Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starania o dzidziusia

Polecane posty

Gość gość

Witam. Staramy się z mężem już 7miesiac o dzidziusia i nic ;( prowadzę kalendarzyk, robiłam testy owulacyjne i ciągle jedna kreska. Byłam u lekarza porobił mi badania i mam za mało progrestreonu drugi miesiąc biorę duphaston teraz trzeci miesiąc kuracji przedemna. Lekarz powiedział mi że pomaga on zajść w tą upragnioną ciążę. Czy miała któraś z was zapisane to na poprawienie płodności? Dodam że mam regularne miesiączki co 28dni

Gość gość
kalendarz jest nieskuteczny naprotechnologia tak

Gość gość
Czyli masz pewnie za mało progesteronu? Jakie miałaś robione badania? Mi w Invimedzie lekarz prowadzący przepisał Clostibyget, bo miałam problem z owulacją- jajniki produkowały za mało FSH i LH. Nie wiem jak długo ma trwać Twoja kuracja, lecz jeśli miałaś zrobione odpowiednie badania, to lek powinien być dobrze dobrany, choć to wszystko zależy od lekarza. A Twój partner też się badał?

Gość gość
No właśnie możesz powiedzieć jakie badania miałaś robione? I u kogo się leczysz? Normalny gin czy klinika? Jeśli Wam się nie uda po 9 miesiącach to powinniście się zgłosić do kliniki leczenia niepłodności, np. takiej jak wspomniał gość.

Gość Jennnifer
Biorę Duphaston od lutego a Ovarin od lata. Myślałam, że to na marne i nic mi nie pomoże, aż w końcu cud. Jestem w 7 tyg. ciąży. Z moich wyliczeń owulacja wypadała na 17-18 dzień cyklu, lekarz kazał mi brać duphaston od 16dnia, więc przed owulacją. Po przeczytaniu kilku artykułów stwierdziłam, że to dla mnie za szybko i owulację hamuje a nie poprawiam. Więc pewnego miesiąca sama przesunęłam duphaston o dwa dni i wzięłam go 19 dnia, czyli po owulacji, którą wg mojego kalendarza od kilku miesięcy mam 17-18 dnia. No i cud. Od razu ciąża. Moj lekarz twierdzi, że to nie przez przesunięcie duphastonu, tylko przez OVARIN, który bardzo pomaga.