Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4mies.niemowlę przestraszylo sie mojej miny, nie moglam go uspokoic. Normalne?

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko leżalo spokojnie w bujaczku, mowilam do niego, pilam kawe i zrobilam taka mine po wzieciu lyka kawy ze otwarlam lekko usta i powiedzialam "Aaach" (taki odglos jak cos sie dobrego wypilo) a ona nagle w taki placz, ze az sie trząsl, nie moglam go uspokoic. Jestem sama tym przerazona, bo to byla noremalna mina a nie jakas straszna..nigdy sie tak nie zachowywal. czy ktos tak mial z dzieckiem, czy jest sie czym martwic? :(

Gość gość
tz, otwarlam szeroko, pomyłka. nie wiem, moze oczy mi sie za szeroko otworzyly przy tym gescie, nie wiem ale martwię się że wlasnej mamy sie przestraszył

Gość gość
Trudno powiedzieć czy dziecko jest w normie czy ma jakąś nadwrażliwość dzwiekowa skoro twoje westchnienie tak je przerazilo. Moje dziecko też na pewne rzeczy reagowalo za mocno, zawsze mówiłam że to normalne ale niestety dziś wcale nie lepiej i czekam na diagnoze prawdopodobnie autyzm, ale Twoje dziecko może być zupełnie normalne, Ja tak pisze bo trzeba być czujnym, żałuję że.pewne sprawy odpuscilam a mogłam zacząć rehabilitację dużo wcześniej.

Gość gość
Chetnie przeczytam wypowiedzi innych kobiet na ten temat. Tyle ze ja mam tak czesciej. Moja corka ma 3 miesiace i czesto sie wzdryga ( przestrasza sie i az rece podnosi) na np kichniecie, lub gdy widelec spadnie na plytki albo jak jest cisza i cos glosniej sie powie. Czyli powinnam sie tym martwic?

Gość gość
Moze byc, ze dziecko sie wystraszylo. Tak samo z tonem glosu. Na YT jest nagranie spiewajacej matki i reakcja dziecka - maly ma lzy w oczach, wiekszosc ludzi sie wzruszylo, ze dziecko tak reaguje na spiew mamy, a dopiero po wglebieniu w komentarze przeczytalam, ze dziecko nie wzrusza sie na piosenke, a boi sie zmiany ton glosu matki. Dziecko moglo sie wystraszyc, a dodatkowo mine moglas miec w jego oczach przerazajaca.