Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potrzebuję planu: mąż do zmiany

Polecane posty

Gość gość
Planuj planuj i na planowaniu pozostanie.

Gość gość
Samo planowanie nic nie da

Gość gość
Za dużo sprzatasz.

Gość gość
zycie przeleci w oka mgnieniu te dzieci przy ktorych mialam tyle pracy teraz odbieraja mnie z chemii , robia zakupy , myja okna , pomagaja w malowaniu mieszkania pomagaly mi , gdy moja mama zlamalo biodro i wozily mojego ojca do szpitala itd.

gość dziś Po prostu mam dość radykalne poglądy. Po czym wnioskujesz, że "moj sposob myslenia jest co najmniej uwsteczniony i wskazuje na kompletny brak doswiadczenia zyciowego"? Proszę o przykłady z komentarzem. "To, ze kobieta ma dzieci ze swoim mezem, nawet jesli w zwiazku nie do konca sie uklada, nie jest zbrodnia glupoty czy naiwnosci" - nie użyłem słów "zbrodnia" ani "głupota". Moim zdaniem nie da się zmienić drugiego człowieka bez współdziałania z jego strony. Poza tym... przecież nie ma obowiązku słuchania rad, o które się poprosiło.

Gość gość
Ciekawe co u autorki i czy naprawde zaczela cos zmieniac. Wczoraj pisala, ze rozmawia z nami spoza domu, wiec zakladam, ze po powrocie zastala w domu niezly balagan, w****ionego meza, bo zostal sam z dziecmi, do tego zero obiadu, dziec***ewnie w brudnych pieluchac itp i masakra ogolna jednym slowem. Autorku, cos jeszcze. Pisalas, ze to maz tak bardzo chcial 3 dziecko. Zycze Ci zdrowia i pomyslnosci i dla Ciebie i dziecka, bo dziecko to szczescie, ale nauczona doswiadczeniem, ze mezus nigdy nie pomagal Ci przy dzieciach, nigdy nie wstal w nocy itp ale tak chcial 3 i Ty sie zgodzilas? On chce dzieci chyba tylko dlatego, zeby sie pochwalic nimi albo dlatego, bo wypada:O mam nadzieje, ze peklas i naprawde sie cos zmieni...

Gość gość
Witam..autorko podzielam Twoj los juz od 12 lat i wiem ze dalej nie dam rady

Gość gość
Cdn..nie wiem jak potoczy sie moje zycie i bardzo sie tego boje ale juz wysiadam..mam znow nawrot choroby, nie spie po nocach znowu..ciagle chce mi sie plakac bo jak moglam dac soba zawladnac i swoim zyciem..wiem ze juz nic dobrego mnie w zyciu nie spotka ale chcialabym zeby chociaz moje dzieci nie cierpialy

Gość gość
Cdn..rozumiem Cie autorko, ja w dziewiatym miesiacu ciazy musialam dzwigac wegiel, codziennie rozpalac w piecu, zajmowac sie domem, robic zakupy i wszystko co tylko mozliwe. Moj starszy syn ma 11 lat a mlodsxy 2 i moj maz nigdy mi nawet nie pomogl przy kapieli, w niczym doslownie..Trzymam za Ciebie kciuki, ale na pewno samo sie nic nie zrobi, jesli sama z tym czegos nie zrobisz..wiem ze Ci ciezko i jeszcze teraz czas siateczny to przykro sie czlowiekowi robi, ale takie zycie

Autorko, nigdy nie jest za późno na zmianę. A mężczyzna lepiej niż na słowa i zrzędzenie reaguje na konkretne czyny. Powodzenia!

Gość gość
Ciekawa jestem co z autorką wątku. Dużo osób ją krytykowało, ja ją rozumiem. To wszystko nie jest takie proste i wszystkiego nie da się zaplanować. Mam podobny problem, odezwij się, porozmawiamy.