Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czyżby ząbkowanie ?

Polecane posty

Gość gość

Mój synek za 2 dni skończy 6 miesięcy. Nigdy nie miał problemów ze snem. Jego płacz słyszałam tylko na szczepieniach. Wczoraj zasnął o 21 a o 21.30 obudził się z wielkim płaczem. Jedyne co przyszło mi do głowy to to że jest głodny. Ale nie. Jeść nie,pielucha sucha,gorączki brak,nic go nie uwierało itp. Płacz z małymi przerwami trwał do 4 aż w końcu zasnął. Obudził się o 5.30 i dopiero przed chwilą zasnął. Nie mam pojęcia co mu jest. Dwa miesiące temu zauważyłam że wslyszedł kawałek dolnej jedynki. Ale tylko sie przebił przez dziąsło. Nie jest tak normalnie widoczny. Lekarz powiedzial mi ze tak moze być. Zatrzymanie wzrostu zęba - jakos tak to sie nazywa. I że po jakimś czasie wyjdzie. Ząbkowanie to jedyne co przychodzi mi teraz do głowy bo synek nie ma powodu do płaczu. Dodam że to na pewno nie brzuszek. Nigdy nie miał kolek , problemu z kupą a brzuch jest miękki. Drogie mamusie,co o tym myślicie?

Gość gość
Nikt mi nie odpowie?

Gość gość
napewno zabki, czas najwyzszy na nie przeciez.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedz. Ale czy czas najwyższy? Znam roczne dzieci,które nie mają ani jednego ząbka. Jestem mlodą mamą i nie mam w tym temacie zbyt wielkiego doświadczenia. Jak to w końcu jest z tymi ząbkami?

Gość gość
Moja corka ma 9 miesiecy i takie spanie jak opisalas to u niej norma od 6 mca zycia wczesniej spala pieknie .Nie ma ani jednego zeba i nic sie na nie zanosi.

Gość gość
Moja corka do 10 miesiaca miala wszystkie zeby. Wszystko wyrastalo na raz powodujac straszny bol i niestety odpotnorsc spadla jej tak ze wyladowalysmy w szpitalu. Kazde dziecko jest inne a zeby moga wychodzic w przeroznym czasie. Kolezanki synek urodzil sie z malutkim zabkiem. Dawaj dziecku paracetamol zeby sie nie meczylo a jak nie boli bardzo to masuj dziasla zimnym palcem