Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta bogatoresztkowa

Polecane posty

Gość gość

cześć, czy ktoś tutaj cierpi na zespół jelita drażliwego i stosuje dietę bogatoresztkową? prawdopodobnie nerwica jelitowa jest powodem mojej otyłości (nie siedze calymi dniami i nie jem chipsów, jestem aktywna, codziennie do pracy i z pracy wracam rowerem - zalenie od pogody robie ok 30km dziennie). dostalam kilka broszur odnosnie tej diety, ale w sumie nie dowiedzialam sie z nich zadnych konkretnych przepisów moze ktos jest tu kto stusuje te diete i chcialby sie podzielic swoimi doswiadczeniami?

Gość gość
ja jestem na takiej diecie, co prawda moja ukladala dietetyczna i tez wybierz ten sposob, pojdz ze dwa razy a potem na podstawie tabel ktore ci da bedziesz budowac wlasny jadlospis nie ma sensu sotsowac sie do tych ogolnych zasad. jedyne co moge ci podpowiedziec, to to, ze ja do tego wszystkiego na wspomaganie metabolizmu stosuje jagody acai nie dzialaja rozleniwiajaco - absolutnie, ale serio czuje sie po nich duzo lpeiej. moze warto sprobowac :)

Gość gość
no widzialam ze na wielu forach pojawia sie o nich informacja, same w sobie maja chyba duzo witamin, ale nigdy o nich jakos szczegolnie nie czytałam, moze powiesz mi w jakim kokretnie preparacie lub na co są zalecane?

Gość gośćbidok
mieszkam obok znanej celebrytki , wspomaga mnie i dzięki niej mam bogato-resztkową dietę . ech... gdyby tak jeszcze......

Gość malaga12355
@goscibok widze ze rodzaj diety jest obcy ;) no coz.. nie wszyscy musza wiedziec o wszystkim i wszystko przeciez. jagody acai to chyba najwieksza ilosc witamn w takiej malej kuleczce jaka zostala odkryta do tej pory, same peany leca w ich strone ;) na pewno przy chorobie jelita grubego ci nie zaszkodza a dzialaja antyoksydacyjnie no i przede wszystkim wspomagaja prace jelit i trawienie (zeby nie doszlo do przeblonnikowania - bo pewnie wiesz, ze nie mozna go brac non stop!)

Gość gość
ja znalazlam gdzies w necie taka tabele co wolno, a co bezwzglednie nalezy wykluczyc poszukaj, na pewno znajdziesz taka i jechalam na jej podstawie wszystkie przepisy wybierajac produkty ktore moge jesc

Gość gość
dzieki! jako baza wypadowa wyglada cakiem spoko, myslalam ze bedzie jakos duzo gorzej a z tymi jagodami to sie jeszcze zastanowie, moze to rzeczywiscie ma sens

Gość gość
czesc! ja stosowalam jedno i drugie, iqacai od niedawna sa w polsce ale to środek ktory zwiera najwiecej jagod w jednej tabletce, przyspiesza metabolizm, dzialaja antyoksydacyjnie wiec sa idealną sprawą dla osob ze schorzeniami jelita grubego... ale o tym doczytalam jak już je brałam ;) bo generalnie to kupiłam je na odchudzanie, na work and travel w usa jak bylam w wakacje to to był hit dietetyczny :)

Gość gość
czyli tabelka i suplementy? No dobra, spróbujemy jakoś wyleczyć to jelito... i schudnąć, może to coś pomoże. Chociaż mówią, że to choróbsko na całe życie już.. ale schudnąć to chyba nigdy nie zaszkodzi

Gość gość
Dieta i suplement no i ruch, zastane jelio też nie ruszy :) rower, spacer, nawet brzuszki czy inne tego typu wygibasy pomoga w poprawie perystaltyki jelit

Gość gość
zamówiłam :) przyłączacie się do poprawienia jakości naszego życia?

Gość gość
no dobra dziewczyny, to mamy już chyba wszystko do tego zeby wystartować, zamowilam iqacai czekam tylko na kuriera, teraz to wiadomo, swieta to pewnie przed nowym rokiem dopiero będą moje "prezenty" w postaci buteleczek plastikowych z jagódkami acai. Także zaczynamy! Proponuję, żeby już od dzisiaj!

Gość Dietetyk VITAGENUM
Przy odchudzaniu warto spróbować ćwiczeń aerobowych oraz diety. Wsparciem są również badania genetyczne. To w naszym DNA jest zapisane, m.in. czy mamy wrodzoną skłonność do otyłości oraz jakie geny odpowiadają za nasz apetyt. Wyniki badań pokażą, m.in. jak skomponować właściwą dietę, ile powinieneś jeść białek, tłuszczów i węglowodanów, z jakich produktów zrezygnować, a które są dla Ciebie wskazane, jaki rodzaj aktywności fizycznej ułatwi Ci zrzucenie kilogramów. Zalecam skorzystanie z badania „Otyłość” laboratorium Vitagenum. Zachęcam również do przeprowadzenia badania „Fit On” lub „Fit Ona”. Dzięki nim dowiesz się jak maksymalnie wykorzystać tkwiący w organizmie potencjał oraz jakie czynniki w największym stopniu wpływają na zachowanie prawidłowej masy ciała, jaki rodzaj diety i aktywności fizycznej jest wskazany właśnie dla Ciebie. Przeprowadzenie badań jest bardzo proste. Zestawy zamawia się przez internet do domu, pobiera próbkę materiału genetycznego, a następnie odsyła się do laboratorium, gdzie analizują je specjaliści. Wyniki otrzymuje się drogą elektroniczną.

Gość gość
moje przyjadą po nowym roku na pewno :) bo dzisiaj opłaciłam zamówienie, dajmy sobie może czas do 5 stycznia i zaczynamy?

Gość gość
a czy przy diecie bezglutenowej też mozna je stosować?

Gość gość
myślę, że musisz popatrzeć na skład dokładnie, pewnie Ty jako osoba stosująca taką dietę znasz się na tym lepiej, ale nie sądzę też żeby witaminy miały jakkolwiek niekorzystny wpływ na Ciebie czy Twój układ pokarmowy, zwłaszcza, że zawierają bardzo dużo błonnika

Gość gość
okej, dzieki za info :) wg tego co przeczytalam absolutnie nie powinny zaszkodzic.. no to zamawiam! pozdrawiam was i trzymam kciuki! :)

Polecam zakup suplementu diety IQacai.Moja żona również stosowała diety,podobnie jak Pani,ale nie za bardzo działały,dopiero gdy zaczęła stosować IQacai to zaczęła tracić na wadzę,w krótkim czasie straciła 8 kg bez większego wysiłku i diety.