Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamal 2690

KREDYT HIPOTECZNY

Polecane posty

Gość kamal 2690

hej. czy ktos mi moze powiedziec jak to jest z tymi kredytami? mam umowe na pełen etat na stale od listopada i chce wziasc kredyt na mieszkanie. i nie wiem czy moge juz skladac wnioski w bankach o kredyt czy musze czekac jeszcze 2 miesiace zeby miec zaswiadczenie z zusu z 3 miesiecy? inni mowia ze musze czekac, szef powiedzial ze moge juz zlozyc wniosek bo przeciez umowa jest na stale wiec nic sie nie zmieni w dochodach. i teraz nie wiem co mam robic. czy ktos mial podobnie albo staral sie o kredyt jak aby dostal umowe w pracy? dodam jeszcze ze nie mam zadnych dlugow a wkladu wlasnego mam 35%

Gość kamkamkamtyu
mozesz zlozyc, ale policza Co srednia z ostatnich trzech miesiecy - czyli jesli wczesniej mialas mniejsze zarobki to wtedy bedzie mniejsze srednie miesieczne wynagrodzenie do kredytu. umowa na stale daje mozliwosc ze w ogole dostaniesz kredyst

Gość gość
Nie za szybko???Po 1.chyba musza byc trzy miesiace,a nie jestem pewna czy nie sześć,po 2.pracujesz miesiac i juz chcesz sir zadluzac na kilkanascie lat???Nie popieram,ale twoja sprawa.

Gość gość
po pierwsze, nie dostaniesz kredytu hipotecznego, chyba, że nie masz nikogo na utrzymaniu i Twoje dochody sa na poziomie 5 tys netto

Gość Kataszynka
Niekoniecznie. W zależności od tego, w jakim banku chcesz wziąć kredyt, mogą obowiązywać Cię różne wymogi. Najlepiej zamiast pytać o to na forum, zacznij przeglądać profesjonalne strony takie jak http://www.terve.pl/kredyty-hipoteczne/kredyty-na-dom lub po prostu udaj się do jakiegoś niezależnego doradcy kredytowego. Dzięki temu będziesz mieć w stu procentach rzetelne informacje.

Gość gość
Mnie w zdobyciu kredytu mieszkaniowego bardzo pomogła firma http://www.mpddeweloper.pl/ . Dzięki nim znalazłam takie mieszkanie, jakiego chciałam.

Gość gość
Ja brałam kredyt na mieszkanie. Bardzo pomogła mi w tym firma http://www.mpddeweloper.pl/ , jestem naprawdę zadowolona z tej współpracy, udało mi się znaleźć mieszkanie idealne dla siebie.

Gość gość
Tu masz aktualne rankingi kredytów hipotecznych kalkulator-kredytowy.waw.pl/ranking-kredytu-hipotecznego/ . Sprawdź sobie sama i wybierz.

Gość gość
dużo wygodniej wejsc na rankomat i porownac sobie oferty bankow

Gość gość
Kredyt hipoteczny to obecnie jeden z najpopularniejszych produktów kredytowych w bankach. Wszystko za sprawą ożywienia na rynku nieruchomości. Co prawda, jak wynika z doniesień w mediach, większość kupujących mieszkania płaci gotówką, ale całkiem spory odsetek pukających do deweloperów decyduje się na kredyt mieszkaniowy. Nieco trudniej go jednak dostać. Wynika to z faktu, że obowiązują teraz zwiększone wymagania co do wkładu własnego (trzeba mieć wkład w wysokości 20%, albo 10%, jeżeli wykupi się na przykład stosowne ubezpieczenie). Ponadto banki jakoś zbytnio nie kwapią się do wprowadzania promocyjnych, tanich kredytów, tak jak było to przed kilku laty. Mimo to jest kilka banków, które mają atrakcyjne oferty. Kredyty hipoteczne można porównać na przykład na https://www.kred.pl - kalkulator tam zawarty pozwala na szybką ocenę wielu parametrów takich jak wysokość raty kredytowej, prowizji czy oprocentowanie rzeczywiste.