eRCe 227 Napisano wczoraj o 18:36 Tętno, to tętno - ono jest jedno, to ilość uderzeń serca na minutę - najlepiej jak wynosi około 60-100 uderzeń. Ciśnienie jest skurczowe - wynik na górze, oraz rozkurczowe - wynik na dole. Wbrew pozorom skurczowe w normie, a rozkurczowe podwyższone nie jest rzadkością. Doraźnie to warto zadbać o ograniczenie kofeiny, praca nad ograniczeniem stresu, wprowadzenie większej ilości ruchu: spacer, rower, basen, magnez z B6 pomaga regulować układ nerowy. Gdy to nie przynosi efektów warto po prostu isć do lekarza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca żelkowa 222 Napisano wczoraj o 18:37 Ja np. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laserdance 39 Napisano wczoraj o 18:38 Pisała że ma ból w klatce piersiowej, to zapytałem czy często i czy była z tym u lekarza. Ja bym nie lekceważył. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2592 Napisano wczoraj o 18:40 Zaraz znajdą sie tu wybitni lekarze i zdiagnozują koleżankę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRCe 227 Napisano wczoraj o 18:41 Przed chwilą, laserdance napisał: Pisała że ma ból w klatce piersiowej, to zapytałem czy często i czy była z tym u lekarza. Ja bym nie lekceważył. Wynik powyżej 110 mmHg, bóle w klatce piersiowej, ucisk, duszności, itp zdecydowanie wymagają wizyty u lekarza i to najlepiej jutro z rana. Nie przejmować się, to nie tragedia i bardzo często nie oznacza niczego strasznego, ale zdecydowanie trzeba iść i kontrolować. 120/80 to cel! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Milutko 0 Napisano wczoraj o 18:43 Dzięki, pójdę acz wstydzę się jak diabli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Milutko 0 Napisano wczoraj o 18:44 Dobra, idę prosić Boga o łaskę. Milego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRCe 227 Napisano wczoraj o 18:44 Przed chwilą, Milutko napisał: Dzięki, pójdę acz wstydzę się jak diabli. Absolutnie nie ma się czego wstydzić, nadciśnienie tętnicze to jeden z najpowszechniejszych problemów które lekarz każdego dnia diagnozuje/leczy w gabinecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2592 Napisano wczoraj o 18:45 1 minutę temu, Milutko napisał: Dzięki, pójdę acz wstydzę się jak diabli. Że cie osłucha? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ωу¢нσ∂zє ηα ¢нωιℓє 182 Napisano wczoraj o 18:46 4 minuty temu, GośćSalowa napisał: Martw się o swoje zdrowie, bo po40 - stce suty będziesz włóczył po ziemi warto wierzyć doświadczeniu 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laserdance 39 Napisano wczoraj o 18:46 1 minutę temu, Milutko napisał: Dobra, idę prosić Boga o łaskę. Milego Powodzenia i zdrowia życzę:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ωу¢нσ∂zє ηα ¢нωιℓє 182 Napisano wczoraj o 18:47 2 minuty temu, eRCe napisał: Absolutnie nie ma się czego wstydzić, nadciśnienie tętnicze to jeden z najpowszechniejszych problemów które lekarz każdego dnia diagnozuje/leczy w gabinecie. może ma tatuaż Arka Gdynia na sercu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ωу¢нσ∂zє ηα ¢нωιℓє 182 Napisano wczoraj o 18:48 Przed chwilą, WywâloneJaja napisał: A ty świni knurowej oblesnej przytakniesz aby tylko salowej doyebac a on żeby miał podniete przytaknąłem naszej koleżance Magdzie, a nie żadnej świni knurowej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2592 Napisano wczoraj o 18:49 Przed chwilą, ωу¢нσ∂zє ηα ¢нωιℓє napisał: może ma tatuaż Arka Gdynia na sercu Albo ten lekarka ma słonika porcelanowego na biurku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRCe 227 Napisano wczoraj o 18:49 (edytowany) 3 minuty temu, GośćSalowa napisał: Masa ludzi lekceważy objawy wysokiego ciśnienia, a później wylew i szpital. Tak, przewlekłe, długie ignorowanie tego problemu sieje spustoszenie w organizmie... Trochę tak jakby w instalacji wodociągowej nieustannie panowało zbyt wysokie ciśnienie wody... Szczęśliwie medycyna ma bardzo dobrze rozwinięte sposoby walki z nadciśnieniem - moja mama miała bardzo wysokie ciśnienie, ale z dobrze dobranymi lekami miała stabilne 120/80... Także kwestia badania i leczenia. Edytowano wczoraj o 18:50 przez eRCe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2592 Napisano wczoraj o 18:52 1 minutę temu, GośćSalowa napisał: Może Jeżyca zabiera go jako autostopowicza i Chwilunia broni honoru słodkiej socjopatki. Ale nie mam zielonego pojęcia, czego Heniu chce Jakby stał to bym go wzięła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2592 Napisano wczoraj o 18:53 4 minuty temu, ωу¢нσ∂zє ηα ¢нωιℓє napisał: przytaknąłem naszej koleżance Magdzie, a nie żadnej świni knurowej Przez grzeczność przytakujesz tak masz już Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laserdance 39 Napisano wczoraj o 18:55 Ale się bezbożna odpaliła a to salowa mnie zaatakowala jak zwykle 🫠 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BRONISŁAWA 3 Napisano wczoraj o 18:56 (edytowany) TO NIEZŁE SUTY MUSI TASZCZYĆ SALOWA Edytowano wczoraj o 18:56 przez BRONISŁAWA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BRONISŁAWA 3 Napisano wczoraj o 18:56 SUTY SALOWEJ PATRZĄ W PODŁOGĘ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ωу¢нσ∂zє ηα ¢нωιℓє 182 Napisano wczoraj o 18:57 1 minutę temu, GośćSalowa napisał: Też ci opadają socjopatko od dewiantów i autostopowiczów? jak w domu? wszyscy zdrowi? 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laserdance 39 Napisano wczoraj o 18:58 (edytowany) 5 minut temu, Onaaaa napisał: Przez grzeczność przytakujesz tak masz już Bezbożna myśli że będzie decydować kto co ma pisać xD a się reklamuje hipokryta jako jaja wywalone xD Edytowano wczoraj o 18:59 przez laserdance Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2592 Napisano wczoraj o 18:58 1 minutę temu, GośćSalowa napisał: Też ci opadają socjopatko od dewiantów i autostopowiczów? Nie opadają a dewianci mnie nie podniecają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BRONISŁAWA 3 Napisano wczoraj o 18:59 Przed chwilą, czarny napisał: Odczep się od niej JESTEŚ NAJWIĘKSZĄ PEEZDĄ NA TYM FORUM CZY TO PODSZYW? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laserdance 39 Napisano wczoraj o 19:00 Przed chwilą, BRONISŁAWA napisał: JESTEŚ NAJWIĘKSZĄ PEEZDĄ NA TYM FORUM CZY TO PODSZYW? Oby to nie był Przemek bo przestanę lubić i szanować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
obwoźny_sprzedawca_klapków 15 Napisano wczoraj o 19:02 1 minutę temu, laserdance napisał: Oby to nie był Przemek bo przestanę lubić i szanować idz odsaczyc to mleko poki stara ma dojarke to moze ci sie poprawi w glowie jak hormony zenskie spadna. moze antykoncepcje przemysl to tez podobno pomaga na stabilizacje hormonalna. teraz jestes jak trans ktory nie bierze lekow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laserdance 39 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, GośćSalowa napisał: Znowu pravik blokuje? Gunio blokuje PS nigdy ci nie dawałem więcej niż 100 kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laserdance 39 Napisano 8 godzin temu Jak dla mnie masz coś między 90 a 100 kilo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BellaS 159 Napisano 8 godzin temu 18 godzin temu, ωу¢нσ∂zє ηα ¢нωιℓє napisał: jak w domu? wszyscy zdrowi? czekaj czekaj, zostałeś dewiantem? Chwile was z oczu spuścić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laserdance 39 Napisano 8 godzin temu Mnie tylko bawią te twoje pociski Madziu tany tany dej karbonare Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach