Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś mama pracuje w banku? Mam pytanie. Proszę.

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Telefonicznie i maliowo zbywają mnie, że trzeba przyjść osobiście, a ja na razie nie mam jak. Mam pytanie o limit na koncie. Czy możliwe jest zmniejszanie możliwości limitu w małych kwotach, po 100 zł? Co ciekawe, zwiększyć mogę go zdalnie, telefonicznie, internetowo -po 1000 zł za jednym razem, a jak chce zmniejszać, to nagle muszę osobiście przyjść do oddziału i zapytać :/

Gość gość
możliwe. Podwyższenie limitu jest automatyczne właściwie, a do zmniejszenia potrzebna jest twoja dyspozycja pisemna, a pracownik ma z tym mnóstwo papierologii potem. A dlaczego chcesz zmniejszać limit po 100? Nie możesz po prostu nie wykorzystywać i zmniejszyć np. o 1000 za jednym razem? Sama w banku miałam klienta, który co 2-3tyg przychodził zmniejszać linię o 100. Za każdym razem miałam kupę formalności. Trzeba ręcznie przygotować taką umowę, nic nie generuje sie automatycznie, generalnie przez jego widzimisię miałam darmowe nadgodziny albo dzień bez śniadania/obiadu. Dał mi się tym nieźle we znaki.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź! Dlatego po 100 zł, że wiem, że inaczej nie dam rady. Przyznaje, mam problem z wydawaniem pieniędzy. Raz, że potrzebuje takiej psychologicznej stymulacji, że muszę widzieć realnie, że wychodzę z zadłużenia, a dwa, że mam nieregularne dodatkowe wpływy -po 100, 200 zł w różnych odstępach czasu, którymi chce się pozbywać limitu. Nie wiem co mówić w banku, że chce w takich małych kwotach to robić, bo pewnie będą mnie odwodzić, że co mi przeszkadza, że te pieniądze będą leżeć na koncie -zwłaszcza, że tak jak piszesz, jest z tym kupa papierologii. Przecież nie powiem: "tak, tak, rozumiem, ale tak mi doradził psychoterapeuta, jestem zakupocholiczką" ;) Dzięki za odpowiedź. Proszę poradź, jak umotywować swoje stanowisko, że chcę zmniejszyć o tak małą kwotę?

Gość gość
Skoro takie są wymogi to musisz udać się osobiście do oddziału. Bank ma interes w tym żebyś zwiekszala zadłużenie wiec podwyższenie limitu jest łatwe i szybkie, w drugą stronę gorzej:) a tłumaczyć się z powodów decyzji nie musisz .