Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapatos net pl to oszuści ?

Polecane posty

Gość gość

Jeszcze dziś był tu wątek o tym, ale został usunięty. Czy ktoś mógłby tutaj napisać czy buty doszły, czy te same i w jakim stanie ?

Gość gość
Dlaczego zniknął temat zapatos net to oszuści. Byli tam wszyscy poszkodowani przez zapatos.net.pl. Zachecam wszystkich poszkodowanych do skladania sprawy na policję. Ja czekam na buty od 16.11. sprawę zgłosiłem do angielskiej policji (contact@actionfraud.police.uk) oraz polskiej policji (bwiikkgp@policja.gov.pl). Powiadomiłem też bank ING. Z chęcią to wszystko odwołam jak się okaże że to firma uczciwa i dostarcza przesyłki.

Gość gość
Chyba tez to zgłoszę

Gość gość
Zupełnie nie rozumiem, dlaczego ktoś usunął ten wątek.. straszna szkoda. Ja również zamawiałem buty 15.11, z informacji jaką dostałem wynika że ponoć nawet je wysłali 22.11. Dostałem nawet ostatnio numer przesyłki, ale z niego nic nie wynika, żaden tracking system nie potrafi odnaleźć przesyłki po tym numerze. Napisałem o tym do nich i czekam na odpowiedź. Myślę, że z tą policją to przesada na razie. Na stronie mają wyraźnie napisane że czas oczekiwania wynosi do 30 dni roboczych. Z moich wyliczeń wynika że okres ten mija 3.01. Jeżeli do tego czasu nie otrzymam przesyłki a kontakt z nimi nadal będzie wyglądał tak słabo (odpisują po tygodniu) to wtedy pomyślę o zgłoszeniu sprawy.

Gość gość
strony maja jeszcze 3 dni ;)

Gość gość
Witam, pisałem wcześniej, ze czekam na buty od 16.11. Wczoraj doszły, wydaje się, że są OK. Także dobra wiadomość że jednak po takim długim oczekiwaniu są. W związku z tym odwołam policję oraz powiadomienie banku. W dalszym ciągu nie rozumiem jednak dlaczego ta firma działa tak nieprofesjonalnie, nie informuje klienta rzetelnie o czasie dostarczenia, nie wysyła informacji nt przesyłki, nie udostępnia telefonu, praktycznie nie ma z fimą zadnego kontaktu. Powoduje to pozniej niepotrzebna nerwowosc.

Gość gość
Ja z kolei jestem tą osobą która zamawiała buty 15.11. Dostałem teraz informację że paczka zaginęła... także nie miałem tyle szczęścia co przedmówca. Zaproponowali mi zamianę tych butów na inne albo zwrot gotówki. Wybrałem zwrot i wysłałem im swój numer konta, ciekawe kiedy prześlą. Dam Wam znać.

Gość gość
Witam, czekam na buty od 16.11. Przesyłka zaginęła. Czekam na zwrot przesyłki. Nie polecam firmy!!!

Gość gość
Moje powinny być dziś, dam znać co i jak ;)

Gość gość
Jestem tą osobą która zamawiała buty 15.11. Buty zaginęły wiec poprosiłem o zwrot pieniędzy, po kilku dniach dostałem przelew na konto ze zwrotem całej kwoty, bez upominania sie. Chyba jednak nie jest aż tak zle z ta firmą :)

Gość gość
a czy ktoś sledził przesyłkę na stronie 17 track? Podali mi numer przesyłki i ciagle ostatni ślad to 6.12 a buty zamawiane były 16.11. Czy miał ktoś taki przypadek a mimo to byty doszły??

Gość gość
Ja chciałem śledzić na 17track ale moja paczka niestety od początku była zaginiona... jeżeli Twoja paczka tez stoi to pewnie tez zaginela.

Gość gość
STRASZLIWI OSZUŚCI! 1) pomimo tego co piszą w kilku miejscach na stronie - wysyłają podróbki i to bardzo złej jakości 2) przesyłka idzie wieki, nie ma adresu do zwrotu i nie chcą go podać - więc nie ma szans na odzyskanie pieniędzy 3) Firma działa nielegalnie, bo w UK jest już zgłoszona do wyrejestrowania. Właścicielem jest Piotr Lewandowski, ur. 30/03/1988 adres rejestracyjny to Kraków ul. Lipska 57 Ja zgłaszam do PIH, Skarbówki, na Policję i do odpowiedników w Anglii.

Gość ugg
witam ja tez zamówiłam buty u nich. Przyszły po ponad miesiącu okazały sie za małe i dodatkowo wątpie w ich orginalość . Napisałam do nich emaila z prośba o zwrot pieniedzy i dane na jakie mam odesłać towar. Narazie cisza nikt nie odpisuje .

Gość gość
Jak wiedzieliście sie ze paczka zaginęła?

Gość gość
Zamówiłam buty w PAŹDZIERNIKU do dziś nie doszły. Pisali że paczka zaginęła mieli wysłać nowe ale nie ma z nimi kontaktu dłuższy czas. W poniedziałek chcę iść na Policję i zgłosić pana Piotra Lewandowskiego bo to są kpiny..

Gość gość
adres do zwrotów estylowi pl Magazyn Lipska 57/36 30-721 Kraków

Gość gość
Ja też idę zaraz na policję bo butów już drugi miesiąc dojść nie mogą

Gość gość
I wczoraj o 22 dostałam email że buty dostarczono do.mnie a to bzdura,nic nie otrzymałam to są oszuści i złodzieje!!!###

Gość gość
Witam był już ktoś z was na policji ? Jeśli tak to co nasza szanowna władza ma zamiar zrobić z tym faktem . Pozdrawiam oszukany

Gość gość
Tak ja właśnie idę na Policję żeby tych oszustów namierzyli!!!

Gość gość
Zapatos to oszuści !!!Sprawa jest już na policji!!!!

Gość gość
No nieźle. Też czuje się niepewnie, dużo wydałem kasy na buty, a dzisiaj jest ostatni dzień na dostarczenie przesyłki. Mija 30dni roboczych :D Pozdrawiam wszystkich serdecznie ze Zduńskiej Woli

Gość gość
U mnie termin na dostarczenie przesyłki już minął 04.01.2017, więc napisałem do nich maila z zapytaniem co się w ogóle dzieje z butami, to napisali że powinny być w następnym tygodniu i dali mi link do śledzenia przesyłki gdzie od 06.12.2016 status przesyłki jest cały czas taki sam (czyli że wpłynęły z Chin) a butów jak nie było tak nie ma do tej pory. Wczoraj znowu do nich napisałem i czekam na odpowiedź. Zastanawiam się nad tym czy nie zażądać zwrotu pieniędzy a jak nie będą odpisywać postraszyc policją czy coś w tym stylu. Tak jak czytałem komentarze większosc osób tutaj piszących zamawiała buty mniej więcej w tym samym terminie 15-16 listopad, trochę to podejrzane bo jak to jest możliwe że niektórym doszły a niektórym nie jak pewnie płynęły tym samym statkiem.

Gość gość
ja zamawiałam w październiku - powyżej jest mail, który działa doskonale (ten z Urzędem Skarbowym w Krakowie i Tarnowie) - 2 dni i kasę miałam na koncie...

Gość gość
Nie kupujcie u nich tak samo sie dałem wkopać teraz sie tylko zastanawiam jak to odkręcić zeby oddali mi kasę pierw chyba pojde na policję potem następne kroki podejmę !!!!!

Gość gość
Zapatos-nigdy więcej! Paczka szła ponad miesiąc, a dlaczego? Bo z Chin!!! Buty badziew!!! Rozlecialy sie po 2 tyg a gdy chciałam zgłosić reklamację i pytałam gdzie mam odesłać bo chyba nie do Chin to mi odpisali ze buty byly użytkowane w zimie i zniszczyly sie od mrozu. Postraszyłam ich znajomością swoich praw jednoczesnie pytajac co dalej zamierzaja w tej sprawie zarobić i oczywiście cisza!

Gość gość
To oszuści nie kupujcie tam !!!!!!!!!!!!

Gość gość
Czekam juz 5miesiecy za butami. W mailach piszą mi ze są wysłane i nie wiem co robić