Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po maturze wybieram się na zarządzanie. warto? to prestiżowy kierunek?

Polecane posty

Gość gość

Kto ma jakieś doświadczenia?

Gość gość
Jeśli chcesz być zwyczajna jak całe masy idących na to to idź. "Prestiżowy" to ostatnie określenie jakim można ten kierunek określić.

Gość gość
Prestiżowy z pewnością nie bo absolwentów jest na pęczki, ale z pewnością przydatny jeśli chcesz szybko znaleźć w miarę dobrze płatną pracę. Na pewno jest to kierunek bardzo różnorodny pod kątem wyboru ścieżki zawodowej, bo ma bardzo dużo różnorodnych specjalizacji. Ja zdecydowanie polecam studiowanie Zarządzania na uczelni ekonomicznej lub politechnice, odradzam na uniwerku bo tam jest wszystko i nic Przykładowe specjalizacje z Uniwersytetu Ekonomicznego: - Handel i Marketing, - Konsulting Gospodarczy, - Analityka gospodarcza, - Logistyka krajowa i międzynarodowa, - Przedsiębiorczość w małej i średniej firmie - Wycena nieruchomości - Zarządzanie inwestycjami i nieruchomościami - Zarządzanie zasobami ludzkimi - Zarządzanie projektami - Controlling i zarządzanie finansami przedsiębiorstw - Zarządzanie turystyką i hotelarstwem - Rachunkowość - Zarządzanie sprzedażą w produkcji i handlu - Międzynarodowe stosunki gospodarcze Przykładowe specjalizacje z Politechniki: - Audytor Biznesowy - Analityk Rynków Przemysłowych i Usług - Marketing przemysłowy - Zarządzanie procesami produkcyjnymi - Systemy zarządzania bezpieczeństwem pracy - Zarządzanie Projektami i Innowacjami - Zarządzanie Kadrami w Administracji Publicznej - Zarządzanie obiektem hotelarskim - E-biznes i administracja cyfrowa - Systemy projakościowe i ergonomia

Gość gość
Jak chcesz zarządzać kasą w markecie to idź.

Gość gość
oj zaraz cie tu zakrzyczy zwlaszcza panna po zarzadzaniu ktora tu pod co drugim temacie o pracy w korporacji pieje z zachwytu nad swoim goofnainym wyksztalceniem wlasnie z zakresu zarzadzania. mnie tez zarzadzanie kojarzy sie z robota debila

Gość wiola438
Fajny kierunek, jednak ja jestem bardziej zwolenniczką ekologii i zastanawiam się nad jakimś fajnym wydziałem na uczelni tej: http://www.wseiz.pl/ . Mają naprawdę fajne propozycje godne uwagi. Warto czasem szukać i znajdować coś ciekawego.

Gość gość
Myślę że może byc problem ze znalezieniem pracy bo jest ogromna konkurencja. Prestiż żaden. 80% moich znajomych wybrało ten kierunek bo łatwo się dostać i nie miało pomysłu na nic lepszego.

Gość gość
10:32 też tak sądzę, mimo że ja niby też nie jestem po prestiżowym i elitarnym kierunku (jestem po filologii angielskiej). Ale zarządzania nawet nie brałam pod uwagę, bo wydaje mi się być to nudne, ja zawsze lubiłam grzebać w językach, gramatyce, czytać dużo, uczyć się słów, więc wybrałam co wybrałam. I konkurencja jest po filologiach b.duża, ale i tak mniejsza niż po zarządzaniu czy psychologii. Mam podobnie, moi znajomi ci co szli na zarządzanie to raczej byli średni uczniowie, nauka na pewno nie stała u nich wysoko w hierarchii wartości. Ale wiem że są też wyjątki.

Gość gość
I uprzedzając ewentualne ataki na mnie, powiem też, że anglistyka też była pełna ludzi przypadkowych, którzy poszli tam z braku laku bo byli dobrzy z angielskiego. Fakt, dużo tam takich było. Ale byli też pasjonaci literatury angielskiej, kultury i językoznawstwa i ja do nich należalam. Ale byliśmy w mniejszości. Myślę, że tak jest też na zarządzaniu - większość poszła bo poszła, ale są też ludzie to kochający

Gość gość
Lepiej na coś bardziej specjalistycznego. :) Ja poszłam na zarządzanie finansami do http://www.wsu.pl/ i bardzo mi się opłaciło. Świetna szkoła, bez problemu znalazłam dobrą pracę.