Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

konkubinat a komunia i spowiedz

Polecane posty

Gość gość

jestem wierzaca,dlugo bylam saotna i zle mi z tym bylo,dobrze po 30 tce zakochalam sie w rozwodniku i jestem z nim juz wiele lat,mamy dziecko i jestesmy szczesliwi....dziecko jest ochrzczone,a ja mam caly czas Boga w sercu mimo ze nie mamy slubu...czy moge w tej sytuacji chodzic do komunii?

Gość gość
mialo byc "dlugo bylam samotna'

Gość gość
mam taki przypadek w rodzinie. ona chodzi do komunii (bo przeciez to nie ona - w twoim przypadku ty, zlamala przysiege malzenska) ale on juz nie moze. a najlepiej to spytaj ksiedza podczas spowiedzi najlepiej

Gość gość
nawet jezeli bardzo tego chce????

Gość gość
z tego co mi wiadomo to nie możesz. chociaż to trochę niesprawiedliwe, bo według mnie jesteś wierząca, do kościoła chodzisz i chciałabyś wziąć ślub kościelny tylko nie możesz a nie, że nie chcesz. to trochę niesprawiedliwe, trudna ta nasza wiara.

Gość gość
ale chodzi o to,ze zyjemy bez slubu,no Ksiedza nie pytalam i mamy nieslubne dziecko

Gość gość
Nie możesz bo żyjesz i wspołżyjesz bez ślubu kościelnego, czyli łamiesz przykazanie Nie cudzołóż.

Gość gość
no wlasnie,mam Boga w sercu,jestem wierzaca,chodze do Kosciola,

Gość gość
no teoretycznie tak,ale nie cudzoloze tzn wg mnie ze nie mam innych partnerow,jestesmy szczesliwi,zyjemy w rodzinie zgodnie,wiec jak juz ktos zauwazyl to troche niesprawiedliwe

Gość gość
Wiare przyjmuje sie cala a nie tylko to co wam w waszej obecnej sytuacji pasuje! Nie mozesz przyjmowac komunii bo z premedytacja codziennie popelniesz ten sam grzech i wcale za niego nie zalujesz! Jeszcze twierdzisz ze w tym grzechu jestes szczesliwa - no sorry - albo rybka albo akwarium!

Gość gość
Ty nue w sercu masz Boga tylko w du/pie skoro grzeszysz caly czas i uwazasz ze wszystko jest ok! Takie sa zasady religii katolickiej i koniec! Nie mozesz sobie wybierac tego co ci sie podoba.

Gość gość
Według ciebie nie cudzołożysz ale według Kościoła tak i możesz się wkurzać na to ale komunii przyjmować nie możesz.

Gość gość
no troche tak,ale "nie cudzoloz' to tez wg mnie znaczy nie zdradza,a my nie mamy innych partnerow,nie zdradzamy sie,nie oszukujemy,zyjemy w zgodzie...

Gość gość
Według KK uprawiasz seks z mężem innej kobiety, czym to jest jak nie cudzołożeniem?

Gość gość
no tak:( macie racje

Gość gość
Owszem mamy racje

Gość gość
tak,tylko ze rozwod jest z winy jego bylej i jest to na papierze i nesprawiedliwe jest to ze nie mozemy byc w pelni szczesliwi

Gość gość
"no taksmutas.gif macie racje" I co? Teraz jak już nam przyznałaś rację to przestaniesz walić sie z cudzym mężem? ;):)

Gość gość
Ty w ogóle znasz zasady wiary, którą wyznajesz?

Gość gość
Nie, przecież żyjesz w ciężkim grzechu. Ja przed chrztem syna tez nie szłam do spowiedzi, do komunii tez wiec nie mogłam. Nie dostaniesz rozgrzeszenia. Boga masz w sercu ale żyjesz nie po Bożemu.

Gość gość
Bo wiesz - jak przestawać mu dawać dopy - to możesz przyjmować komunię. Serio! Czyli masz wybór: albo rochańsko albo komunia. Co wybierasz?? ;):)

Gość gość
jakim cudzym?przeciez juz wiele lat jest po rozwodzie...odpusc sobie takie glupie komentarze,jestesmy razem szczesliwi i tego wszystkim zycze..wesolych swiat...

Gość gość
Dlatego cudzym, bo w/g twojej wiary nie ma rozwodów! Przysięga małżeńska obowiązuje do końca życia. A małżonek porzucony nie może już rochać. Aż do śmierci swojej żony. Nie wiedziałaś o tym?

Gość gość
Ja tam wierzę w Boga , ale nie pojmuję go tak jak Wy w końcu , czy żywcem którejś z was objawił się najwyższy I powiedział że autorka grzesz według Boga a nie Ludu ??? czy faktycznie on się OBJAWIŁ I RZEKŁ GRZESZYCIE CUDZOŁOŻNICE ??? KSIĄDZ DAJE ŚLUB KOŚCIELNY ludzie przyjmują błogosławieństwo BOŻE więc żaden człowiek nie ma wpływu czy jakaś kobieta i mężczyzna będą ze sobą tylko dlatego że zrobili bibę za 30 tysięcy ;-) naturalnie po Bożemu jak rzygali z przechlania pod stoły , a zawsze taki rodzyn się na takich imprezkach znajdzie ;-) Autorko napisz list do papieża ja poważnie mówię zobaczysz pomogą Ci :-)

Gość gość
18 13 p*****lnięta fanatyczka :-D

Gość gość
debilka niedouczona :)

Gość gość
Jaki jest sens wyznawac religie ale nie przestrzegac jej zasad? Malo tego! Nawet nie znac jej zasad!!! Ona jest szczesliwa sypiajac z facetem ktory innej przysiegal "poki smierc nas nie rozlaczy" i uwaza ze Bog ma z tego powodu traktowac ja inaczej niz wszystkich i "zwalniac" z grzechu. No komedia po prostu!

Gość gość
Uwielbiam katolików (ze szczególną atencją dla katoliczek) - tak głupich, zakłamanych, wrednych ludzi.... aż mi, qrwa, słów zabrakło!!!!!!

Gość gość
tak bo niektóre są p************i fanatyczkami nie rozumieją że bóg i jezus to miłość dobro i przebaczenie więc autorka to grzesznica a jezus jak myślicie wybaczy jej tę miłość czy skaże na wicie się w mękach piekielnych ???? co zrobi wasz dobry bóg ??? bo ja mam swoje właśnie pojęcie boga :-)