Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu PiS tak nienawidzi kobiet ?

Polecane posty

Gość gość
Nie dziwmy się. Tu 99,9% ludzi wierzy, że bog płci męskiej rozrósł się do liczby 3 mężczyzn i tak nie cierpi kobiet, że nie dopuszcza ich do posługi kapłańskiej. Jest tak ograniczony, jak jego biały święty co to spłodził przegłęboką myśl, że kobiety nie mogą być kapłankami bo tamten płci męskiej w trzech osobach sobie tego nie życzy. Nieskończone miliardy galaktyk, miliardy cywilizacji stworzył kocha wszystkich nieskończenie pod warunkiem, ze są mężczyznami. A ciemna masa to kupuje.

Gość gość
bo steruje nim kler. A od dawna wiadomo ze KK nienawidzi kobiet

Gość gość
"ość dziś 17,02 Jeżeli to były jedyne argumenty dla których głosowałaś na pis to gratuluję" Tak to były jedyne argumenty żeby glosować na PIS . Dotyczą one mojej rodziny . Dzięki temu ze cofną wiek moja mama juz w przyszłym roku przejdzie na emeryturę .Tak samo moja teściowa . Dzięki cofnięciu 6 latków do przedszkola moja córka będzie rok dłużej w przedszkolu . Moze i program 500 + nie jest dobrze przemyślany ale JEST i wreszcie któs odważył sie zrobić cokolwiek w tym kierunku .

Gość gość
Nie znosze pisu ale juz z ta szklanka wody to przesadzacie. W polsce wszyscy sobie robia cesarki co za granica bez wskazania zdrowotnego jest niemozliwe. Nie jest wam zle. A poza tym kto glosowal ba nich wiedzial ze sa fanami rydzyka wiec widocznie polacy tak chca

Gość gość
akurat podwyzszanie wieku emerytalnego to nie jest nic nadzwyczajnego. Ludzie zyja obecnie dluzej, medycyna nam to gwarantuje, moga zatem (teoretycznie, bo praca pracy nierowna) dluzej pracowac. Wystarczy spojrzec na bardziej rozwiniete kraje

Gość gość
Do 17.58 zobaczymy za kilkalat co to bedzie z mega zadluzona polska bo 500+ skads musza sciagnac. Mogli wspomoc stolowki albo dofinansowac pieluchy a nie rozdawac kase ktorej nie maja

Gość gość
gość dziś oczywiście ze mogli ale zrobili inaczej .

Gość gość
A co zrobiło PO przez te 8 lat. Nie spełnili żadnej przypominam żadnej obietnicy wyborczej. Pis kradnie dla siebie ale i dajecinnym PO kradlo tylko dla siebie.

Gość gość
Co do 6 latkow i porównywania ich z innymi krajami. Zauwazcie jaki u nas poziom edukacjj i jaki program do przerobienia a jakie w innych krajach. U nas uczą sterty nieprzydatnych rzeczy i do tego jest parcie nie na nauczenie dzudci a na wyniki i jak najszysze przerobienie materialu. Moje dzuecko jest w grupie 6 latkow ktore poszly do szkoly wczesniej zarowno rodzice jak i nauczyciele mowia ze to byl duzy błąd.

Gość gość
Pisze z telefonu szybko także mogę robić literówki jak powyżej.

Gość gość
18.01 ale za czasow PO to byl przymus pracy dłużj a teraz ludzie mają wybor to źle? Czy nie o wybor chodzi w demokratycznym państwie.

Gość gość
Nikt nikomu przeciez nie broni pracować dłużej.

Gość gość
Rząd PO-PSL wprowadził kosiniakowe, więc to nie jest tak, że nic w tym kierunku nie zrobili. Polska pełna jest lewych rencistów, kobiet niepracujących albo idących na wcześniejsze emerytury w wieku 50 lat. Skąd na to kasa??? Mam w rodzinie takiego "chachmęciarza" co to dogadał się z pracodawcą "na umowie mniejsza kasa, żeby 500 na dwójkę dzieci brać", Polska jest takich cwaniaków pełna. Uczciwych ludzi jest mało.

Gość gość
Przykład zawsze idzie z góry. A myslisz, że PO nie kombinowało? Każdy kombinuje, teraz takie czasy. Dlatego pisałam PIS kradnie ale i daje innym, PO kradło tylko dla siebie.

Gość gość
gość dziś kosiniakowe wprowadzili kilka miesięcy przed wyborami jak im sie juz dupa gotowała . Wyśmiewali sie z programu 500+ ale sami krotko przed wyborami zaproponowali 500 zł na każde dziecko . PO nie zrobiło nic . Najgorszym świństwem bylo zamrożenie na kilka lat progów doch dot przyznawania zasiłków rodzinnych . Przez te 8 lat zrobiła sie ogromna przepaść miedzy bogatymi a biednymi.

Gość gość
autorko histeryzujesz:O 1. z pigułką się zgadzam, powinna być dostępna bez recepty. 2. Dostępu nikt przecież nie zabrania, jedynie nie chcą refundacji i dobrze. Ja też byłam przeciwna refundacji, samemu in vitro przeciwna nie jestem. 3. z tą aborcją to było więcej krzyku i histerii:O Rozdmuchany temat, ja tam wiedziałam od początku, że ustawy nie zmienią. A szkoda, bo ja bym była w ogóle za aborcją na życzenie. 4. Histeryzujesz z ta opieką jak z aborcją. A pewnie zmiany będą i tak nieodczuwalne. 5. Tu się zgadzam, to jakaś kpina:O ale wiedzieliśmy wszyscy, że pisowcy to nawiedzeni katole. Jesli tylko ta durna baba gada to niech sobie gada, widać, że ma coś z głową. 6. Tu jak powyżej, uważam, że cżłowiek jest zdrowo j*******y wygłaszając takie rzeczy:O Ja też głosowałam na PiS mimo, że katoliczką nie jestem i wiele moich pogladów odbiega od tego co PiS głosi, ale zagłosowałam na nich, bo nie było na kogo. Wybrałam mniejsze zło. Przecież na PO nie zagłosowałaby, Nowoczesna to to samo co PO, Kukiz jakoś mi nie podchodził, a o Korwinie chyba nie ma co mówić. Ludzie strasznie panikują z tym PiSem. Jakoś od kiedy doszli do władzy nie chodza po domach, nie chrzczą na siłe i nie sprawdzają obecności w kościołach (a przecież tak panikowaliście jak wygrali wybory). Mało tego nawet nie ograniczyli nam żadnych praw, jak było tak jest, dalej masz wolność słowa. Jedyne zastrzeżenie to ta aborcja, ale u nas żaden rząd nie odważyłby się wprowadzić jej na życzenie, więc nie ma czego żałować na dobrą sprawę. Co ci autorko tak realnie PiS zrobił? Co ci zabrali? W jaki sposób ograniczyli twoją wolność? Tylko konkretnie, a nie, że ktoś coś gada i ma w planach.

Gość gość
Wolność słowa? Gdzie? W TVPIS, które nie wyemituje "Idy" ani "Pokłosia" i nie zrobi transmisji z Europejskich Nagród Filmowych jeżeli konferansjerkę prowadzi Stuhr? W radiowej Trójce, która coraz bardziej przypomina Radyjo? To posłanka PiS bredziła o deportacjach dla ateistów. To Rydzyk dostaje grube miliony z budżetu państwa podczas gdy nie ma kasy na organizacje zajmujące się przemocą

Gość gość
szpitale się likwiduje, ale dla ojczulka z Radyja kasa zawsze się znajdzie...

Gość gość
Moim zdaniem, zabranie in vitro, opieki okołoporodowej i ingerencja w te wszystkie związane z rozmnażaniem sprawy to jest nic w porównaniu z tym, że oni zwyczajnie rozwalają naszą gospodarkę. I na tym ucierpią wszyscy. I kobiety, mężczyźni i dzieci. Zobaczcie sobie co stało się ze złotówką w ciągu ostatnich miesięcy. Obserwujecie jak będzie rosła inflacja.Te wszystkie ustawy aborcyjne, in vitro, pigułki po, tylko odwracają naszą uwagę od spraw prawdziwie istotnych.

Gość gość
Polak, niestety, myśli w kategoriach tu i teraz. Polak chce żreć i w nosie ma prawa kobiet, trybunał (większość już się tematem znudziła), Polka dostanie pięć stów i w bólach rodzić będzie. Polacy powinni mieć w szkole od dziecka podstawy ekonomii a nie religię trzy razy w tygodniu.

Gość gość
gość dziś No wiesz, chodzenie na religię i do kościoła jest łatwe. Ksiądz powie Ci co masz myśleć i w co masz wierzyć i jest OK. A myślenie, wybieganie w przyszłość, analizowanie następstw ekonomicznych pewnych decyzji jest trudne i męczące. Ludzie tego nie lubią.

Gość gość
Wielu wyznawców (bo to sekta) PiS to sieroty po komunie. Jak całe życie robisz na taśmie za najniższą to za życiowe nieudacznictwo wiń siebie, a nie PO czy bogatszych od ciebie.

A tak się wszyscy śmieją z islamu i muzułmanów (żeby nie było - nie trawię), że ślepo wierzą,że zamachy,że kobiety bez żadnych praw,że bieda i ubóstwo,że ekstremizm...KK w niczym nie różni się w poglądach od nich,może w niektórych niuansach,ale generalnie przekaz jest ten sam,tyle,że Polacy ,przynajmniej spora część,jeszcze myślą i buntują się. Tylko że co z tym buntem? Ano nic, fajnie sobie zorganizować protesty,popisać na forach czy na Facebooku jakie to wszystko do d**y i że się na to nikt nie zgadza,powypowiadać się w TV...Ale jak przychodzi co do czego,to uszy po sobie,nikt nic nie robi,każdy tylko mówi. Nikt nie zorganizuje prawdziwej manifestacji,choćby pomysłu obalenia rządu czy czegoś w tym rodzaju,nikt nie działa tak naprawdę. Każdemu się wydaje,że ma jakikolwiek wpływ na to,co się dzieje w Polsce,a w rzeczywistości nie ma,bo rządzący zrobią co im się będzie żywnie podobać,i nie ma znaczenia czy to PIS,PO czy inna partia. Taka jest prawda.

Gość gość
Tak, ja uwielbiam argumenty mających monopol na patriotyzm i prawdę, że jak nie trawisz KK to islam nas zaleje. Gdzie ci islamiści, bo ja ich nie widzę? Aha, Arab jest pediatrą mojego dziecka i bardzo sobie chwalę.

Przeczytaj jeszcze raz to,co napisałam. Gdzie tam stoi,że islam zaleje Polskę? Nic takiego nie napisałam, chodziło mi wyłącznie o porównanie. I dla jasności: normalnych muzułmanów też znam. Ale takich jest niewielki procent w gąszczu tych popieprzonych. Masz rację,nie trawię KK, mam ku temu swoje powody; umiem myśleć i wyciągać własne wnioski,a nie ślepo powtarzać to,co gdzieś przeczytałam albo usłyszałam. Państwo świeckie nie jest i nie powinno być państwem wyznaniowym,bo wiara jest indywidualną sprawą każdego człowieka (lub też jej brak) i nikt nie powinien się w to wtrącać.

Gość gość
gość dziś Ty chyba jesteś ślepa. Gdyby nie czarne marsze, to by ustawę zmienili. I to na niekorzyść kobiet. Oni chcą władzy absolutnej. Chcą państwa totalitarnego, a ty tego nie widzisz? Taa, zmiany nieodczuwalne przy porodzie. Chciałabyś, ale tak nie będzie. Ta durna baba nie tylko sobie gada, ona ma za zadanie te bzdury wprowadzić do programu nauczania w szkole. A właśnie powinna być refundacja in vitro, bo jeśli rządowi zależy na przyroście naturalnym, to powinni to zostawić. Ale lepiej kombinować przy antykoncepcji, próbowac zabronić aborcji z gwałtu i finansować patologię, której latorośle i tak pracować na budżet państwa nie będzie. Wolność słowa? Ha ha ha ha. Ty chyba żartujesz. Poczekaj jeszcze chwilę, to zobaczysz ten brak ograniczeń i praw.

Gość gość
gość dziś Na razie chwalisz, bo on nie ma swoich kolegów koło siebie.

Gość gość
Mnie trochę martwią te argumenty z zalaniem nas przez islam. To tak jakby człowiek nie mógł żyć bez religii. Albo katolicyzm albo islam. Smutne to, że ludzie nie potrafią myśleć samodzielnie.

Gość gość
powiedz to ciapatym, która ta k***a kopacz chciała ci na łeb sprowadzić, że ty "możesz żyć bez religii" hahahaha

Gość gość
koronny argument pismanow "a PO to nie zrobilo nic!" a kto twierdzi ze dzieki PO Polska piela sie w gore? chodzi o to ze PIS dobija to co zostalo juz skopane przez PO