Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile przytylyscie w ciazy? I w jakim okresie zrzuciliście wagę po porodzie?

Polecane posty

Gość gość
12-14 kilo około. Ju nie ważyłam sie przed porodem. Od razu po porodzie spadło 7, potem długo nic, i jak odstawiłam synka od piersi po 10 miesiącach w ciągu dwóch miesięcy spadła reszta (około 6/7 kilo).

Gość gość
W ciąży przytyłam 13-14 kg, zależy na której wadze mnie ważyli. 5 dni po porodzie miałam jeszcze 6 kg na plusie, a 2 tygodnie po porodzie tylko 2, więc wyglądałam de facto jak przed ciążą. Niestety potem doszły 2 kg jeszcze więc dziś, będąc 4 miesiące po porodzie, z tych 14 kg mogę powiedzieć że zrzuciłam 10. Nie mam pojęcia, dlaczego najpierw miałam 2 kg nadwyżki a teraz doszły jeszcze 2. Słyszałam, ze to wina karmienia piersią. Zastanawiam się, czy to prawda. Nie jem więcej i gorzej niż przed ciążą. Nawet zdrowiej jem, bo wiem, że obię to dla dziecka. Raz w tygodniu intensywne ćwiczenia fizyczne, kilka razy w tyg.spacer godzinny. A te kilogramy nie chcą się ruszyć. Martwi mnie to. Nie wiem skąd się to bierze.

Gość gość
13 kg przytyłam, w dniu wyjścia ze szpitala ważyłam tyle co przed ciążą (5 dni w szpitalu przez żółtaczkę fizjologiczną dziecka).

Gość gość
Pierwsza ciaza: 27 lat: 25kg na plusie po których nie bylo sladu w dwa miesiące po porodzie. Biegalam i karmilam piersia Druga ciaza: 29 lat: 17 kg na plusie. Jestem ponad dwa miesiące po porodzie i nadal mam 6kg nadwyżki. Biegam ale waga poki co stoi jak zakleta. Karmie piersią

Gość gość
11 kg. W szpitalu zostawilam 6kg. Nastepne 5 okolo 2 mies po porodzie. Karmie piersia i waga dalej spada.

Gość gość
7,5kg około 6 'zostawione' w szpitalu reszta zeszła jeszcze w pierwszym miesiącu

Gość Motherinlooove
Mam 173 cm Idealna waga 63 Waga przed ciążą 65 W dzień porodu 84 kg (19 kg plus) Po 2 mcach 65 Po 4 mcah 62 Po 8 mcach 59 (niesmaczna chudość)

Gość gość
Pierwsza ciąża 22 kg. Schudłam po roku. Druga ciąża jestem w 37 tc i na razie 13 kg