Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent dla (nieukochanej)babci

Polecane posty

Gość gość

Lepszy termofor w ładnym pokrowcu czy apaszka, albo filiżanka z dobrą herbata? (Tylko filiżanek ma pelno)

Gość gość
zestaw do lewatywy

Gość gość
Apaszka

Gość kotTrzpiot
Jeżeli babcia jest nielubiana to najlepszy byłby bardzo neutralny prezent. Nie będę robić jakiejś reklamy ale w większości galerii handlowych jest przynajmniej jeden/dwa sklepy gdzie sprzedają herbatę czy również kawę w ładnych torebeczkach i przy okazji kazdego święta (od dnia matki, babci, ojca na dniu nauczyciela kończąc) są do kupienia zestawy już gotowe w folii i ze wstążką 3-4 różnych herbat. Według mnie to dobra opcja własnie taka niezobowiązująca i nie wymagająca wysiłku.

Gość gość
Nie to ze jest nielubiana, ale nie jest i nigdy nie była taka babka jaka bym chciała.. ciepła i troskliwa, z którą można o wszystkim porozmawiać,zawsze była egoistka i maruda.. aczkolwiek mamy poprawne relacje i będzie na wigilii u moich rodzicow..wiec prezent właśnie byłby neutralny.

Gość kotTrzpiot
Cóż, w takim wypadku rzeczywiście trzeba iść w coś bardziej neutralnego, zwłaszcza że babcia jest skłonna do narzekania i marudzenia - jeśli dobrze odczytałam :) jesli lubi kawę - ładny zaparzacz do kawy, jak woli herbatę - albo taki zestaw jak pisałam wyzej albo zestaw dwóch ozdobnych filizanek czy również zaparzacz jeśli lubi herbatę liściastą. Z ubraniami czy dodatkami w rodzaju własnie apaszek, szalików to chyba lepiej nie ryzykować, to już kwestia gustu i nie wiadomo czy trafisz. Zestaw jakiś ładnych czekoladek jeśli zdrowie babci pozwala na takie rzeczy. Możesz podpytac babcię lub swoją mamę czy może jest jakaś książka którą babcia chętnie by przeczytała czy może ma jakąs ulubioną i można by jej kupić ładne, nowe wydanie - ale tu też trzeba mieć pewność bo ciężko kupić książkę w ciemno.

Gość gość
Ona właśnie ma dużo książek zawsze zamawiala z tego rigest digest czy tak jakoś. .od zielarskich po romansidla. Ma duzo perfum z yves richer ktorych nigdy nie otworzyla. Kiedys kupiłam jej zestaw kosmetyków to narzekała ze nie pachną także może ta kawa czy herbata byłaby najlepszym rozwiązaniem.

Gość gość
Gromnica.Może szanowna babcia zechce kopnąć w kalendarz. A tak na poważnie to kup durnostojke typu ramka na zdjęcie, świeca zapachowa.

Gość kotTrzpiot
A może bon na zakupy w ulubionym sklepie? Albo do księgarni? Nawet takie zwykłe osiedlowe zaczęły wprowadzać bony upominkowe, przynajmniej w mojej mieścinie :) z tymi kosmetykami jak piszesz to częsty przypadek, myślałam że znam gust mojej mamy a ostatnie perfumy jakie jej kupiłam musialam sama zużyć, bo stwierdziła ze są okropne... a wcześniej zawsze udało mi się idealnie trafić ;)