Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powinna mi oddać pierścionek

Polecane posty

Gość gość

ale nie ma wstydu i mi nie odda

Gość gość
Nic pożytku nie miała, to chociaż ciut złota ma...

Gość gość
Jeżeli dziewczyna chciała oddać, a były chłopak poprosił, by go sobie zatrzymała, to też powinna oddać mimo jego decyzji? Chłopak mógł być nieszczery?

Gość gość
a Ty oddałeś jej wszystko i rozliczyłeś się z nią co do złotówki? wystawiłeś rachunek za związek?

Gość gość
pocztą lub kurierem no ale zajęta jest dawaniem d**y nowym znajomym

Gość gość
moim zdaniem pierścionki się oddaje jeśli dobrze rozumiem że to pierścionek zarecznowy

Gość gość
a skąd wiesz, że d******py? i co to za żale tu? nie umiesz jej tego wysłać smsem? takie podstawowe problemy z komunikacją, a ślub chciałeś brać?

Gość gość
a ladny ten pierscionek

Gość gość
16:50 Nawet, jeżeli ktoś nalegał na jego zatrzymanie? Pytam, bo może spakuję swój własny i wyślę kurierem. Sama miałam taką sytuację, że chciałam oddać, a zostałam poproszona o jego zachowanie. Może to było nieszczere?

Gość gość
16:49 wyczuwam otello. może autor sam sypia z innymi, a ją o to posądza. dobrze się stało, że się rozstali. ani komunikacji tu nie ma, ani szacunku.

Gość gość
Sprzedaj go i kup sobie coś ładnego ..

Gość gość
Może myślał że się wam ułoży jeszcze ?? Nie znam sytuacji. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji ale chyba bym mu zwróciła

Gość gość
16:49 źle wyczuwasz uwierz

Gość gość
Normalne ze trzeba oddac pierscionek zareczynowy. To takie zamkniecie sprawy. To symbolika.

Gość gość
16:57 Może masz rację. Może nalegał z myślą o powrocie, mimo mojego "nie". Zrobię sobie zdjęcie na pamiątkę, spakuję i wyślę kurierem. A autorowi dziękuję za wstawienie tematu, przypomniał mi o tym.

Gość gość
Będą się teraz spierać pokrzywdzeni i pokrzywdzone przez życie, internetowi psycholodzy itd. mężczyźni i kobiety. Pierścionki zaręczynowe się oddaje KONIEC TEMATU

Gość gość
Ciekawe, czy autor też owijał w bawełnę i nie był szczery. Ja ten pierścionek miałam spakowany z resztą rzeczy byłego, a on mnie wyraźnie prosił o jego zachowanie. Wkurza mnie taki brak spójności i szczerości u ludzi.

Gość gość
A oswiadcza sie bez pierscionka? A jednak z pierscionkiem . Wiec zrywa sie zareczyny oddajac pierscionek. Proces odwrotny.

Gość sebasebs
16:57 Wyślij jutro pocztą do 15 to pewnie w poniedziałek do mnie dojdzie. Sprzedam w lombardzie ;)

Gość gość
Zrywa się, oddając pierścionek. Może się jednak zdarzyć, że druga strona nalega, by go zachować i prosi o jego zatrzymanie. Jeżeli robi to pomimo próby jego zwrotu, a potem ma pretensje, to jest nieszczera i niespójna. Dobrze, że taki związek się rozpadł, jeżeli komunikacja aż tak bardzo leży i kwiczy.

Gość gość
Ludzie, którzy są ze sobą w długim związku, wymieniają się różnymi prezentami w jego trakcie. Jest to obustronne. Jeżeli po jego zakończeniu nie chcą drobiazgowych rozliczeń, oddawania sobie nawzajem otrzymanych prezentów i nalegają na zachowanie pierścionka, to mają do tego prawo. Najgorsza jest sytuacja, kiedy ktoś mówi jedno, a oczekuje drugiego. To nie w porządku. To tak, jakby powiedzieć "zachowaj wszystkie książki i płyty DVD, które Ci sprezentowałem", a potem oskarżać o ich niezwrócenie i brak wstydu. Paskudne.

Gość gość
Analogiczne do rozkochiwania i zaciągania dziewczyny do łóżka i nazwania jej potem łatwą. Nieszczerość i niespójność to wyjątkowo beznadziejne połączenie.

Gość gość
Ja bym nie oddała.

Gość gość
Uważam, że po zerwanych zareczynach powinno się oddac pierscionek. Obojetnie z czyjej winy zwiazek się rozpadł. Po co komu on? Bedziemy go nosić? A jak poznamy kogos nowego to się pochwalimy. Bedziemy takie piercionki kolekcjonowac? Kobieta z klasą powinna oddać, facet z klasą nie powinien sie prosić.

Gość gość
Niektóre zrywane zaręczyny przypominają to: K: zapłacę za tę kawę. M: nie ma mowy. ja płacę. K: ale to nie problem, mam pieniądze. M: nie będziesz płacić, ja stawiam. K: ale chcę zapłacić. M: nie i już. Kobieta z klasą czasem da za siebie zapłacić i nie przedłuża takich scen. Mężczyzna z klasą jest spójny i jego propozycja nie jest testem. Jeżeli nie chce zwrotu, to nie. Jeżeli chce, to nie udaje, że nie chce.

Gość gość
małostkowość

Gość gość
Pierścionki się oddaje.

Gość gość
Faceci odchodzą... a pierscionki zostają .

Gość gość
18:27 unless stated otherwise