Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powinna mi oddać pierścionek

Polecane posty

Gość gość
mimo twojego jadu, życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia, ponieważ jesteś chory

Gość gość
"jakbyś tu wyczekiwał reakcji tej dziewczyny" sama masz tym z tym problem teraz to widać ewidentnie i uwierz wiem co masz na myśli. wyszła na jaw twoja choroba. masz urojenia i cały czas mi wmawiasz różne rzeczy. jak już coś to twojej reakcji i się nie denerwuje tylko mam polewkę z ciebie aż brzuch mnie boli - jutro będę miał zakwasy na mięśniach brzucha :D hahahaha ale wkur iona. uciekam i już cie denerwować nie będę obiecuje - nie chce żeby do tych twoich zaburzeń przyplątała się dodatkowo nerwica z mojego powodu ;) pap

Gość gość
A jesli facet domaga się zwrotu drogich kolczyków ktore mi kupił rok temu? Kosztowały ze 400 zl ale to w chwili zakupu bo one są firmowe z Apartu wiec tak naprawde pewnie są warte mniej...ja mu powiedzialam ze oddam ,proszę bardzo ale czy to nie troche żenada z jego strony?

Gość gość12345678987654321
cos w tym jest. przestudiowałem caly temat i mogla sobie uroic że pisze z kims znajomym :-p

Gość gość
koleś, jesteś tak chory i pojepany, że aż cieszę się, że nie jesteś już jej chłopakiem mimo, że cię nie znam. "oddaj k******o pierścionek" i "ale jesteś zdenerwowana bo ktoś cię wyczuł co ?" to przejaw twoich własnych zaburzeń, które tu innym na siłę wmawiasz. jesteś nerwowy, chamski, strasznie piertolisz i wciskasz innym borderline i schizofrenię, które sam pewnie masz. obcym wmawiasz zaburzenia, a dziewczynie wmawiałeś zdrady. jak myślisz, że inni nie umieją czytać, to jesteś w błędzie.

nie przejmuj się bo pelno tu takich :-p zawsze byłem ciekaw skad one wiedza tyle na temat chorob zwiazanych z psychiką :-p codziennie przewijają się tu posty tego typu i dochodze do wniosku ze piszące to kobiety same maja problemy ze sobą bo wszędzie doszukują się jakiś chorob wlasnie na tle psychicznym

Gość gość
gość12345678987654321 wiedzą to dzięki ludziom, którzy tu wchodzą tak piertolić jak wy

Gość gość
wiele zaburzeń można szybko zauważyć i dziewczyny tu mają często rację, a wy wpiertalacie się tu na dziko z jakimiś borderline i schizofreniami, gdzie nie ma żadnych na to argumentów, podczas gdy na otello są

dziś jaaasne jaaasne 😭 :-p zenada z tym się zgodze ale pierścionek zareczynowy to zupelnie inna sprawa

Gość gość
koleś, obrażasz innych ludzi, chcesz obrazić jakąś dziewczynę, piertolisz i nawet nie umiesz chwycić za telefon, by się upomnieć o pierścionek. ja piertolę.

Gość gość
idę spać. gdzieś mam wasze choróbska, przegrywy.

czytalem od poczatku i ty zaczelas wpieeerdalac mu swoje wkretki na temat chorobliwej zazdrosc 😭 wygląda to tak jakbs miała fiola na tym punkcie 😭 no i mam wrazenie ze jednak cos jest na rzeczy ale jednak u ciebie 😭 a jeśli chodzi o niego to mi sie wyadaje ze cie specjalnie denerwaowal :-p jade do pracy

Gość gość
Powinna to ona mu wytoczyć sprawę w sądzie, jeżeli mowa o powinnościach. Zostało tu poczynionych kilka rzeczowych uwag, do których się nawet nie potrafi ustosunkować, a obraża innych. Ciężko byłoby znaleźć dziewczynę, która zrywa zaręczyny po to, by uprawiać seks z nowymi znajomymi w liczbie mnogiej, i zdradzała przez cały związek, a "pokrzywdzony" wiedział to i nie zakończył związku. Nie brzmi to racjonalnie, a jeżeli prawdą jest, że rozsiewa o niej takie plotki nie mając ku temu podstaw i dowodów poza własnymi domniemaniami (czy to z zemsty, czy to na tle chorobowym), dziewczyna ma prawo odpowiednio reagować. Ubieganie i żalenie się o pierścionek poprzez forum publiczne jest daremne, od tego jest numer kontaktowy i reszta danych osobowych. Pewnie uzyskałby go w ciągu 2-3 dni roboczych, gdyby skierował pretensje bezpośrednio do tej dziewczyny, ale bardziej jest zainteresowany manipulacją i urządzaniem scen na forum publicznym. Kwestia okoliczności zerwania i jego własny stosunek do tego pierścionka zaraz po rozstaniu również jest nie bez znaczenia. Gdyby zaznaczył, że chce go z powrotem, takiego tematu by nie było, ale pewnie tego nie zrobił lub wręcz zaznaczył, że chce, by go zatrzymała. Jeżeli prawdą jest to ostatnie, prawdą jest również, że to autor jest niehonorowy i niedojrzały emocjonalnie.

Gość gość
Inne, poza deklarowanym stosunkiem do pierścionka, sprawy godne rozpatrzenia to relacje finansowe w każdym związku. Wspólne mieszkanie lub jego brak, podział kosztów, fakt innych drogich prezentów poczynionych przez obie strony, finansowanie wyjść i wyjazdów. Jeżeli wkład był wyrównany lub większy po stronie dziewczyny, nie ma podstaw do posądzania o materializm i chęć zarobienia na zerwanych zaręczynach. W przeciwnym wypadku, w razie braku reakcji na bezpośrednie upomnienia o oddanie pierścionka, można odwołać się do sądu i sporządzić pismo ponaglające jego zwrot.

Gość gość
Kobieta ktora sama z walsnej nie przymusowej woli oddaje pierscionek to honorowa dziewczyna.

Gość gość
Jak kobiety nie oddaja pierscionkow to lepiej wogole sie nie oswiadvzac z pierscionkiem. Wlasnie sobie wyobrazilem sytuacje. Facet sie oswiadcza,kolacja,kwiaty,uroczysty klimat. Klęka na jedno kolano i pyta:wyjdziesz za mnie? Dajac pierscionek. Kobieta bierze pierscionek ,przyglada sie i zaklada sobie na palec szczesliwa a chlopakowi mowi ze nie wyjdzie za niego bo go nie kocha i pora zerwac znajomosc . i wychodzi z pierscionkiem na palcu zostawiajac faceta.

Gość gość
Są kobiety, które proszone są o zachowanie pierścionka, mimo chęci jego zwrotu. Część mężczyzn chce zwrotu, a część sobie tego nie życzy. W tej drugiej sytuacji niehonorową stroną jest mężczyzna oddający go na zakończenie związku w formie podarunku, a następnie żalący się publicznie za brak zwrotu. Nazywa się to brakiem klasy. Jeżeli zmienił zdanie i nie upomniał się o niego osobiście, problem staje się podwójnie żenujący. Znajdźcie dziewczynę, która zaakceptowałaby taki pierścionek jako pamiątkę, gdyby wiedziała, że były narzeczony ją planuje publicznie obsmarowywać. Posądzenie go o brak klasy jest słuszne, gdyż pewnie nawet nie poprosił jej osobiście o zwrot, za to narzeka na forum.

Gość gość
Prezentów nie oddaje sie, mozna z tym zrobic co sie chce. A moze wyrzucila do rzeki ?

Gość gość
Pierscionek zareczynowy to symbol. Nie wazne ze facet chce zeby kobieta go zatrzymala po zerwanych zareczynach. Ona sama powinna oddac a on moze go wyrzucic jak chce.

Gość gość
Widze ze kobiety maja nasrane w glowkach od polykania nasienia. Pierscionek zareczynowy nie jest prezentem-wy nie ogarniacie tego na serio?! Taka pusta w glowkach?!

Gość gość
Uważasz, że poprzez wypowiedź o s*****e, budujesz swój wizerunek człowieka godnego posłuchu? Wątków do rozpatrzenia jest wiele, ale bezdyskusyjnie forma i treść tematu jest małostkowa, pozbawiona klasy i epatuje bezradnością. Inne zasadne pytanie jest o to, czy i jakie prezenty (rzeczy ruchome, nieruchome, gotówka, finansowane wyjścia i wyjazdy) w tym związku on od niej otrzymał i co sam zachował. Wielu ludzi jest niehonorowych i ze szwankującą pamięcią wsteczną, gdy przychodzi do szczegółowych rozliczeń nierównych kosztów poczynionych w związku. Tu ten temat nie został poruszony i nie wiadomo, ile na związku skorzystał sam autor. Może sam jest materialistą, któremu powinno się wystawić rachunek, a pierścionkiem rzucić w twarz.

Gość gość
s*****e - spe/rmie

Gość gość
Drogie panie, zbierajcie faktury (i róbcie kserokopie, bo z czasem blakną) na każdy prezent, wyjście, wyjazd i inne nieproporcjonalne do osobistego zużycia zakupy. Będziecie mogły upomnieć się o wyrównanie wsteczne kosztów do połowy, co w dzisiejszych czasach znacznie przekracza wartość pierścionków zaręczynowych. A takim panom, po otrzymaniu pełnego żalu upomnienia post factum na skrzynkę, należałoby ten pierścionek przekazać bez zbędnych słów i pozdrowień.

Gość gość
12:00 debilko bo innego slowa nie umiem znalezc,nazeczenstwo nie ma wspolnego majatku. Nie ma podzialu jak przy rozwodzie,nie ma alimentow. Pierscionek nie jest prezentem,mowie o zareczynowym. Jezeli facet zarobil na niego to jest jego. Samochod ,dom tez zabierze byla nazeczona mimo ze wlascicielem jest facet??? Stuknij sie w swoj pusty łeb.

Gość gość
Facet kupujac pierscionek bierze fakture/rachunek na swoje nazwisko. Wiec wlascicielem pierscionka jest facet. Byla nazeczona nawet jakby sie zesrala to i tak nie bedzie prawnie wlascicielem. Co innego rozwod,wtedyjestt podzial majatku. A nazeczenstwo to co innego.

Gość gość
Jezeli byla nazeczona zostawia sobie pierscionek po zerwanych zareczynach a przedstawia on wartosc jakas to musi zaplacic podatek od darowizn. Jezeli tego nie robi to jest to oszustwo skarbowe. Pierscionek moze nawet kilkadziesiat tysiecy kosztowac.

Gość gość
gość dziś Debilizm i pusty łeb, bo nie znasz przepisów prawa i nie myślisz logicznie? Zostało napisane, że facet może napisać w tej sprawie list i się upomnieć o zwrot pierścionka, a jeśli to nie poskutkuje, sporządzić pismo i egzekwować go na drodze prawnej. Jako osoba niezwiązana z tematem nie wiesz, czy autor byłą dziewczynę prosił o zachowanie pierścionka, czy też nie, a to ważne. Prezentem jest wszystko, co zostało dobrowolnie oddane jako prezent. Nikt poza Tobą to tu nie pisał o zabieraniu innym ludziom domów i samochodów, uspokój się i naucz czytać zamiast wkurwiać rozsądnych ludzi.

Gość gość
12:14 Jaki w takim razie problem ma dojrzały mężczyzna w osobistym poproszeniu o zwrot pierścionka? Nikt mu nie broni się upomnieć tak samo, jak inni ludzie upominają się o pożyczone książki, płyty czy garnki.

Gość gość
Wkurwiają mnie tacy plotkarze, chamy, tchórze i materialiści z wyuczoną bezradnością. Śluby chcecie brać, a rozmawiać i załatwiać swoich własnych spraw nie potraficie.

Gość gość
Jak chcecie dostać od kolegi z powrotem pożyczoną grę DVD, to zamieszczacie temat na forum publicznym albo wysługujecie się własnym dziadkiem i się wam portki trzęsą? ;)