Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieprzone pisowce

Polecane posty

Gość gość
Jedyny kumpel Kaczora to Orban, który koncertowo go rozgrywa.

Gość gość
Co wy macie z tymi muzułmanami? Oni tu wcale nie chcą przyjechać, bo nie dostaną żadnych zasiłków, a o to im przecież chodzi... To nie Niemcy czy Szwecja. Poza tym ja się bardziej boję rodzimych ksenofobów i jedynie słusznie myślących, bo to mam na co dzień.

Gość gość
Pis chciał naprostować trybunał :/ :D :D chyba sama nie wierzysz w to co napisałaś

Gość gość
Bo nie oni u władzy i nie po ich myśli. x Dokładnie, jeszcze nam zaraz wojne domowa wywołają, przecież tak u nas zle, cha cha... te ostatnie wydarzenia to sztucznie wywołana jatka. a tv nigdy nie była po stronie pisu, bo tam siedziała inna klika... Do tego za dawnych rzadów Pisu b obcięto tv finanse. słuchałam jak się nabijali ze wzrostu Kaczyńskiego w kołko i jakichś innych bzdur, jak tak można? To poziom 5 latka

Gość gość
Specjalność PiS to koalicja z goownianymi państewkami, których większość ludzi na świecie nawet nie potrafi pokazać na mapie i pitolenie o wstawaniu z kolan (póki co leżymy na plecach i jesteśmy coraz bardziej izolowani w niepewnych czasach). W Grupie Wyszehradzkiej większość liże tyłek Putina i ma sprzeczne interesy.

Gość gość
A my w rodzinie nienawidzimy Pisu. Ludzie, czy wy nie widzicie, że oni rozwalają nam państwo? I nie, nie jestem fanką PO, ale to że PO było kiepskie, NIE UPOWAŻNIA Pisu do tego, aby byli jeszcze gorsi. Manipulują wiadomościami, wstawiają w nich scenki kompletnie wyrwane z kontekstu (akurat ja widziałam jedną PEŁNĄ wypowiedź jednego z polityków, a potem kilka sekund tego wywiadu z wyrwanym jednym krótkim zdaniem i podali, że ten poseł mówił kiedyś to i to, a teraz mówi to i tamto, masakra). Głosują w nocy, zamykają się w sali sami bez opozycji i sami sobie głosują nad budżetem, gdzie nie ma kworum - choć oni twierdzą, że jest, ale to ściema. Na sali siedzieli inni ludzie nie będący posłami, ale tym samym podnosili liczbę osób na sali. Liczenie głosów polegało na tym, że chodził jakiś koleś i liczył sobie w pamięci podniesione ręce. Zabrali kobietom opiekę okołoporodową, ale starych moherów to nie obchodzi, bo już dzieci mają i więcej mieć nie będą. A jak zaczęli? ładnie, bo dali 500+. Bo najpierw trzeba kupić sobie czymś ciemny lud, żeby potem ludzie za bardzo nie pyskowali. Tylko nikogo nie obchodzi to, że te pieniądze nie są brane z kosmosu, tylko z naszych portfeli i jeszcze nasze dzieci, jak nie wnuki, będą spłacać ten dług. Ale tłumacz to kupionemu już ludowi. Dziura w budżecie bardzo się powiększyła, ale o tym oficjalnie się nie mówi, bo to był "dobry rok" a naprawdę nie dobry tylko gówniany Wyrzucają dziennikarzy z sejmu, bo im nie pasuje, że im na ręce patrzą. To jasne, trzeba ich zablokować, wtedy h/u/ja będziemy wiedzieć co się tam dzieje i jak rozkradają kraj Chcą zablokować manifestacje, ale twierdzą, że przecież będzie można je organizować i to kwestia bezpieczeństwa. A prawda jest taka, że jak ktoś zgłosi jakiś marsz, to oni powiedzą, że już jakiś tam jest "zaklepany wcześniej" i nie można niczego zorganizować, i sami na szybko coś zorganizują. A tak naprawdę chcą zablokować ludzi, żeby na ulicę nie wychodzili i nie protestowali przeciw chorej władzy. Weźcie się obudźcie, bo naprawdę stoimy na krawędzi i to tylko przez upośledzony rząd.

Gość gość
Ja słucham o tych mitycznych ośmiorniczkach to mi ręce opadają. A Misiewicze wam nie przeszkadzają? to też złodziejstwo. nie przeszkadza wam obstawienie "swoimi" każdego stanowiska w tym kraju? PO robiło dokładnie to samo, z tą różnicą, ze oni jednak nie sięgali tak głęboko - i uwaga: wstawiali ludzi z jakimiś kompetencjami. A tu? zalew głąbów bez wykształcenia na wysokich stanowiskach, nie trzeba zgadywać jak to się skończy. Nic nigdy nie dostałam od rządu i nie sięgam po nic. Pytam tylko z jakiej racji mi grożą wyższym odpodatkowaniem ?? Za karę że zap..lam po parenaście godzin dziennie? dlaczego JA mam oddawać własne ciężko zarobione pieniądze po to, żeby inni mieli za co chlać? nikt mi niczego nie dał, studia kończyłam zaocznie jako samotna matka, zdana na siebie. Skoro ja mogłam, to inni też. Tylko oni dostaną "bo tacy biedni" - tylko że oni siedzą w domu i narzekają, a ja zasuwam.

Gość gość
A Piotrowicz wam nie przeszkadza?no proszę się wypiwjedxueć zwolennicy pisuaru tfuuuuu

Gość gość
zmienia rzad ,wroci po odbierze znienawidzone 500+, bedziemy pracowac do 67 w tv beda mowili tylko prawde ,wreszcie bedzie mozna spokojnie zyc

Gość gość
Właśnie te kodziarze zabiora 500 +, bedziecie baby pracowaly do 70 tki, bedziecie utrzymywac ciapatych, bedziecie mialy aborcje na zyczenie i Polakow bedzie coraz mniej alew koncu przeciez bedziecie szczesliwe. Ahano i wreszcie media beda wreszcie wolne i znow tak jak przed rokiem będzie tylko w nich mowiona PRAWDA, która już zresztą dawno temu was wyzwoliła.

Gość gość
Jak kodziarze zabiorą 500+ to może Polska nie utonie w długach, bo nie wiem czy wiesz, ale widać, że jednak nie. To nie są pieniądze z czarodziejskiego skarbca, które Pis nam daje z dobrego serca, bo przecież jest z czego dawać. To są pieniądze zabierane NAM WSZYSTKIM, zrozumcie wreszcie, że rząd nic nie daje za darmo, ONI ODBIJĄ TO NA NAS I BARDZO MOCNO I BOLEŚNIE WSZYSCY TO ODCZUJEMY

Gość gość
jestem za likwidacją 500+- i emerytura po 35 latach pracy, niech się w końcu te małpy królice wezmą za prace a nie za pieprzenie i rozmnażanie się jak króliki i jeszcze chcą za to aby im płacić.

Gość gość
jeżeli zlikwidują 500+ to jestem za, jadę do warszawy aby ich wspomóc z walką z pisowcami, dosyć płacenia za pieprzenie się i rozmnażanie, to jest czysta patologia

Gość gość
Możecie sobie tu klepać ile wlezie. Proponuję doszkolić się z historii. Chcecie zamach stanu? Chcecie ponowne wybory? Bo tak się składa, że wywiad i służby pewnego dużego kraju za oceanem robią wszystko żeby tak było. Mniej tvnu radzę. Więcej swojego rozumu. Choćby kurzego.

Gość gość
tak jak ktoś już tu trafnie napisał powyżej: tvnowska i wyborcza prawda już dawno te panie wyzwoliła, nie ma sensu z nimi w ogóle dyskutować

Gość gość
Mnie sie za obecnego rządu nic nie poprawiło. 500+ nie dostaję, za to płacę więcej za OC, kredyt w banku, zakupy spożywcze. W sobotę kupowało euro po 4,44 zł. Wszyscy tak wychwalacie obecny rząd, bo "dba o rodziny". A czyż nie lepiej byłoby zainwestować w przedszkola i żłobki zamiast te pieniądze przejadać? Nie możemy się porównywać z bogatymi państwami Zachodu, bo nie jesteśmy bogatym państwem Zachodu. Pewnie do niewielu z was dotarło, jak spadł za rządów Pisu wzrost gospodarczy. To nas najbardziej dotknie. Już w tej chwili budżet dopina się na styk, ale jeżeli nie będzie zakładanego wzrostu, to deficyt budżetowy wymknie się spod kontroli. Czy serio sadzicie, że PO wydłużyło wiek emerytalny złośliwie? Nie, po prostu nie ma na to pieniędzy, aby iśc na emeryturę w wieku 60 lat. Nie ma pieniędzy, bo musimy sie wszyscy zrzucać na górników, służby mundurowe, prawników. Od odebrania przywilejów tym grupom powinno się zacząć. A wiadomo, że żaden rząd tego nie zrobi, bo na drugi dzień zostałby wykopany od koryta. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, jak głęboko ruszani są pracownicy w firmach i agencjach państwowych. Powołuje sie kolesi bez żadnych kwalifikacji. Pielęgniarka starej Kaczyńskiej zasiada w radzie nadzorczej, kierowca śp. prezydentowej dostał wysoki stołek, siostra posłanki awansowała z salowej na wysokie stanowisko. Takich ludzi są setki. Poszukajcie listy, poczytajcie. I nie piszcie w kółko o ośmiorniczkach, bo chyba nie przypuszczacie, że obecny rząd je na posiedzeniu kanapki, które Szydło przyniosła z domu. Wcale nie wydają mniejszych kwot na jedzenie.

Gość gość
Elektorat PiS-u ma w nosie standardy demokratyczne i prawa kobiet. Ich obchodzi tylko, że dostali "pińcet", które mogą przeżreć. To piramida Maslowa. Jak nie zaspokoisz potrzeb fizjologicznych to potrzeby wyższego rzędu cię cie obchodzą. Pani Jadzia po menopauzie ze ściany wschodniej ma w nosie prawa kobiet, bo te tematy już jej nie dotyczą. Na skrobankę na Słowacji i tak jej nie stać, a i ksiądz dobrodziej by jej rozgrzeszenia nie dał.

Gość gość
Dla pisdzielców ja, która w roku 1989 miałam 7 lat jestem ubekiem kwiczącym za utraconą emeryturą.

Gość gość
Czytam ten watek i normalnie nie moge nadziwic oczu tym co tu niektorzy wypisuja.500+ to kasa dla patologii i nierobow?To ciekawe,dlaczego sami politycy,ktorzy biedni przeciez nie sa sami deklaruja sie,ze beda brali 500+.Poza tym czepiacie sie tego jak rzep psiego ogona,ale sluchajac ludzi na co dzien to kazdy czeka tylko co miesiac na te pieniadze.Nie podoba sie,nie bierzcie.I tyle.A to,ze lider KOD nie placi alimentow na swoje wlasne dzieci to o tym cicho sza.

Gość gość
No właśnie! Bogaty polityk bierze500+, a samotna matka zarabiająca 1610 zł na kasie w Biedronce - nie dostanie, bo jest za bogata... to dopiero jest S P R A W I E D L I W O SC...