Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapatos net pl to oszuści ?

Polecane posty

Gość gość
wszystkich zainteresowanych tym wałkiem i samych oszukanych zapraszam na FB na grupę o nazwie opinie e-stylowi/e-markowi grupa jest zamknięta - tam dowiecie się co zrobić żeby odzyskać kasę

Gość gość
dzisiaj już strona internetowa nie działa.....

Gość Poszkodowana
Ja niestety tez dalam sie wrobic w to oszustwo..zamówiłam buty 21.02 a dopiero wczoraj je odebrałam.oczywiście do ceny butowm260pln musialam doplacic 127pln oplat celnych.w dodatku buty to podróbki i mniejsze niż informuja na stronie...najgorszy zakup w moim życiu..nie wiem co dalej robic..z jednej strony odeslalabym im ten szajs ale znowu bede musiala placic za przesylke a to kolejne koszty z drugiej nikt mi nie odda kasy za oplaty celne..poradzcie co robic?

Gość Naiwna naiwniaczka
Mam podobny problem ...po miesiącu przyszly i to za male o pol numeru...pytanie co teraz zrobic

Gość Naiwna naiwniaczka
A jednak obie pary butów zamawianych przyszły choć osobno. Oryginalne w 100%. Jedne wydawały się za male ..ale jest oki

Gość gość Zosia
Witam :) Dnia 1 marca bieżącego roku zakupiłam buty Puma Creeper by Rihanna na Zapatos.net.pl. Po 5 dniach dostałam e-maila, że buty zostały wysłane. Wczoraj 4 kwietnia dostałam awizo z Poczty Polskiej, a dziś 5 kwietnia ( dokładnie 30 dni od zakupu butów) mam je w domu. Jestem z zakupu zadowolona rozmiar, kolor się zgadzają. Według mnie sklep jest okej oprócz tego,że długo czeka się na przesyłkę. A ja popełniłam błąd,że przed przesłaniem pieniędzy nie sprawdziłam opinii tylko dopiero po przelaniu ich na konto. Opinie o tej stronie były negatywne i przez następne 30 dni zachodziłam w głowę czy w ogóle przyjdą. Na szczęście już je mam i mam spokój. Czy polecam tę stronę? Polecam, jak już wspominałam wyżej długo się czeka na przesyłkę, ale terminu 30 dni nie przekraczają więc nie wiem o co ten cały krzyk powyżej. :)

Gość gość
Przekraczają terminy, to że Tobie się udało to tylko szczęście więc nie pisz proszę "o co robić tyle szumu". Takie oszustwa nie powinny mieć miejsca, jeśli ktoś nie jest w stanie zagwarantować klientowi 100% jakości towaru i czasu realizacji to nie powinien brać się za biznes.

Gość gość
Witam Uważajcie na ta firmę. Otrzymałam towar ale to tania podróba. Zapewniano mnie ze to oryginały. A teraz nie ma z nimi kontaktu.

Gość gość
Ja otrzymałem buty w 100% oryginalne. Zalezy moze od modelu czy oryginalne

Gość gość
Ja niestety czekam od 1 marca i butów nie ma. Nie odpisują też na moje emejle :-(

Gość ruda1962
tez tak uwazam.dosac ze dwa miesiace czekalem na paczke z chin to na 3 pary dwie inny model.nie polecam zapatos.sa polskie dobre firmy.

Gość ruda1962
tez tak uwazam.dosac ze dwa miesiace czekalem na paczke z chin to na 3 pary dwie inny model.nie polecam zapatos.sa polskie dobre firmy.

Gość Aga2coco
Również nie polecam. Buty przyszły za duże, inne niż zamawiałam. Miała być skóra jest plastik :( oczywiście zero kontaktu. Nie opisują na maile. W regulaminie jest napisane że wystarczy odesłać na adres wysyłki (chiny) wraz z formularzem dostępnym pod regulaminem, którego oczywiście tam nie ma :(

Gość gość
Witam Tragedia nie zamiawiajcie buty dla dziecka tragedia braki ubytki w podeszwach cale rozklejone dzis wysylam info do nich ze chce zwrot gotowki ciekawe czy mi adres przesla powiem wam ze porazka czegos takiego jak zyje nie widzialam

Gość gość
JA również zamówiłam buty z zapatos i przy moich było napisane, że wysyłka 5 dni. dzisiaj mija 5 dzień a butów nie ma

Gość gość
Witam dziękuję za wsze wypowiedzi bardzo mi pomogły chciałam zamówić u nich buty superstar bardzo tanie bo tylko za 219 zł bardzo się zdziwiłam ale były przecinek miałam już zamawiać cieszę się że tego nie zrobiłam.

Gość gość9693
Buty zamawiane 27.03 w dniu wczorajszym 21.04 doszły w 100% oryginalne (sprawdzone w sklepie Adidas w Warszawie) bałam sie podróbek bo dopiero opinie przeczytałam dopiero po zamówieniu. Co prawda teraz mi się udało ale nie wiem czy następnym razem bedzie tak samo więc takie zakupy były moje pierwsze i ostatnie. :)

Gość gość
poproszę o formularza zwrotu do sklepu zapatos kamila.swietlinska@wp.pl

Gość gość
Zdecydowanie nie polecam, Buty w prawdzie zmieściły się w 30 dniach roboczych , ale są podrobione , śmierdzące , na dodatek za małe . formularzu zwrotu nie znalazłam na stronie jesli ktos jest w jego posiadaniu bardzo proszę o wysłanie na maila a12aga@o2.pl mam nadzieje że cudem odzyskam kasę

Gość ANIA_PE
Szanowni Państwo, proszę o pomoc buty do mnie przyszły ale uszkodzone i widać,że podróbki. Ktoś pisał o mailu do urzędu skarbowego , który działa na nich proszę o udostępnienie treści, nie mogę się doprosić o formularz zwrotu, który niby jest na stronie ale nie ma go faktycznie do podbrania....240 zł za chińskie podróby...

Gość urzad skarbowy
nie słuchajcie komentarzy o oryginalnych butach to sa ustawione komentarze, sklep sprzedaje podrobione buty wszystkie ! maja to z jednego źródła ! wszystkie te sklepy sprzedają podróbki szch.pl air-jordan.pl e-markowi.pl zapatos.net.pl dopekicks.pl sneakerstore.com.pl dopestore.pl shop-style.pl sportowebuty.eu emodneobuwie.pl ishoebox.pl sprawdzonysklep.com

Gość wkamil
Zakupiłem air maxy 90 dla syna. Przesyłka nadana 5 kwietnia doszła przedwczoraj. Pudełko dość mocno nadwyrężone w transporcie, ale co tu się dziwić, skoro pudełko z butami zawinięto tylko w czarną folię stretch... Buty zgodne z zamówieniem i wyglądają na oryginalne ;)

ja również mam problem ze zwrotem obuwia bardzi proszę o podanie treści maila jaka działa na tych oszustów czy to obuwie należy odesłac do Chin?? z góry dziekuje

Gość gość
Czy ma ktoś z Was numer do tej firmy bo nie mogę znaleść żadnego numeru kontaktowego na ich stronie a tez mam problem z dostawą butów (zamówine ponad miesiąc temu).

Witam, zapłaciłem 200zł i dostałem chińskie podróbki :( czy jest jakakolwiek szansa na odzyskanie pieniędzy?

Gość A_P
Dzisiaj dostałam adres do zwrotu tarnowski i w poniedziałek wysyłam buty (wcześniej chcieli żebym do Chin wysyłała towar) . Dam Wam znać czy udało mi się odzyskać kasę. Byłam na policji, poradziłam się, rozmawiałam również z miejskim rzecznikiem konsumentów w tej sprawie. Jeśli nie zwrócą mi kasy, to wiem gdzie ich zgłaszać, do US w Tarnowie, w Krakowie, na policję i do Rzecznika Konsumentów.

Gość Darianoo19
Witam serdecznie ja kupiłem u nich buty 20.marca czekałem bardo długo dziś przyszło pismo Urzędu Celnego że buty zostają zatrzymane bo są podrobione. I czy wyrażam zgodę na ich zniszczenie lub jeśli nie to na drogę sądowa. Co mam zrobić pisałem do zapatos.net o zwrot pieniędzy?

Gość gość
Witaj Darianoo19, też jestem w identycznej sytuacji. Buty Nike Air Max 90 zamówiłam i opłaciłam 15 marca. Dziś dostałam pismo z urzędu celnego. Zamierzam wyrazić sprzeciw, bo gdy wyrażę zgodę lub nie zrobię nic, buty zostaną zniszczone. Nie widzę powodu, dla którego na podstawie "podejrzenia" pana celnika, że towar narusza prawa własności intelektualnej, miałabym się godzić na zniszczenie towaru, za który zapłaciłam. Przecież kupowałam je jako oryginalne, nie mając świadomości, że będą szły aż z Chin, bo strona jest polska, a pieniądze wpłacałam na polskie konto w banku ING. Przez myśl mi nawet nie przeszło, że to mogą być podróby. Sądziłam, że to outlet. Nic złego nie zrobiłam kupując buty od ZAPATOS, nie miałam świadomości, że to towar podrobiony, to ZAPATOS.NET.PL wprowadził mnie w błąd. :( W tym piśmie z urzędu celnego nie ma w żadnym punkcie stwierdzenia, że to na 100% podróby, jedynie "podejrzenie naruszenia praw własności intelektualnej". Gdy wyrażę sprzeciw, to Urząd Celny zawiadomi wtedy kancelarię, która reprezentuje NIKE. Jeżeli oni rozpoczną postępowanie, to buty będą tkwiły w urzędzie celnym aż do czasu zakończenia sprawy pewnie, a jeżeli nie, to po 10 dniach urząd celny ma obowiązek zwolnić towar i paczka pewnie dojdzie na pocztę, a ja będę pewnie zobowiązana do zapłaty jeszcze 23% VAT. Wątpię, żeby chciało im się wszczynać postępowanie wobec klienta detalicznego, który zakupił jedną parę butów, no ale oczywiście mogę się mylić. Nawet jeśli ta kancelaria wytoczy postępowanie, to przecież nie mnie tylko firmie ZAPATOS.net.pl, bo ja przecież nie naraziłam firmy Nike na jakąś poważną stratę kupując podróby, a poza tym kupiłam je nie mając świadomości, że nimi są. Póki co to tylko podejrzenie, że buty nie są oryginalne.

Gość gość
Udało mi się odzyskać kasę z powrotem , w zeszły wtorek odesłałam im paczkę na adres do Krakowa z potwierdzeniem odbioru, dziś pieniądze wpłynęły na konto . Nigdy więcej tyle stresu . Mam formularz zwrotu jakby ktoś potrzebował. a12aga@o2.pl

Gość A_P
Witam, odesłałam im buty za potwierdzeniem odbioru a kasy ani widać ani słychać.... Sprawa zostanie zgłoszona na policję bo ja już nie mam siły....ani butów, ani kasy. Nigdy przenigdy więcej nie kupię nic w podobnym sklepie.