Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dr google mądrzejszy od kilku lekarzy

Polecane posty

Gość gość

Parę miesięcy temu mojemu dziecku na brzuchu wyszły czerwone koliste plamy. Pierwszy lekarz stwierdził alergię na dwa produkty, które mieliśmy odstawić -nie pomogło. Inny lekarz stwierdził skazę białkową, odstawiliśmy produkty mleczne - nie pomogło. Po drodze alergolog, paru pediatrów. Diagnozy bardzo różne od alergii po AZS. Nic nie pomagało przez parę miesięcy. Swędziały bo dziecko się czołgało po brzuchu i drapało. Zaczęłam szukać sama w googlach na podstawie zdjęć i wpadłam na to, że może to zmiany grzybicze. Poszłam do pierwszego pediatry i powiedziałam o swoich przypuszczeniach. Pokręcił nosem, powiedział, że u dzieci raczej nie ma takiej grzybicy, ale po pokazsniu mu zdjęcia z internetu zalecił maść clotrimazolum. I wiecie co? W 4 dni plamy zniknęły ( a były przynajmniej 4 miesiące). Wychodzi na to, że dr google wie jednak lepiej niż paru specjalistów. I jak tu wierzyć lekarzom???

Gość gość
Pokaż zdjęcie.

Gość gość
Może to nie grzybica a łuszczyca byłavskoro trzymało się kilka miesięcy. Do tylu lekarzy poszłaś a do dermatologa nie? (bo nie wymieniłaś)

Gość gość
Nie poszłam.do dermatologa bo cały czas lekarze obstawiali alergię i krążyłam między pediatrami a alergologiem. Ale wizytę u dermatologa miałam też już umówioną. Na szczęście nie zdąrzyłam iść bo maść pomogła

Gość gość
Zdążyłam *