Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kobiet z nadwaga czemu nic nie zrobicie ze swoja tusza?

Polecane posty

Gość gość

Bo szczerze mowiac nieestetycznie to wyglada, nie twierze, ze też "wieszaki" są piekne, ale szczupła , seksowna sylwetka juz tak. Niekstore tweirdza,z e to wynik choroby, wcale nie prawda, co raz widuje takie osoby np, w macu, gdybym ja miala nadwage to bym tam wcale nie jadla

Gość gość
To jest pytanie retoryczne, jakbyś się zapytała alkoholika dlaczego tyle chla. Albo lenia dlaczego się nie uczył a teraz nie pracuje i jest kurą domową:P

Gość gość
prawda jest taka że jestem za leniwa i nie mam zupełnie silnej woli,dlatego mam nadwagę,nie ma co szukać wymówek,dobra mam jakieś tam problemy zdrowotne,ale mnóstwo kobiet je ma i potrafi o siebie zadbać.

Gość gość
Niby tak, ale zastanawiam się czy tym kobietom nie zalezy juz na wyglądzie i maja to gdzies, czy może maja jakies problemy i tyle jedzą itd.

Gość gość
Ja jestem zarlok od urodzenia i taka pozostane , inaczej nie umiem

Gość gość
A alkoholik ma problemy, że tyle pije? Ano ma, dlatego pije, przez picie ma jeszcze większe i spirala się nakręca. To samo jest z grubasami.

Gość gość
Jednak alkoholizm to troche co innego, po kiedy alkoholik nagle przestanie pić to wystaępują np. drżenie rąk ,czy napady paniki. A uzależnienie od jedzenia to głównie uzależnienie psychiczne, no ewentualnie troche fizyczne jeśli zołądek jest rozciągniety, ale nie ma to aż takich skutków jak po przerwie w piciu

Gość Edziaaaaaaaa
Najbardziej niesprawiedliwe jest to, że jedni mogą żreć ile chcą i nie tyją, bo taki mają metabolizm, natomiast drudzy mogą ćwiczyć całe dnie, jeść z 900 kcal, a i tak chudną z maksymalnym tempem 1kg/miesiąc :o A reszta to po prostu lenie. W tym ja :p Ale przynajmniej się staram.

Gość gość
ja jem 7000kcal dziennie i nie jestem w stanie przytyć ani 0,5kg nie ruszam się tylko siedze przed komputerem

Gość gość
Zarcie moze byc nałogiem . Gdybym nie ograniczała to bym ważyła 95 kg. Teraz waze 70. Moglabym jesc caly czas.

Gość gość
Edziaaaa- no tak, ale tez do czasu bo złe jedzenie zawsze sie mści jak nie teraz to za 10 lat . niestety nieraz też widzi się grubasze osoby w macu

Gość gość
U alkoholika drżenie rąk występuje tylko w początkowej fazie odstawienia jako tzw. zespół abstynencyjny. Alkoholik może nie pić miesiąc, rok albo znacznie więcej i bywa, że po wielu latach znowu zapija. Z żarłokiem jest dokładnie tak samo, bywa, że już ładnie zejdzie z wagą, dba o siebie, ćwiczy i nagle coś się sra i znowu tyje na potęgę (jojo). W rzeczywistości jest to odpowiednik nawrotu choroby alkoholowej.

Gość gość
a dlaczego nie zapytać facetów czemu są otyli

Gość gość
to tak się spytać dlaczego kobiety są tak chude i nic z tym nie robią

autorko, znaczna nadwaga wpływa na stan psychiczny i masz zupełnie inne podejście do jedzenia. umiar pojawia się w głowie dopiero po jakimś czasie normalnego, regularnego jedzenia. to tak jakbyś się spytała czemu osoba z depresją nic ze sobą nie robi. Ty jesteś zdrowa, więc pojawiają Ci się w głowie inne myśli tak po prostu