Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skaza białkowa.

Polecane posty

Gość gość

jestem alergiczką , pierwsza córka chowana na nutramigenie bardzo alergiczna. Próbowaliśmy chyba z 4 mleka zanim doszliśmy do nutramigenu każde wywoływało alergie a ja nie miałam pokarmu swojego. Teraz przy drugiej córce mleka mam mało. Lekarka kazała dokarmiać ze względu na to ze nie przybierała na wadze. Piersią cały czas karmie ale dokarmiać muszę ponieważ jest straszny płacz i dziecko głodne. Aby nie ryzykować bolącym brzuszkiem od razu zakupiliśmy nutramigen i tu się pojawia problem. Mleko te w kraju w którym mieszkam kosztuje około 200 zł puszka starcza na 4 dni jest to dość duży wydatek po 2 tyg dokarmiania odczuwalny. Położna poleciła nam NAN Dha jednak boje się bardzo testowania na dziecku. Drogie mamy jakie tańsze mleko mogłabym spróbować podawać dziecku ? Czy może istnieje jakiś zamiennik nutramigenu lub coś o bardzo podobnym skladzie

Gość gość
bebilon pepti? moj synek tez ma skazę białkową jak się urodził i zaczełam karmic wyglądał jak poparzony ciągle kolki płacze problem z kupką, nie wiedzielismy jeszcze wtedy ze ma skazę białkową. Mi nie brakowało pokarmu przeszłam na mega ścisłą dietę i małemu się poprawiło. Dzieci ze skaząmają to do siebie że małoprzybierają na wadzę tak apropo. Jesli maluszek nie placze z powodu glodu to moze nie dokarmiaj?

Gość gość
Płacze właśnie o to chodzi ze płacze . Półtorej godziny ściąga mi dwie cyce i dalej jest płacz dorabiam wtedy butle i dopiero jest spokoj

Gość gość
W Polsce jest wiele mieszanek, nie wiem ja w twoim kraju. Mój syn pił różne rodzaje bebilonu pepti, nutramigenu jak też neocate lcp. Jak jest bardzo alergiczne dziecko i Ty alergik to bym nawet nie próbowała tego Nan bo to szkoda dziecka.

Gość gość
Na początku miałam straszny nawał wiec nie przeszkadzało mi ze malutka cały czas wisiala na cyckach. Ale po około tygodniu zaczęło się normować mleko i zanikło. Córcia strasznie płakała i wypluwała nie wiedziałam o co chodzi podłączyłem laktator i nic nie leciało. Mąż poleciał do apteki po jakieś herbatki laktacyjne i na drugi dzień pod wieczór zaczęło lecieć ale od tamtej pory corka jest ciagleglodna pomimo ze staram się dawać jaknajczesciej