Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła1 mama

Szanse na poczęcie dziewczynki

Polecane posty

Gość przyszła1 mama

Hej dziewczyny :) Zaczynamy z mężem starania o dziecko i bardzo chcielibyśmy mieć córkę. Zastanawia mnie, czy są jakieś sposoby aby zwiększyć szanse na poczęcie dziewczynki? I czy to, że sama mam 3 siostry zwiększa to prawdopodobieństwo? Mąż ma brata.

Gość gość
Płeć to sprawka plemników, więc Twoje rodzeństwo nie ma tu nic do rzeczy

Gość gość
Niby na 3 dni przed owu trzeba sie starac. Jak test owulacyjny bedzie pozytywny, to stop. Nie wiem, czy to dziala. Ja poczelam dziecko w owu i jest to syn.

Gość gość1222
50%

Gość gość
Tak, podobno na dziewczynke to seks przed owulacja. Ja mam syna i corke ale nie zwracalam uwagi w jakich dniach zajde.

Gość gość
Ja slyszalam ze plemniki meskie sa szybsze a zenskie silniejsze( w sensie dluzej zywotne) wiec jesli stosunek bedzie przed owu to meskie plemy wygina a te zenskie poczekaja sobie grzecznie na jajeczko : p powodzenia :)

Gość gość
Ja zachodzę w ciążę starając się tylko w owu. nawet dzień przed owu nie zachodzę w ciążę więc pewnie nie mam szans na dziewczynkę ale też wcale nie chcę dziewczynki. Jesli drugie dziecko to tylko chłopczyk.

Gość gość
Musisz zakwasić środowisko pochwy. Brać wit b6, witamine c, magnez. U mojego męża sami chłopcy się rodzą, a ja pocztałam, zastosowałam się do tych wskazówek i się udało, mamy córkę, pierwszy był synek. Dieta i suplementy 2-3 miesiące przed poczęciem.

Gość przyszła1 mama
Dziękuję za wszystkie rady :) Mam nadzieję, że mi też się uda, zawsze marzyłam o córce.

Gość gość
Ja mam 3 córki za 3 razem była próba w owulację i co na nastepna urodziła się córka z tego co czytałam to wszystko zależy od hormonów kobiety więc nie nastawiajcie się bo to bez sensu teraz jestem w 4 ciąży i jak dla mnie to najważniejsze by dziecko było zdrowe. Pozdrawiam :-)

Gość gość
Ja mam dwie córki. Pierwsza córka poczęła się w dzień owulacji (wiem, bo miałam monitorowane cykle na USG). O drugie dziecko staraliśmy się tak, żeby był syn (czyli znowu zero sexu przed owulacją i stosunek w czasie owulacji) i znów córka..

Gość gość
Płeć nie zależy od hormonów kobiety, tylko od plemników mężczyzny

Gość gość
Czy komuś jeszcze udało się zaplanować płeć dziecka?

Gość gość
Szansa na poczęcie dziewczynki ? Juz ci mówię. Szansa wynosi 50% i to nie ma znaczenia kiedy się kochasz. Wyobraź sobie, że ja trzykrotnie źle trafiałam, chociaz masę artykułów czytałam jak zaplanować płeć dziecka.

Gość gość
ja mam dwie córki, obie poczęte w dniu owulacji. Ale ja się modliłam o córki, nie chciałam syna i wymodliłam ;)

Gość gość
prawdopodobieństwo można zwiększyć współżyjąc przed owulacją. Tak 2-3 dni. powinnaś regularnie prowadzić obserwacje cyklu by móc wyznaczyć te dni :)

Gość gość
5-3 dni przed owulacja na dziewczynke. Potem trzeba sie powstrzymac. Tylko trzeba obserwowac swoje cykle za pomoca testow owulacyjntcych juz pare miesiecy wczesniej zebys wiedziala kiedy przestac.

Gość gość
które testy owulacyjne możecie polecić?

Gość gość
Bardzo dobre jest Afrodyta wielokrotnego użytku. W dodatku jest na ślinę, więc jest bardzo wygodna.