Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu PiS tak nienawidzi kobiet ?

Polecane posty

Gość gość

powiedzcie mi o co chodzi Pisowi ? nie byłam szalenie na PO, uważam, że pod koniec kadencji juz absolutnie nic nie robili, ale przynajmniej nie szkodzili, a PiS co rusz wymyśla jakieś absurdalne ustawy, które w cywilizowanym świecie nigdy by nie przeszły walcząc albo z klasą średnią ( jak ktoś pracuje i własnym wysiłkiem dobrze zarabia np mając jednoosobową działalność to trzeba mu zabrać i tak glodowa juz kwotę wolną od podatku, żeby miec na 500+ dla mnozacego sie na potege menelstwa :/ ) albo z kobietami, które niedługo zostaną pozbawione wszelkiej podmiotowości. Przyklady: 1. zabranie dostępu do pigulki dzień po ( niby natolatki lykaja je systematycznie prawie codziennie, ale jedna tabletka kosztuje 100 zł, więc która nastolatkę stać, żeby kupować je jak cukierki ??? ) 2. zabranie dostępu do in-vitro 3. dzika chęć delegalizacji aborcji i karanie kobiet więzieniem za nieumyślne poronienie 4. zabranie opieki około porodowej, w zwiazku z czym znów będziemy rodzic jak krowy rozpłodowe bez prawa do prysznica czy do zobaczenia dziecka po porodzie 5. zatrudnienie w MEN ekspertki, która twierdzi, że stosowanie antykopcepcji prowadzi do zdrad i jest przyczyną... raka piersi u kobiet (!!!) 6. a znów minister edukacji twierdzi, że ma dwie koleżanki, które mają dzieci z gwałtów i są. .. szczęśliwe! to pewnie znaczy, że każda zgwałcona powinna cieszyc się macierzynstwem i czułe opiekowac się dzieckiem g****iciela, który nawet pewnie złotówki jej na to dziecko nie da. jeszcze 3 lata ! potem choćby do władzy doszedł sam KTOKOLWIEK inny to będzie lepiej niż teraz !

Gość gość
A ja jestem ciekawa czy mężowie tych zgwałconych kobiet są tacy szczęśliwi, że wychowują nie swojego bękarta.

Gość gość
bo wy byście sie tylko dupcyły i skrobały jak bydło, to trzeba myśleć za was skoro wy nie myślicie

Gość gość
A kto na nich glosuje? Oszolomy, ktore maja takie jak oni poglady. Ile to jest komentarzy w dyskusjach np. O ustawie aborcyjnej, ze aborcja to morderstwo. I to pisza niby dorosli ludzie. Polska to dziki, nawiedzony kraj, a narod ciemny i tępy. Ilez to widzialam komentarzy na necie, ze po co znieczulenie do porodu, urodziłam 4 bez i zyje. Nie daj Boze, by jakas cierpiała mniej niż ja. Albo o pigułce dzień po, że to wczesna aborcja. To piszą zwykli ludzie. Mamy w spoleczenstwie od groma ciemnoty.

Gość gość
PIS dziala pod dyktando Rydzyka i innych oszołomów

Gość gość
W Polsce wreszcie następuje normalnosć :) - więc która nastolatkę stać, żeby kupować je jak cukierki - galerianki :) Które wychowane zostały przez PO A 500+ jest w każdym państwie więc gratuluje że krytykujesz coś co wszędzie jest norma. Jak ci tak zależy to zrób se 10 bachorow i żyj jak królowa.

Gość gość
Któż bardziej kocha kobiety i zna się na nich niż Pan Prezes?

Gość gość
Taaa Ty nas nie porownuj do innych krajow. Wszedzie jest aborcja na zyczenie, wiekszosc ma na zyczenie znieczulenie do porodu, tabletki dzien po bez recepty wszedzie , sa kraje, ze tabletki antykoncepcyjne sa bez recepty i nikt nie panikuje, a jeszcze przyrost naturalny maja wiekszy niz Polska.

Gość gość
Pracuje w aptece i odkąd weszła pigułka po bez recepty ani razu nie sprzedałam jej nastolatce. Głównie Panie 30+, rzadziej Panowie.

Gość gość
tu autorka. 500+powinno być chociaż uzależnione od faktu czy ktory z rodziców pracuje. Nie narobie sobie 10 dzieci, bo za 5000 zł i tak ich nie wychowam :/ z jednej strony chcą żeby dzieci się rodziły, z drugiej zabierają kobiecie podczas porodu prawo do CZEGOKOLWIEK w szpitalu ! no ale PiS chyba lubi komune i powoli wprowadza nam rozwiązania rodem z PRL-u. A państwo jak nie szanowało pracowników i przedsiębiorców ( czyli tych, którzy płacą podatki ) tak nie szanuje dalej. Menelstwo powinno być wysterylizowane, a nie dostawać kasę na dzieci, które w większości tez zostaną menelstwem. czemu aż tak bardzo rząd wspiera patologię zamiast pracujących ludzi ??? wszyscy mali przedsiębiorcy powinni sie stąd wynieść i powinien zostać PiS i menelstwo. Wtedy pis byłby najszczesliwszy !

Gość gość
A ja wcale nie byłam nigdy za pisem. ANi teraz ani 10 lat temu. Ale potrafie spojrzeć na pewne kwestie na zimno i logicznie. 1. Pigułka dzień po jest dostęna - na receptę - chociaż i tak uważam to za absurd. 2. In-vitro nie powinno być finansowane z bp. Dlaczego? Bo jak chce dobrze zęby wyleczyć to musze za to płacić. Bo jak mam cieżko chore dziecko z rzadką chorobą to muszę sama sie starać o kasę na jego leczenie. Do samego in-vitro nie mam nic zupełnie. 3.Temat aborcji został zamknięty i dobrze. 4. Likwidacja standardów okołoporodowych - jeszcze nie wiesz co w zamiam zaproponują, więc nie miej rozwolnienia w tym temacie. 5. To jest absurd.... 6. Tego też nie skomentuję. A co do kwoty wolnej to czy myslisz, że ja pracujac na etacie mam większą kwotę? Nie. Poza tym jezeli dobrze pamietam zadne regulacje w tej kwestii sie nie zmieniły.

Gość gość
Gosciu powyżej - ale nowelizacja ustawy o likwidacji standardów okołoporodowych już weszła w życie. Póki co nie zaproponowali nic w zamian. Poza tym - cóż w zamian można zaproponować? Można te standardy jedynie rozszerzać. faktem jest, że jest bardzo długie vacatio legis, nietypowe nawet na normalny sejm, a co dopiero dla partii, u której wszystko obowiązuje "od wczoraj". Moja siostra jest zażarta pislamistką (niestety). Potrafi się godzinę wykłócać, że to nieprawda, że zgwałcone kobiety są źle traktowane podczas przesłuchań na policji i w prokuraturze. No i druga sprawa odnośnie kobiet - jak ta podła Unia mogła nam narzucić, że gwałt jest ścigany z urzędu. To jest nie do pomyślenia i trzeba natychmiast coś z tym zrobić. Dlaczego kobieta może mieć takie poglądy? Jeszcze rozumiem starego gnoma z Żoliborza, który o kobietach nie ma pojęcia, a normalni ludzie?

Gość gość
gość dziś 1- Pis chce, aby tej tabletki nie było wcale. A jeśli jest na receptę, to wątpliwe, aby nastolatki łykały to non stop. 2- A niby dlaczego nie powinno? Leczenie chorób będących następstwem alkoholizmu jest refundowane, a przyrost naturalny, choćby sztucznie uzyskany już nie? 3- Zamknięty? Żebyś się jeszcze nie zdziwiła. Poza tym nie chodzi o to, czy temat zamknięty, czy nie, a o sam fakt, jakie pis ma podejście do kobiet. Bo tu nie chodziło o ogólna aborcję, a o ludzką tragedię. Bo to jest tragedia, gwałt. To jest tragedia, ciężko uszkodzony płód, albo wybór ty, albo dziecko, po ta ciąża cię zabije. 4- Co zaproponują? To ja ci powiem. Powrót do traktowanie położnicy jak 40 lat temu, czyli nieciekawie. Rejonizację np. albo zapotrzebowanie na 500 nowych prywatnych klinik położniczych, gdzie będzie można urodzić w przyjaznych warunkach, tylko nie każdą będzie na to stać. Ups zapomniałam, ty chcąc urodzić w normalnych warunkach, gdzie będziesz mogła pospacerować i napić się wody sobie zapłacisz. I jest to dla ciebie czymś normalnym. 5- Absurd? A w jakim sensie to piszesz? Zgadzasz się z autorką, czy nie widziałaś jeszcze tej nawiedzonej pani głoszącej, że przyczyną stosowania antykoncepcji jest np. oziębłość, a nasienie męskie chroni przed rakiem piersi? 6- A tego dlaczego nie skomentujesz? Też się zgadzasz z autorką, czy nie widziałaś również tej pani? A może masz takie samo zdanie na temat ciąży z gwałtu i braku uszczerbku na psychice zgwałconej kobiety jak ta pani? x Autoko zapomniałaś jeszcze o jednej sprawie. O ustawie jaką chciały kobiety i który ten pomysł od razu odrzucono. O ustawie antyprzemocowej w rodzinie. x gość dziś Galerianki kretynko robią to za ciuchy i kosmetyki. A na 500 plus naszego państwa po prostu nie stać. Teraz wszystko drożeje i za niedługo tego 500+ nie odczujesz. Aby nasze państwo było zdrowe pod względem socjalnym, to trzeba ściąć koszty pracy i stworzyć warunki, aby pracodawcy chcieli zatrudniać i godnie płacić pracownikowi. Trzeba stworzyć warunki, aby ludzie chcieli pracować, aby nie opłacało się ciągnąć od państwa, bo do czegoś takiego potrzebne są podatki. Nie porównuj nas d krajów zachodnich, bo to my wczasie II wojny światowej ponieśmy największe straty materialne, biologiczne, kulturalne. Straty rzeczowe zostały wtedy wycenione na 17 miliardów dolarów. Pomnóż sobie to razy 5 na dzisiejsze. Do tego doszedł jeszcze Stalin. To jest nie do odrobienia przez długie lata, a ty śmiesz nas porównywać do krajów zachodnich np takich Niemiec, co nas okradły?

Gość gość
11.19 Brawo. Mądra wypowiedź. Za to 500 + wszyscy zapłaca i to niedługo. Likwidują renty wdowie, poleci mozliwośc dorabiania na emeryturze , minister zdrowia zapowiada, ze kazde leczenie , w którym wykorzystuje się lepsze materiały bedzie dodatkowo płatne, więc zaraz każdy z was bedzie musiał zaczac pomagać swoim starym rodzicom. Wzrosną podatki i ceny- to juz sie dzieje, opłaty w bankach, opłaty za leczenie, opłaty za wodę- planowana ustawa i duża podwyzka, podwyżka OC, itp itd. I za chwile w zębach oddacie te 500 zł do budżetu.

Gość ladyzgagaga
nienawidzą kobiet, bo kaczy kuper nie ma zony to dlatego.....woli posuwać kota

Gość gość
Najbardziej dziwi mnie skąd się biorą kobiety głosujące na PiS. Ja dobrze pamiętam pierwsze rządy PiS. Jeszcze przed wyborami w 2015 pisałam, że zafundują nam katotaliban, zaglądanie pod kołdrę i do macicy, a po tabletki antykoncepcyjne i aborcję będziecie jeździć na Słowację. Spotkałam się z odzewem młodych (zapewne nie pamiętających lat 2005-2007), że WTF, o czym ja mówię. No i co? ZONK, nie?

Gość gość
Niestety wiele "Grażyn" rypających na taśmie w Podkarpackim z wielką chęcią sprzedało swoje macice za "pińcet".

Gość gość
Żyjemy w Państwie Wyznaniowym gdzie głowa Państwa bije pokłony przed zakonnikiem, arcybiskup bredzi, że stres podczas gwałtu uniemożliwia zajście w ciążę, każda kobieta, która jest zwolenniczką aborcji to, cytując Kukiza, któremu wóda mózg wyżarła, jakaś puszczalska, która nie wie komu dawała. Rząd wycofuje się z ustawy antyprzemocowej, żeby podlizać się klerowi Co dalej, pytam? Zakaz badań prenatalnych? Może jeszcze będę się na komendzie tłumaczyć z tego, że w 5 miesiącu ciąży poroniłam?

Gość gość
"gość dziś Najbardziej dziwi mnie skąd się biorą kobiety głosujące na PiS." JA glosowałam wiesz dlaczego ? nie dla 500 + bo mam jedno dziecko i więcej nie będę miała . Glosowałam bo nie podobało mi sie ze PO miało w d***e ludzi biednych . Wysłanie 6 latków do szkoły ? PO co ? Podwyższenie wieku emerytalnego do 67 l . Wiesz jak wyglądają kobiety ktore 30 lat pracują fiz ? Po co im jeszcze dokładać 7 lat więcej ?

Gość gość
A co tylko na PiS i PO można było głosować? Co za brednie :/

Gość gość
17,02 Jeżeli to były jedyne argumenty dla których głosowałaś na pis to gratuluję. Naprawdę. Myślisz, że oni nie maja w d***e ludzi biednych? Też maja ich w d***e, zapłacili im tylko po 500 żeby cicho siedzieli. Wiek emerytalny obniżą, a jak, co im szkodzi. Przecież to Ty i nasze dzieci będziemy z********a...ć jak się pieniążki skończą. Naiwniaki i tyle. Żeby nie było, nie jestem zwolenniczką Po, Nowoczesnej i reszty tych złodziei i oszołomów. Każdy hu..j na swój strój. A kobiet nie nienawidzą, ja mam wrażenie, że jesteśmy im obojetne jak w krajach muzułmańskich, mamy siedzieć cicho, rodzić dzieci i nie odzywać się nie pytane.

Gość gość
Też się dziwię, że są kobiety które głosują na PiS. Wśród rodziny zauważyłam, że PiS ma katolicki elektorat, zbałamucony obietnicami "godnej Polski", elektorat dla którego wolność osobista to nowoczesna fanaberia. Na dodatek często to elektorat nie mający pojęcia co PiS wyprawia. Bo jak przychodzi do szczegółów na temat takich kwestii jak aborcja, antykoncepcja, in vitro czy edukacja to te osoby najczęściej nie mają pojęcia o co chodzi.

Gość gość
W całej Europie dzieci idą do szkoły wcześniej. W Polsce PiS oczywiście odwrotnie. Efekt jest taki, że w państwach skandynawskich czy w Holandii 10-latek mówi po angielsku lepiej niż większość Polaków. O wyborcach PiS i ich zdolnościach językowych nie wspominam, bo większość nie wychyla nosa poza swoją podkarpacką wiochę to po co im języki. Niedługo w pisowskiej szkole będą uczyli tylko religii i historii (odpowiednio zmodyfikowanej na pisowską modłę). Ja już wolę złodzieja u władzy niż kato-oszołoma, zresztą PiS też ma swoich misiewiczów, kuzynów w spółkach, ludzie bez kwalifikacji powsadzali tyłki w państwowe media, właśnie premie sobie poprzyznawali w sejmie, a tego co zrobili z moją ukochaną radiową Trójką nie daruję! Za kilkanaście lat moje dziecko będzie spłacać pisowskie życie na kredycie, pińcet, dotowanie nierentownych kopalń, wcześniejsze emerytury, drugą Grecję nam szykują, skłóceni już jesteśmy z całą Europą (o sorry, Orban liżący tyłek Putina się ostał), Kaczyński podniósł Polskę z kolan i na plecy wywalił.

Gość gość
17:17 Dobrze pisze, dać jej wódki :)

Gość gość
Katolicy lubią jak jest im źle, bo wtedy na pewno pójdą do nieba. Tak ich na religii nauczyli. Więc katoliczka znosi: przemoc domową, gwałty, ciąże jedna po drugiej, biedę, brak możliwości wypowiedzi. Wszystko w imię tego nieba po śmierci.

Gość gość
Ja trochę znam ten "biedny" elektorat o który to PiS tak się troszczy. Pani Gienia, 30 lat w domu siedzi, jej mąż Zenek właśnie lewą rentę dostał, w życiu nie byli na zagranicznych wakacjach, ale na temat obcych mają najwięcej do powiedzenia. Jedyna aktywność zawodowa Gieni to posadka w radzie parafialnej. W niedzielę rosołek, kościółek i durne seriale, nic nie robią ze swoim życiem, ale plują na każdego lepiej sytuowanego od nich, bo jak ma to pewnie ukradł (do głowy nie przyjdzie, że sam zapracował, nie?). PiS dało przyzwolenie na opluwanie autorytetów, przymykają oko na Międlara, idola ONR-owców, żywią się ksenofobią, antysemityzmem, podleją wszystko populistycznym sosem i gra gitara. Wyborcy PiS są tacy jak ich idol czyli w większości zaściankowi, z XIX wieczną mentalnością, podatni na mocarstwowe bredzenia o międzymorzu czy innych takich.

Gość gość
17:25 Tej też nalejcie wódki :)

Gość gość
Mojej mamie ostatnio popsuł się TV i oglądać musiała tylko państwowe media i wiadomości. Stwierdziła, że jak jakaś babcia nie ma dostępu do mediów prywatnych i cały dzień tłuką jej do głowy tylko to co w TVP to ona się nie dziwi...

Gość gość
PiS to zbior takich pastuchów którzy nie szanuja nawet czlonkow swojej partii ktorzy nie maja takiego samego zdania, nie szanuja dzieci nikogo potrafia sie odwrocic i znalezc teczke nawet od kogos kto kiedys ich popieral i byl wsrod nich

Gość gość
dziś A kto na nich glosuje? Oszolomy, ktore maja takie jak oni poglady. Ile to jest komentarzy w dyskusjach np. O ustawie aborcyjnej, ze aborcja to morderstwo. I to pisza niby dorosli ludzie. Polska to dziki, nawiedzony kraj, a narod ciemny i tępy. Ilez to widzialam komentarzy na necie, ze po co znieczulenie do porodu, urodziłam 4 bez i zyje. Nie daj Boze, by jakas cierpiała mniej niż ja. Albo o pigułce dzień po, że to wczesna aborcja. To piszą zwykli ludzie. Mamy w spoleczenstwie od groma ciemnoty x ja na pis nie głosowałam a też uważam, że aborcja to morderstwo. Aborcja może być przeprowadzana niby do 12 tc. Ja teraz jestem w 11 tc, wczoraj byłam na USG i wiesz jak wygląda dziecko? Widać serduszko, ma główkę, ręce i nóżki, a na Usg było widać jak się porusza i macha rączkami...miniaturka człowieka...