Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu PiS tak nienawidzi kobiet ?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Co w takim razie da to, że kk będzie się mocno trzymał? Potrafisz mi to wytłumaczyć?

Gość gość
Bo mają POchwę

Gość gość
bo steruje nim kler. A od dawna wiadomo ze KK nienawidzi kobiet x dokładnie, tzn oni tego otwarcie nie przyznają, ale wiecie co? Ja mam takie przemyślenia- kościół się od zawsze składał z facetów tzn księża, i do tego jeszcze wprowadzono po jakims czasie celibat. Księza musieli, wbrew naturze, stronic od kobiet, i się od tego wynaturzyli... Sądzę, ze jak patrzyli na kobiete to czuli chuc/wyrzuty ze to czują, i zaczeli nienawidzić kobiet... Chcieli na nie zwalic ten ciężar, ze to nie oni, ale one sa grzeszne.. Dlatego wg kościoła kobieta nie może nic odsłaniać, na pielgrzymce to nie wolno nawet krótkich spodenek, żeby ksiądz nie był w chuci... kościół jest chory

Gość gość
co dodam, to mi się ich to kato nastawienie i na siłe forsowanie patriotyzmu nie podoba, niemniej niektóre rzeczy tak. b mi się podoba ze wreszcie zabrali emerytury byłym ubekom, i czy może ktoś mi wyjasnic dlaczego nikt przedtem tego nie zrobił??? Czy Po tkwiło tez w układzie z nimi?

Jest taka książka "Zakonnice odchodzą po cichu" Marty Abramowicz - pomijając główny temat książki,jest poruszany temat kobiet w kapłaństwie tzn.ich dyskryminacji. Podobno sam Jan Paweł II sprzeciwił się równouprawnieniu kobiet, tj.zakonnic w kościele. To nie jest żadna tajemnica, w kościele mają rządzić mężczyźni i tutaj jasne jak słońce jest podejście KK do roli kobiet w społeczeństwie. Polecam tą książkę, porusza tematy tabu, dobrze się ją czyta.

Gość gość
Kościół od zawsze nienawidzi kobiet, kto jest niby winien grzechu pierworodnego? Kobieta-Ewa. Druga sprawa, są opętani na punkcie seksu, dlatego zrobili z Maryi dziewicę, a z Jezusa prawiczka, który nigdy kobiety nie miał, bo przecież nie dopuszczali do siebie myśli, że osoba "święta" może uprawiać seks.... A PiS jest niestety pod dużym wpływem kościoła i stąd te chore pomysły. Tylko, że w czasach kiedy matki i nojcowie pozwalają na katowanie dzieci, albo sami zabijają, edukacja seksualna powinna być priorytetem i dawanie możliwości zapobiegania ciąży głównie wśród właśnie tej tzw. patologii. Powinny być w Mopsie szkolenia, a środki anty powinny być darmowe, podobnie jak pigułka "po". Nie oszukujmy się, popęd seksualny jest uczuciem pierwotnym jak głód czy wypróżnianie, a miłość do dziecka to już uczucie wyższe i nie każdy ją odczuwa. A już dawanie kasy na dzieci to było wiadomo, że u nas się nie sprawdzi. Na zachodzie dają, ale tam są kraje bogatsze to raz, a dwa, że mentalność ludzi jest inna. Kto w Anglii siedzi najwięcej na socjalu i pracą się nie skala-właśnie Polacy, Cyganie czy jeszcze inni ze wschodu.

Gość gość
autorko to co piszesz w 1 poscie to w wiekszosci bzdura. ze niby kobiety maja byc jarane wiezieniem za nieumyslne poronienie? juz tyle razy PIS tłumaczył się z tej rzuconej przez kogos plotki... i nadal to samo nie rozumieją. ze takich ustaw nawet nie było w planie. i nie bedzie. bo przeciez logiczne ze to chyba nie kobiety wina ze poroniłą? samoczynnie? wiec nicy za co maja wsadzac ludzi niewinnych pomyśl... ja nie głosowałam na nikogo ale jesli mialabym to na PiS.i nie jestem zadną fanatyczką koscielną,ba rzadko chodze do kosciola. ale moje poglady zbliżone sa do Pisu. i nei zauwazyłąm zeby kobiety były znienawidzone. wgl nie rozumiem po co te czarne protesty,ktos rzucił hasło i wiekszosc leci jak stado małp. a anwet nie rozumie po co to. tak jak było z Natalią P. wiele kobieto poszło na czarny protest a gdy pani Natalia wyjawiłą swoje wynurzenia na temat aborcji z wygody to duzo kobiet sie z tych pogladó wycofywało w mysl tego ze owszem walczą o prawo do aborcji ale z powodu gwałtu badz chorób genetycznych a nie na zyczenie. wiele kobiet wyruszyło bo słyszały hasła mój brzuch moja sprawa, stop z molestowaniem kobiet itd... a anwet dokladnie nie umiały sprecyzowac o jakie molestowanie i złe traktowanie chodzi. w sumie mogłabym wynienic jedną niesprawiedliwosc ze zarabiamy na tych samych stabnowiskach mniej niz mezczyzni. ale z kolei mamy ogromny plus : w przypadku rozwodu w ogromnje wiekszosci są przyznaje opiekę matce,wiec za to moge juz sobie dac spokoj z protestami. i nie rozumiem po co ten cąły cyrk. chyba burza się głownie kobiety ktore chcą za przeproszeniem pieprzyc się na potęgę i usuwac na potęgę bez zadnych konsekwencji. ale to juz nie moja sprawa i nie utożsamiam się z takim elektoratem.

Gość gość
Nie było w planach karania kobiet za poronienie, ale za dokonanie aborcji-tak. Czyli kobieta która przychodzi do szpitala i twierdzi, że poroniła, mogłaby mieć robione badania dodatkowe i śledztwo, czy czasami tego poronienia nie wywołała-np. tabletkami... A w czarny proteście większość kobiet protestowała przeciwko zaostrzeniu prawa aborcyjnego. Zwolenniczek legalnej aborcji na życzenie w każdym przypadku było tam naprawdę niewiele, wiem, byłam, rozmawiałam i widziałam. A odnośnie "pieprzenia na potęgę" to niech się pieprzą, dlaczego niby zaglądać ludziom do łóżek? Jest coś takiego jak antykoncepcja, a aborcja to jednak ostateczność, żadna kobieta nie "usuwa na potęgę"... Zresztą taka która chce usunąć niechcianą ciążę i tak to zrobi, nie oszukujmy się aborcje były, są i będą odkąd istnieje człowiek. Chodzi o to, aby nie zakazywać aborcji i nie obciążać dodatkowo kobiet zgwałconych, czy ciężarnych z płodem z licznymi wadami rozwojowymi.

Gość gość
gość dziś Dlaczego nie głosowałaś?

Gość gość
ja gdybym miala jakis wpływ to dałąbym zgode na aborcję płodu z ciezkimi wadami takimi ze jak się urodzi to bedzie "warzywo" choc to jest temat rzeka i sa tez przypadki jakby uzdrowienia z takich stanow no ale jesli juz to tak,choc i to tez zycie ktore się zabierze ... ale np coaz z gwałtu to nie bo to jest zdrowe dziecko i to nie jest jego wina co się stało. jest owszem dramat kobiety ale nic na to nie poradzimy ze to sie stało i sa tego naturalne konsekwencje. słyszałam wypowiedzi osób majacy takie dzieci ( w gwałtu) i sa zakochane w swoich dzieciach,coz nie znam osobiscie wiec nie moge sie wypowiadac. w kazdym razie niepotrzebnie ruszali ten temat bo teraz sa protesty i to wszystko niepotrzebne a taj kak było to by ło spokój. co do tablrtki dzien po to zdaje sie ze jajo juz jest zapłodnoine wiec tworzy sie jakby zarodek i płod,czyli czlowiek bo my wszyscy tez w takim stadium bylismy wiec mozna powiedziec ze to jest juz zycie i początki czlowieka a tabletka dzien po zdaje sie pomaga w poronieniu wiec tak jakby tez i w aborcji na zyczenie tyle ze w bardzo wczesnym stadium. no ale pamietajmy ze my w tym stadium tez bylismy, tez bylismy tylko zarodkiem i płodem mającym np jeden dzień. z tego co wiem lekarze, genetyce,naukowcy itd uznają ze zycie powstaje po zapłodnieniu a nie np w 6. czy 8. tygodniu. to sa wszystko sprawy trudne i smutne ale ja tam i tak bede za zyciem:)

Gość gość
gość dziś raz tylko byłam na wyborach, ktory to był rok? nie pamietam. ale wygrala "moja partia" czyli ta ktorą chcialam ale potem jak zaczeli rządzic to jakos mnie rozczarowali... i powiedzialam sobie ze nie ebde sie mieszac w politykę bo i tak nie wierze ze cos się zmieni. a teraz wlasnie teraz sie zmieniło.

Gość gość
gość dziś Idąc tym tokiem myślenia to każda komórka jajowa i plemnik są już właściwie ludźmi, bo od tego wszystko się zaczyna i każdy z nas kiedyś tym był.

Gość gość
gość dziś To może w ogóle antykoncepcji zakazać?

Gość gość
i nie rozumiem po co ten cąły cyrk. chyba burza się głownie kobiety ktore chcą za przeproszeniem pieprzyc się na potęgę x rozwala mnie w kołko b zabawny termin, który słyszałam już tu wielokrotnie: "pieprzyc na potege"... może mi autorka jego b zabawnego sformułowania wyjanic, jak często zachodzi pieprzenie na potęgę? Czy to pisze ktoś oziębły, stara panna czy zakonnica? Bo żeby zajść w ciąże wystarczy raz się pieprzyc, nie trzeba na potęgę... czy pieprzenie na potęge to oznacza prostytutke co to robi co godzinę, a kobieta co uprawia seks np. dwa - trzy razy w tygodniu się pieprzy nie na potęgę? I taka kobieta już nie będzie miała problemu niechcianej ciąży? Rozumiem, ze pewnie "pieprzenie na potęge" to kazde ponad to, które słuzy poczeciu dziecka, czyli najlepiej dwa razy w zyciu...

Gość gość
słyszałam wypowiedzi osób majacy takie dzieci ( w gwałtu) i sa zakochane w swoich dzieciach,coz nie znam osobiscie wiec nie moge sie wypowiadac. x Ja nie znam żadnej osoby mającej dziecko z gwałtu, ale znam kobietę zgwałconą. I ona mi powiedziała, że usunęłaby natychmiast, bez wahania, albo popełniłaby samobójstwo, bo nie chciałaby żyć z częścią gwałciciela w sobie. Jeżeli któraś chce urodzić takie dziecko, to nie ma przymusu aborcji, ale nie można zmuszać do rodzenia w takich sytuacjach, bo to jest barbarzyństwo i w zasadzie zabicie tej kobiety.

Gość gość
słyszałam wypowiedzi osób majacy takie dzieci ( w gwałtu) i sa zakochane w swoich dzieciach,coz nie znam osobiscie wiec nie moge sie wypowiadać x to chyba jakas propaganda tej chorej partii, nie wiem jaki debil by mogł sie wypowiadać publicznie, ze kocha swoje dziecko z gwałtu... No ale trzeba mieć nierówno żeby chcieć rodzic takie dziecko, wiec nie dziwota, ciekawe jak te dzieci by się czuły... mysle, ze jak ktoś się zdecyduje to to ukrywa, ze dziecko z gwałtu, a nie jeszcze gada publicnzie, jak się musi czuc to dziecko omg

Gość gość
Nie no pewnie, każdy z nas był też plemnikiem i komórką jajową.... ja jestem zdania, że jajko to jeszcze nie kurczak, podobnie zarodek to nie dziecko.

Gość gość
Dodajmy do tego chęć wypowiedzenia konwencji antyprzemocowej. Pomysły na zastąpienie invitro naprotechnologią, która nie ma szans zadziałać w takich przypadkach. "Reforma" szkolnictwa, która zabrała miejsca 3-latkom w przedszkolach. Projekty nie tylko zakazu aborcji, ale i ograniczenia antykoncepcji. PISowscy "eksperci" z dobrej zmiany wybrali nieskuteczne szczepionki przeciw pneumokokom Wprowadzenie obowiązku informowania urzędu o WSZYSTKICH przebytych ciążach (nowy pomysł na prawo meldunkowe) Likwidacja dofinansowań dla organizacji kobiecych - np. Centrum Praw Kobiet, organizacji która bardzo pomagała ubogim w kwestiach prawnych, alimentów, rozwodów itd. Plany odebrania wdowom po 50tce uprawnień do renty po zmarłym mężu (wdów smoleńskich to pewnie nie będzie dotyczyło) O odebraniu kwoty wolnej od podatku nawet nie ma co wspominać. Obiecywali 5 tys. do przodu, mam 3,6 tys. do tyłu. Do tego mam płacić wyższe składki emerytalne, choć nie dostanę z tego tytułu wyższej emerytury. Za to zabiorą mi resztę składek OFE - a żeby było śmieszniej namawiają jednocześnie do samodzielnego odkładania (chyba po to żeby mieć co ukraść następnym razem) to tylko z ostatnich dni....

Gość gość
Niestety takiej informacji nie da się ukryć, na pewno znajdą się "życzliwi" którzy poinformują w odpowiednim czasie. I powiem Wam, że tak sobie myślę, że nie urodziłabym dziecka z gwałtu, ani też nie chciałabym się urodzić, jeśli byłabym faktycznie takim dzieckiem... całe życie z takim piętnem, z poczuciem winy... Wiem co to znaczy być dzieckiem z tzw. wpadki, bo moi rodzice nie byli po ślubie, byli młodzi, krótko się spotykali i moja mama zaszła w ciążę. Ojca nigdy nie poznałam. Nie jest łatwe takie życie, a co dopiero gdyby doszedł jeszcze fakt, że jest się dzieckiem gwałciciela... to byłoby za dużo, przynajmniej dla mnie.

Gość gość
Zostałam brutalnie zgwałcona gdy miałam 14 lat! I doskonale wiem jaka to trauma i jak wielki ma wpływ na całe życie. Gdybym zaszła w ciążę chciałabym mieć wybor! Wsparcie od profesjonalistów a nie dodatkowe potępienie ze strony ludzi którzy nawet nie mogą sobie wyobrazić co czuje taka kobieta/dziewczyna/nastolatka! Pis nie tylko niszczy prawo służące rodzinom i kobietom (Jak wyniki wieloletniej akcji rodzic po kudzku, rozdawnictwo 500+, pseudo reforma edukacji etc) ale przede wszystkim niszczy gospodarkę, nasz wizerunek w świecie i UE! I co nawet tu widać- dzieli Polki i Polaków!

Gość gość
20.47 Nie pisałam do ciebie , tylko ogólnie. Mamy ministra MSZ, który z pogardą wypowiada się o dziesiątkach kobiet "niech się bawią" i ministra kultury, który nie oglądał oskarowego polskiego filmu, ale wie z całą pewnością, że film jest"be", mamy prezydenta pacynkę i podnóżek kaczego kurdupla, pierwszą damę bez własnego zdania, telewizję rządową w której dziennikarka z dorobkiem, kobieta słynąca z wielkiego serca i przeznaczania swojego honorarium na cele charytatywne przedstawiana jest nie jako dziennikarka i filantropka, ale jako"twarz niemieckich hipermarketów". Ideał kobiety według PiS to bezwolna kukła, inkubator i worek na spermę, dostałaś babo pięć stów, a teraz morda w kubeł. Opluwa się autorytety tylko dlatego, że nie głaszczą po główce obecnej władzy, każdy kto myśli inaczej to lewak, sługus Niemiec, fan Arabów. Ci którzy nie zgadzają się na ekshumację smoleńską nie dostają renty (Pani Surówka), bo oni zginęli, trzymająca z PiSem Gosiewska dostaje grube miliony, bo mąż nie zginął, a poległ. Jak to śpiewał Młynarki "przyjdzie walec i wyrówna".

Gość gość
Mamy jeszcze panią Pawłowicz, która mówi, że "Episkopat nas upoważnił" W latach 2005-2007 limuzyny rządowe gęsiego jeździły do Torunia po instrukcje. Co to jest jak nie Państwo Wyznaniowe? Bogate Państwa Europejskie to Państwa Świeckie. Ja świetnie czułam się na wycieczce w Czechach, które w byłych kościołach robi dyskoteki.

Gość gość
Oglądałam we wtorek obie manifestacje w Warszawie. Z jednej strony było to zabawne, bo obie strony próbowały udowodnić, że oni sa bardziej solidarnosciowi a tamci to komuna. Z drugiej to było przykre. Dostaliśmy wolność, prawie bez ofiar. Nie było walk a ni krwawych rewolucji, a my zamiast budować Polskę potrafimy się tylko kłócić. :( Zastanawiam się, ile z osób, które za komuny roznosiło ulotki, było represjonowanych, aresztowanych i zwalnianych z pracy nie zastanawia się w tych dniach czy faktycznie było warto. :( I druga sprawa - jestem osoba wierzącą i przykro mi patrzeć na to, co PiS robi z Kościołem i wizerunkiem katolika. Wzorem katolika jest mały gnom, który co miesiąc wchodzi na schodki i sączy swój jad, a wzorem księdza ojciec dyrektor. Tymczasem są w tym kraju miliony ludzi, którzy starają się żyć zgodnie z religią i ich miłość jest rzeczywista a nie tylko w gębie pełnej frazesów. Ludzie w pochodzie na miesięcznicach ze wzrokiem pełnym nienawiści i hasłami przeciwko myślącym inaczej, idą w pochodzie i odmawiają modlitwy. A modlitwa to rozmowa z Bogiem a nie hasło na wiec. Wydaje mi sie, że Polska jeszcze nigdy nie była tak niekatolicka jak obecnie. Wiem, że to nie na temat, ale tak mi sie ostatnio nazbierało refleksji.

Gość gość
To jest jak najbardziej na temat i jest to bardzo mądry wpis. Bardzo ci dziękuję, bo już zwątpiłam, że są w tym kraju ludzie tak myślący. Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia Ci życzę.

Gość gość
Nie wiem jak można krzyczeć "komuniści i złodzieje" w stronę Frasyniuka, który za walkę z komuną swoje w pierdlu przesiedział.

Gość gość
Kiedy oglądam pełne obłudy twarze niektórych polityków, to ma wrażenie, że ich wzrok wyraża "No, kłamię, i co mi zrobicie?" Spójrzcie na sprawę z pułkownikiem Mazgułą, który "wychwala stan wojenny" jak twierdzi prawica. Jeżeli faktycznie miałby to na myśli, to nie precyzowałby swojej wypowiedzi, bo przecież musiałby sie spodziewać jazgotu pisowców. Dla mnie jego wypowiedzi brzmią wiarygodnie. Tymczasem Duda na wręczeniu orderów chamsko kłamie, że dla niektórych stan wojenny był wydarzeniem kulturalnym. Wiedział dobrze, że pułkownik czegoś takiego nie powiedział, ale świadomie skłamał, bo ważniejsza niż prawda jest walka polityczna. jak mam szanować człowiek, który ślubuje na Biblię, ogłasza Chrystusa królem Polski, a potem cynicznie wypowiada bzdury, bo cel uświęca środki? Ja wiem, że to tylko wierzchołek góry lodowej z tego, co można mu zarzucić, ale jaki smutny. Bo kłamstwo pozostaje, a zysk relatywnie niewielki.

Gość gość
Gościu z 8:03 - dziękuj***ardzo i też pozdrawiam :)

Gość gość
Dla mnie Duda to postać groteskowa i tragiczna zarazem. Z całą pewnością bolałoby mnie gdybym była prezydentem i nazywano by mnie długopisem, Maliniakiem, podnóżkiem czy jeszcze jakoś inaczej. Facet jest ustawiony do końca życia, ale za jaką cenę? Twarzy już nie odzyska.

Gość gość
7:46 w 100% popieram. Szkoda, że tak wiele osób uważa inaczej.

Gość gość
Kaczyński jest prowincjonalny. Europa go nie interesuje. On się świata boi, języków nie zna, nie potrafi się na salonach odnaleźć. Taki sam jest jego elektorat. To mocarstwowe bredzenie bierze się z kompleksów i braku wiedzy. Moja nauczycielka polskiego mawiała "im mniej wiesz tym mniej chcesz wiedzieć". Głupim narodem łatwiej się rządzi. Dyspozycyjna telewizja i ksiądz powiedzą ci co masz myśleć, ty już się wysilać nie musisz. Najgorsze jest to, że na niższych szczeblach, w powiatach, ludzie zależni od lokalnych pisowych układów pewnych rzeczy nie zrobią i nie powiedzą, bo już teraz się boją o siebie i swoje posadki. To dotyczy ginekologów czy nauczycieli. Wielu już teraz stosuje wobec samych siebie cenzurę prewencyjną. To samo jest w państwowej telewizji. Ludzie mają rodziny, kredyty i zrobią taki materiał jak Kurski im każe, bo inaczej kop w tyłek. Po ludzku żal mi Krzysztofa Ziemca, bo to zapewne dobry człowiek, a swoją twarzą firmuje to wielkie gie.