Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieprzone pisowce

Polecane posty

Gość gość
13.44 nie kopiuj tych bzdur

Gość gość
do gość dziś - za komuny nie płacili za pieprzenei się i rozmnażanie tj. 500+, nie pieprz jak nie wiesz, i bardzo dobrze jak wrócimy do komuny, przynajmniej jedna partia okradała kraj ale przynajmniej pracownik był traktowany jak człowiek, nie jak teraz , pchają sie jak idioci do koryta aby wydrzeć jak najwięcej dla siebie.

Gość gość
PiS kupuje sobie poparcie najbardziej przymulonej, niewykształconej, biernej, leniwej części społeczeństwa. Na Podkarpaciu ludzie kochają PiS, a dlaczego tak jest? Bo tam w każdej rodzinie jest ciocia, która całe życie w domu siedzi, wujek na lewej rencie, kościelny albo przewodnicząca rady parafialnej. Nigdy nie byli na zagranicznych wakacjach, ale o obcych najchętniej się wypowiadają, języków nie znają, bo po co jak nosa poza wiochę nie wyściubią. To, że władza została wybrana w demokratycznych wyborach to jeszcze nie powód, by robiła co chce. Każdy kto się nie zgadza na łamanie prawa to dla nich świnia oderwana od koryta, sługus Niemiec, fan islamu. Sami nic nie robią, ale winę za życiowe nieudacznictwo zwalają na pracujących i lepiej sytuowanych. Wolę złodzieja niż oszołomstwo wierzące w zamach czy katola zaglądającego mi w macicę..

Gość gość
14.04 podpisuję się pod tą wypowiedzią

Gość gość
Mądre słowa! Naprawdę uważacie, że wybieranie PiSu to dowód na niezależne myślenie i popieranie tych, którzy pragną dobra rodziny, starszych, ubogich i niepełnosprawnych??? Nawet nie wiecie, jak sami zostaliście zmanipulowani i kupieni tanią propagandą sukcesu, rodem z PRL.

Gość gość
14.04 - zgadzam się w 100%. PiS to porażka i wcale nie jest tak, że jest za nimi połowa społeczeństwa. dostali tyle mandatów, bo do sejmu nie dostało się SLD. Ale pisowcy są aroganccy i nie przyjmują do wiadomości żadnych argumentów. Po co zabrali kobietom opiekę okolo porodową? bo mszczą się na nich za te marsze i chcą żeby były podczas porodu upokarzane. PiS chce się mścić na wszystkich ! to jest straszne. A jeśli PO tak strasznie kradła to podobno PiS robił audyt ich rządów i gdyby faktycznie coś znalazl to całą PO wsadziłby do paki, a jednak nie znazł widocznie nic.

Gość gość
Wyborcy PiS-u mają to do siebie, że myślenie długofalowe nie jest ich mocną stroną. Ich nie obchodzi, że te pięć stów będą spłacały jeszcze ich wnuki. PiS-owiec ma wywalone na prawa kobiet jeżeli w zamian ma co żreć i za co się napić. Wszystko co złe dzieje się dziś to ciągle "wina Tuska" (wystarczyło posłuchać wczoraj orędzia broszki, które się opóźniło, bo najwyraźniej karzeł jeszcze nie zdążył wszystkiego jej przedyktować), uchodźców, których nie ma i, jak zawsze, żydów (dla Międlara i księży antysemitów są nader łaskawi). PiS-owcy krzyczą "komuniści i złodzieje" w stronę takich ludzi jak Frasyniuk, a w swoich szeregach mają Piotrowicza. Uprawiają taniec na trumnach i jak z nimi trzymasz to milionowe odszkodowania smoleńskie cię nie ominą (Gosiewska), ale jak się nie zgadzasz na kopanie w grobach to nawet renty nie dostaniesz (jak Pani Surówka).

Gość gość
Dokładnie..i nie zapominajmy co działo się jak mieli kiedyś władzę

Gość gość
Komoruski, tusk, swetru, alimenciarz, szechter, lis, schetyna i cala reszta oszustow i zlodziei do wiezienia !!!! To jest jedyna rzecz, ktora mi sie nie podoba, że PIS jeszcze tego nie zrobił .

Gość gość
bo widocznie nie ma za ich powsadzać. PIS i prezydent nagminnie łamią konsytucję i mają wszystkich w d..ie. Duda powinien w końcu oprzytomnieć a nie tylko ganiać z długopisem albo łapać na mszach hostie.

Gość gość
Za łamanie konstytucji też jest więzienie. Cała masa kuzynów i pociotków Jarozbawcy powsadzała tyłki do państwowych spółek, tvp przypomina już dziennik telewizyjny z lat 80-tych, Rydzyk dostaje miliony z budżetu zabierane hospicjom i fundacjom zajmujących się przemocą wobec kobiet, ale pisowcy nadal udają, że oni są czyści jak łza.

Gość gość
Dudziuś na zlocie na 25 lecie radia MaRyja był hahahahah

Gość gość
Polska nie ma prezydenta tylko marionetkę, długopis, Nikodema Dyzmę, podnóżek karła. Właśnie sobie uświadomiłam, że nawet nie wiem jak brzmi głos pierwszej damy, bo ona go nigdy nie zabiera.

Gość gość
do dziś - jeżeli będą spłacać ich wnuki za to, że oni brali 500+ na swoje dzieci to pół biedy, ale kuźwa dlaczego moje wnuki maja spłacać jak ja nie brałam i nie biorę, to ja pieprzę taki kraj, niech sobie rządzone szmaty zapiszą kto bierze i niech ta rodzina spłaca co bierze

Na bezludnej wyspie wylądował polski poseł.. nic na tej wyspie nie było, dosłownie. Poseł nie wytrzymał na trzeci dzień zaczął kraść piasek.

Gość gość
nie jestem za po, wręcz przeciwnie miałam nadzieję ze 3 raz nie dostaną władzy bo faktycznie robili już ostre przekręty w drugiej kadencji. ale zła sytuacja jest gdy rząd i prezydent są z jednej partii. to co się teraz dzieje... to jakiś absurd. naprawdę doprowadzą do wojny domowej. a 500+ to już najwieksza porażka. przyklad-sędzia zarabia 7000zl, jego żona Pani prokurator 5500zl, mają dwoje dzieci i dostają na drugie 500plus. choć ich dochód na osobę to ponad 3000zl na osobę. a my z mężem zarabiamy łącznie 6000zl i mamy jedno dziecko. nasz dochód 2000zl na osobę. do tego 1000 miesięcznie odpada na kredyt. i nam się 500plus nie należy. a nasze dziecko będzie ten dług splacac bo w odróżnieniu od dziec***atoli którzy z tego programu wyciąga krocie to moje dziecko będzie pracować bo tego jest nauczone a tamte będą jechać z zasiłków.

Gość gość
Dokładnie to tak wygląda

Gość gość
Czemu ludzie sa tacy durni i wciaz uwazaja,ze rzad m0ze cos DAC. Rzad nie ma wlasnych pieniedze, wiec zeby dac moze komus zabrac. Wiec zabiera kazdemu, tobie tez.Do tego powieksza zadłuzenie panstwa - w roku swojego pisowskiego panowania juz 58 mld. To odczuje kazdy. Nadto obsadzaja posady idiotami tylko po linii partyjnej. W PRLu juz to przerabialismy - i gospodarka lezała.

Gość gość
do gość dziś - za komuny nie płacili za pieprzenei się i rozmnażanie tj. 500+, nie pieprz jak nie wiesz, i bardzo dobrze jak wrócimy do komuny, przynajmniej jedna partia okradała kraj ale przynajmniej pracownik był traktowany jak człowiek, nie jak teraz , pchają sie jak idioci do koryta aby wydrzeć jak najwięcej dla siebie. xx jak człowiek? owszem, nierobom było dobrze, bo niezaleznie od tego, czy ktos parcowal, byl wyksztalcony itd- dostawal taka sama pensje.Jedna bieda dla wszystkich - 20 dol na miesiąc. Zyc nie umierać. Dlatego polozyli kompletnie gospodarke

Gość gość
16.22 Już sobie wytłumaczyliśmy, że podstawy ekonomii i analityczne myślenie długofalowe to nie jest mocna strona PiS-owców. Sieroty po komunie traktują swoją partię jak świętego Mikołaja. Oni uwielbiają stan w którym nie muszą myśleć, a wszystko poda im się na tacy. Kaczyński nie potrafi funkcjonować bez wskazania swoim wyznawcom wewnętrznego i zewnętrznego wroga. Znudziła się ciepła woda w kranie to dostaliśmy stan wrzenia dzień w dzień.

Gość gość
Ja tam nie oceniam tak negatywnie pisu, bo łamanie konstytucji, czy trybunał- nie przeraza mnie to specjalnie, najważniejsze co będą robic, czy rzeczy z sensem czy bez. Bo często tak jest, ze żadna partia nie może nic zrobić bo jest nieustannie blokowana przez opozycje... Podoba mi się bardzo ze odebrali ubekom emerytury, tyle ze to powinno być zrobione ze 20 lat temu... Fakt, ze PO tego nie zrobiło, oznacza chyba, ze ta partia to sa spadkobiercy dawnego systemu, i że tkwiła w układzie.

Gość gość
to jakiś absurd. naprawdę doprowadzą do wojny domowej. a 500+ to już najwieksza porażka. przyklad-sędzia zarabia 7000zl, jego żona Pani prokurator 5500zl, mają dwoje dzieci i dostają na drugie 500plus. choć ich dochód na osobę to ponad 3000zl na osobę. x do wojny domowej to chyba doprowadzą ci krzykacze z KOdu, i inni podobni. W kraju się kompletnie nic złego nie dzieje, ludziom się zyje dobrze, większość nawet pisze ze się poprawiło... i ma dojść do wojny domowej. Ktos ma ewidentnie w tym interes, ale na pewno nie my. Ja tez mysle ze przy 500 plus najbogatsi nie powinni dostawac, ale podobno finansowo to wyszłoby na jedno, bo koszt liczenia tego i zatrudniania dodatkowych ludzi byłby podobny

Gość gość
Społeczeństwo płaci podatki i chce wiedziec na co idą te pieniądze i nie wolno wyrzucać dziennikarz, bo oni pilnują i patrzą im na ręce, a to się nie podoba naszej wladzy

Gość gość
Ludzie się buntują bo nie chcą dyktatury...

Gość gość
super, tylko zapominasz, ze prasa w tym kraju nie jest obiektywna, TVN np. to sa bogacze którzy się dorobili na sprzedaży naszego majątku, biznesmeni, powiązani z PO- to była partia biznesmenów, która działała na ich rzecz, a nie normalnego obywatela w Polsce..

Gość gość
no to niech dadzą wszystkim i nic liczyć nie będą musieli. mi się nie żyje lepiej. ceny poszły w górę, ubezpieczenie auta 60% w górę. opłaty za konto w banku. mam wykształcenie wyższe. pracuje w sądzie, bo lubię tą pracę, cieszę się ze moją praca ma znacznie dla innych. ale płacą mi za nią 1900zl netto a np sąsiadka pijaczka ma 5 dzieci, każde z innym ma 2500zl z 500plus do tego alimenty z funduszu i żyć nie umieraC :(

Gość gość
Jest jeden człowieczek, który chciałby rządzić ca łą Polską...

Gość gość
Patologia za 500+ urządza libacje do rana w moim bloku, a dzieci jak chodziły glodne tak chodzą

Gość gość
Pogonić całe to towarzystwo patologiczne do pracy i nie wypłacać pieniędzy tylko dawać np. talony na obiady, żywność itp. Choć tym też mogliby handlować... :-( A poza tym ilość dzieci to coś, na co myśląca osoba ma wpływ. Jak kogoś stać na 5, to ok, ale czemu inni mają utrzymywać całą zgraję i jeszcze najczęściej niepracującą matkę?

Gość gość
jak Duda jest prezydentem a PiS główną partią to źle, ale jak był Komorowski i PO to pasowało :O media gadają jak chcą - zanim była ta straszna ustawa medialna i zmiany w tvp to w wiadomościach podawali co im się podobało i jak im się podobało, a i dawali wypowiedzi posłów z PO i nowoczesnej głównie - posłów PiS nie było wcale. Sama byłam ciekawa czy tak jest i patrzyłam co mówią i kogo pokazują. I tak było. Mówili o tym co robi PiS po swojemu i dawali powiedzieć to samo "swoim" posłom, których słowa im pasowały. No nie halo takie coś w tv publicznej :O Trybunał też jakiś żart - a na kija PO zrobiło sobie swoje prawo w czerwcu przed wyborami by mieć większość w trybunale właśnie na wypadek, gdyby się władza zmieniła po wyborach? Oni namotali, a PiS chciał to jakoś wyprostować. PiS nie jest idealny. Nie ma idealnych w polityce. Ale kurde PiS tak nie jazgotał na te złe rzeczy jakie poprzednia władza robiła, a teraz PO i nowczesna, ten cały kod - cały czas przeinaczają rzeczywistość i robią ludziom wodę z mózgów. Bo nie oni u władzy i nie po ich myśli. A muzułmanów w Pl chcecie??? PiS przynajmniej ich nie wpuszcza. Poprawił relacje z tą grupą Wyszehradzką, którą poprzednia władza zdradziła po prostu :O