (syrop) i robić inchalacje z nebudose. Dodam że mała czasem otwiera buźke jak oddycha ale nie chrapie i nie posapuje(lub posapuj***ardzo rzadko-jak odkręci sie na plecy podczas snu) .Wody w uszach/wysieku nie ma) Ktoś może miał ten problem u dziecka? Może ktoś coś podpowie? Proszę o rade/ sugestie/pomoc/opisanie problemu swojego dziecka z migdałem)

Gość gość
Ostatnio u mojej córki lekarz podejrzewał 3 migdał bo chrapała po nocach i mówiła przez nos a kataru nie miała, byliśmy u laryngologa powiedziała że to wydzielina spływa po gardle dała krople do nosa Mucofluid ,chodzimy też cały czas do alergolog bo córka jest alergikiem prawdopodobnie i dostała krople robione do nosa na to chrapanie i było lepiej ale teraz znowu dostała kataru i znowu chrapie masakra , laryngolog mówi że po każdej infekcji 3 migdał się powiększa , a córka jest alergikiem i jest bardzo narażona na katary , na testy skórne i odczulanie jest za mała , ma prawie 3,5 roku

Gość gość
No niestety u mojej na 100% migdał i niedosłuch przez to...miała badanie tą specjalną maszyną dostałam karteczke z wykresem i widać tam że jedno ucho nie jest jak trzeba.

Gość gość
Mój syn miał wycinany 3 migdał. Miał wtedy 4 lata. Cały czas oddychał przez usta,ciągle miał wodnisty katar,chrapał w nocy,pocił się w nocy,skarżył się na bóle głowy. Od operacji minęło półtora roku,rana jest ładnie zagojona.

Gość gość
Mój w tym okresie zaczął mieć problemy z migdałkami, ciągle chrapał, mówił przez nos,wiecznie zasmarkany, chociaż też nie miał ani infekcji uszu, ani w ogóle infekcji bakteryjnych nigdy. Jedno ucho przytkane, mały wiecznie z niedomkniętymi ustami, zaczęła mu się broda cofać, w nocy bezdechy. Najgorszej było właśnie w połaczeniu z objawami alergii. Laryngolog nie miała konkretnego pomysłu (dwóch innych też nie), bo jeśli nie ma wyraźnych wskazań typu uszkodzenieu słuchu, ostre infekcje, to ponoć się nie wycina. Leki na które źle reagował, potem kolejne bez efektu, za następne podziękowałam. Miałam okazję wyjechać z małym na dwa miesiące, do zdrowego klimatu, wrócił zdrowy, bez żadnych objawów, skończyło się wieczne chrapanie i oddychanie buzią. Ale nie mam pomysłu co dalej, na razie od paru miesięcy spokój, a my myślimy nad przeprowadzką.

Gość gość
Tu autorka. Moja też sie poci w nocy-nie wiedziałam że to moze być od migdała.

Gość gość
Ja tez cierpialam na trzeci migdal, wyciety w wieku 7 lat, dlaczego teraz sie nie wycina?

Gość gość
Mój syn miał wycięty migdał w wieku 2lat. Jest alergikiem, miał teraz pierwsze testy alergiczne (wczoraj- teraz ma 3,5roku). Badania słuchu nie wychodziły od urodzenia ale on miał wysięki w uszach i miał już założone dreny.

Gość gość
autorko a skad jesteś?