Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 grudnia od godz 12 do 13 można wyprosić w modlitwie wszystko co się tylko chce

Polecane posty

Gość gość
gość wczoraj Najświętsza Maria tak nie uważa , a jak nie wierzysz to przeczytaj w wyszukiwarce " Objawienie w Bra ", gdzie Maryja uratowała młodą mężatkę przed gwałtem gdy była goniona przed żołnierzy . Ta dziewczyna uchwyciła się ręki przydrożnej figury Maryi i krzyczała " O Matko ratuj !. " A wówczas z tej figury wydzielił się wielki snop światła i oślepił napastników , którzy szybko porzucili złe zamiary . Działo się to w regionie włoskiego Turynu w połowie grudnia. Do dziś się tam corocznie obchodzi uroczyście kolejne rocznicę tego wydarzenia a figurę Maryi przeniesiono do kościoła . O To mnie przekonuje :)

A co wy tu robicie mohery? Dlaczego ja nie wchodzę na fora religijne i nie głoszę swoich własnych przekonań?

Gość gość
ciekawie czy się sprawdzi, bo ja się modlę o to aby tych co wprowadzili 500+ za darmo szlag trafił

Gość gość
Nieladnie prosic o kare dla innych. Ja bedac Bogiem nigdy bym nie spelnila prozby wrednych i zawistnych.

Gość gość
17:45 Modlitwa ze złymi myślami i nienawiścią w sercu nie zostaje wysłuchiwana

"Nieladnie prosic o kare dla innych" x W starym testamencie nie zliczy się takich próśb do żydowskiego boga, pisarze zapewniają też że pan wysłucha ich modlitwy i upokorzy wrogów czyli to znaczy że można prosić o zemstę.

Poza tym głupie i niedouczone mohery nie odpowiedzieliście na pytanie - co tu robicie?

Gość gość
18:12 Owszem. Ale tylko tym walczącym przeciw B.ogu właśnie i walczącym z I.zraelitami jako ludźmi wi.erzącymi w B.oga. To jest sprawiedliwość B.oża. Jak ktoś walczy z ludem I.zraelskim, wybranym przez samego B.oga to ginie. Bo walczy przeciw B.ogu. O tym mówi caly S.tary T.estament.

Ja nie walczę z siłą wyższa tylko z książkowym bogiem, a to jest różnica. Poza tym państwo izraelskie dziś jest w niemal połowie niewierzące lub niepraktykujące mimo iż to państwo wyznaniowe. Ale jakoś żydzi samych siebie nie zwalczają z tego powodu. Żyd potrafi być mądrzejszy od katola. Poza tym jak można walczyć przeciw bogu/bogom? Wyzywać powietrze? Czy jak? Nie wyobrażam sobie aby jeden żyd zabił drugiego za to że nie wierzy. To tylko fanatycy tak mogli postępować 2 tys lat temu. Dziś prawa ich boga się zdezaktualizowały i bardzo dobrze.

Gość gość
Siostro i Bracie! Potęga modlitwy jest wielka.

Gość gość
O, dobry temat. Dziękuję za przypomnienie.

Gość gość
Tak, zawsze można wymodlić się o wszystko, a potem się okazuje, że tego i tego nie można, bo są takie takie warunki. Katolik się modli, spełni mu się, a wtedy kipi endorfinami. Nie spełni się - Bóg tak chciał, bo ma lepszy plan. Prawda jest taka, że stanie się to co ma się stać, czy się o to pomodlicie czy nie. Jak macie zdechnąć na raka to zdechniecie, jak nie macie to nie zdechniecie. Modlitwa nic nie zmieni. Jak jakaś laska ma mieć kisiel w majtach na wasz widok to ma go od dawna, a jak nie podobacie jej się to c**a jej się nie zwilży, choćbyście klepali pacierze i pościli 40 dni na pustyni, a Bogu oddali ostatni kawałek przeterminowanej kiełbachy.

Dlaczego? W baśniach są przypadki że za pomocą czarów brzydki mężczyzna nagle zaczyna podobać się pięknej i wybrednej. Może zamiast wierzyć w żydowskiego boga, zacznij wierzyć w elfy z bajek, szanse że to one spełnią twoje prośby są może nie większe ale bardziej przekonujące. Polecam braci Grimm.

Gość gość
Syn fubu A Ty przypadkiem z bajek już nie wyrosłeś ?

Gość gość
Boże pokaraj tych co zabrali ludziom pracy ich pieniądze przeznaczone na emerytury a płacą za pieprzenie się i rozmnażanie tj. 500+

Gość gość
Dzięki za info,a słuchaj czy ja mogę się modlić o zdrowie dla siebie samej? Bo jestem młoda a czuje się jak zdechlak...

Gość gość
19:41 Oczywiście, że tak :) I za zdrowie, za swoją wiarę, i za miłość, i za sąsiadów, i za pokój na świecie. Za każdą potrzebę :) Bóg Ojciec jest Bogiem życia i miłości i Daje Swoim dzieciom to o co Go proszą. Zobacz na youtub kanał: Dotyk Boga. Tam w zakładce Playlisty są Świadectwa. Super są. Razem ze słowami poznania :) I też jest seria: Jeśli dwóch lub trzech Tam też są słowa poznania dla oglądających i ta ekipa modli się w intencjach, które do nich można napisać na stronce Dotyk Boga albo w komentarzach na youtub pod filmikiem.

Po co tu piszecie mohery, jesteście w stanie odpowiedzieć na to pytanie czy jednak same już nie wiecie?

Gość gość
19:48 No właśnie. Masz rację: " gorzej jeśli ludzie wierzą w nie naprawdę " Dlatego warto uwierzyć w słowa Pisma Świętego, które pokazują jak Bóg Ojciec kocha człowieka. Jeśli Mu nie uwierzysz, nie doświadczysz tego.

Gość gość
19:53 Żyj i daj żyć innym.

Gość gość
Już wam pisałem, czy się pomodlicie, czy nie to i tak stanie się to co ma się stać. Modlitwa nie ma wpływu na nic. Chyba, że wyjdziecie przypadkiem przez nią 5 minut później z domu i unikniecie dzięki temu, nie wiem, np. wybuchu, wypadku samochodowego. To będzie przypadek, ale katolom z miejsca uderzy sodowa. Jesteście jak gimnazjalista, który przeczytał cytat Paulo Coelho i poczuł, jakby wciągnął porcję mefedronu, doznał haju i latał po polach, smagając ręką zboże.

Słowa żydowskie to również bajki, tyle że bajki z przemocą i dla dorosłych. To nie jest odpowiedź na pytanie, ja potrafię odpowiedzieć dlaczego nie piszę na forach dla katoli czy arabów. A wy siedzicie tu tylko i jesteście upierdliwe jak brzęczące muchy w Kenii. Kto był w Kenii albo widział filmy ten wie jakie tam są muchy.

"Jeśli Mu" x A skąd ta twoja przemądrzała pewność że "mu"? A czemu nie jej, albo ono, one, cokolwiek? To że ty nie masz inteligencji nie znaczy że inni jej nie mają. Ludzie są różni na całym globie.

Gość gość
gość 20:00 Zobacz kanał na youtub: Dotyk Boga I się naocznie przekonaj o prawdzie modlitwy

A ty zobacz na samego siebie gościu i zadaj sobie pytanie - po co tu siedzisz i smęcisz? Masz do powiedzenia cokolwiek innego? Czy tylko bóg żydów ci w myślach? Nikt cię tu nie trzyma na ziemi, nie podoba się to wypad.

Gość gość
20:03 Bóg Ojciec jest Osobą i jak pisze, że Stworzył mężczyzn rodzaju męskiego aby tak jak On górowali nad innymi to stąd wiemy, że Bóg Ojciec Pan Zastępów to rodzaj męski a nie żeński. Pokój z Tobą :)