Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

The Kretka2

Polecane posty

Gość gość
19:05 tu nie chodzi o sama Amerykę, bo także polskie you tuberki które spełniają się w tej roli se gnojone. Ludzi boli to, ze ktoś nie musi się specjalnie wysilać, a dostaje za to pieniadze. A jeszcze jak coś jest jego pasją... Poza tym za długo oszukiwać się nie da. Szczęście po prostu emanuje od człowieka. Np. Ktoś wyżej napisał że Kretka "jara sie" domkiem w górach. A czemu ma się nie cieszyć nowym miejscem gdzie spędza wszyscy fajnie czas? O to właśnie chodzi. Ludzi boli szczęście innych.

Gość gość
gość dziś kretka jest malo wymagajaca osoba, jej wystarczy krecenie glupich filmikow zeby sie spelniac zawodowo, fajnie ze jest taka prosta dziewucha. bo inni ludzi potrzebuja do szczescia i spelnienia robienie czegos SENSOWNEGO, jak np ratowanie zycia, w przypadku np lekarzy (to tylko przyklad). mowisz ze kretka robi cos z pasja? ja w to watpie. dla mnie ludzie, ktorzy robia cos z pasja sa w danym obszarze tematycznym BARDZO dobrzy. Kretki filmiki sa bylejak, na odwal, idzie na ilosc a nie na jakosc, spojrz na jej serie filmikow o podrozy po USA. w ciagu tych kilku lat na YT ona sie nie rozwinela, nie widze zadnych nowych metod edycji obrazu i dzwieku. Ona stoi w miejscu, to stagnacja. Czlowiek robiacy cos z pasja idzie do przodu, bo po prostu pasja go ciagnie do przodu i czyni kreatywnym. Jak slysze ze kretka robi YT bo kocha, bo pasja itd to musze sie glosno smiac. Ona robi YT bo niema w USA zadnych innych mozliwosci, nie wierze ze gdyby miala uznany dyplom psychologa i mogla np pracowac z dziecmi to wybralaby krecenie filmikow o chinszczyznie. Ona nie ma wyboru, nazwijmy rzeczy po imieniu. Natomiast nie neguje wszytskich youtuberow, rzeczywiscie sa tacy , ktorzy sa b. dobrzy w danej dziedzinie i sie rozwijaja, robia cos z pasji ale niestety nie moge tego powiedziec i naszej Ani.

Gość gość
Kurcze zaskoczyłaś mnie. Ja mam swoją pasję i nie oglądam aż tak wnikliwie filmików Kretki jak ty, bo nie mam zwyczajnie czasu, więc może faktycznie się mylę. To napiszę może prościej. Lubię oglądać Kretkę z uwagi na jej naturalność i to co przedstawia mi w zupełności wystarcza. Jak chcę się zagłębić w daną wiedzę, której Kretka nie rozwinęła odpowiednio, to zajrzę choćby w google. Moim zdaniem to fajnie że się nie spina i nie cudaczy, dlatego wywnioskowałam że robi to z pasją. Nic bardziej nie cieszy jak KONIECZNOŚĆ robienia czegoś :)

Gość gość
miało być niekonieczność*

Gość gość
zgodze sie z tym , ze pasja rozwija. wiecej nas interesuje ,podejmujemy ambitniejsze wyzwania , wlasnie dlatego ,ze cos bardzo lubimy. nie widze tego u kretki. filmiki sa niedopracowane. oczywiscie mozemy sobie same wszystko sprawdzic. w takim razie po co w ogole kreci , zeby smiac sie i pokazac jaka to "pozytywna " jest? ambitny czlowiek tak nie postepuje , bo wsyd mu byloby wypuszczac film , w ktorym przyznaje sie , ze nie wie w jakim jest stanie ameryki. to kompromitacja a nie luz.

Gość gość
KRETKA ROWNIEZ PRZYZWALA NA ATAKI "FANEK" NA OSOBY KRYTYKUJACE JA. INNE YOUTUBRKI REAGUJA NA TAKIE ZACHOWANIE. PRZYKLADEM JEST NP ARLENA WITT "PO CUDZEMU" , KTORA REAGUJE NA CHAMSKIE WPISY. ANCE PASUJA ATAKI ,BO TO DOWOD JAK BARDZO DZIECI JA "UWIELBIAJA". ANKA MA TYLE KOMPLEKSOW ,ZE POTRZEBUJE KOPLEMENTOW JAK TLENU."PANI PSYCHOLOG" POTRZEBUJE TERAPII.

Gość gość
00:58 Pytasz po co kręci? Bo lubi kręcić, a ludzie lubią to oglądać. Ty też ogladasz, więc masz odpowiedź.

Gość gość
O polskim Wiktorii bylo duzo wpisow , chcialam jednak dodac cos z perspektywy matki. Mam wielojezyczne dziecko ( polski ,niemiecki i angielski) w wieku Wiktorii. Moge stwierdzic , ze nauka jezykow przez dziecko jest naturalna i bez wysilku. Moja corka najpierw nauczyla sie polskiego. To nie byl dla niej wysilek, raczej normalny proces nabywania jezyka. Dla mnie byla to koniecznosc dyscypliny i mowienia do niej po polsku i reagowania na jej polski. Wiedziala ,ze ze mna rozmawia tylko po polsku. Maz jes Niemcem i podobna sytuacje miala miejsce z niemieckim. Owszem na poczatku jak brakowalo jej polskiego slowa korzystala z niemieckiego i odwrotnie. Miala trudnosci z niemieckim "schuh" i mowila na to "huh". Kiedy spytalam sie jak to jest "shuh" czy "huh" odpowiedziala "but". Rok temu poszla do przedszkola w Stanach i po kilku miesiacach zaczela mowic po angielsku. Nie widzimy zadnych problemow zwiazanych z wielojezycznoscia.Corka ma duzy zasob slownictwa i potrafi z niego korzystac. Mysle , ze najtrudniejsze dla nas bylo utrzymanie konsekwencji , ale wiedzielismy, ze to dla jej dobra i okazalo sie warte naszego wysilku.

Gość gość
przecież to widać przynajmniej ja dawno zauważyłam że Kretka inteligencją nie grzeszy ale jako do kobiety nic do niej nie mam, tylko stwierdzam fakt. Gdyby nie ten Marek to siedziałaby w blokowisku na bezrobociu on był jej przepustką do lepszego świata. Ciekawe co by zrobiła gdyby się zawinął do innej kobiety, zginełaby chyba

Gość gość
po co te przechwałki gdzie pracujecie? że jesteście prawnikami? co to ma do tematu?

Gość gość
Moje dziecko włada 5 językami bez wysiłku :) przecież można wszystko napisać, w ten sposób chcąc zrobic glupia z Kretki czy jej dziecka. Różnica polega na tym, ze u Kretki wszystko widać a u Was drogie mądre mamusie i ich corusie - nie widać nic, niczego nie można ocenić. Wrzuccie tu z jeden filmik z waszej pracy w świetnej firmie. Nagrajcie jak Wasze dziecko nawija w 3 językach, a my ocenimy, czy to nie bujdy na resorach. W przeciwnym wypadku dajcie sobie spokoj o waszych opowieściach.

Gość gość
Czytam i czytam to forum i schodzi ono na dziwny tor. Niektóre wpisy są nie na temat. Jakaś masakra. Chyba niektórzy potrzebują się wygadać na kafeterii :)

Gość gość
Wiktoria jest normalnym, dobrze rozwijającym się dzieckiem. Widać, ze będzie mówiła w 2 językach. Kwestia czasu! Ania jest troszkę infantylna przy filmikach. Ale taka jest. Mnie się to akurat u niej podoba. Potrafi się cieszyć z prostych rzeczy. Ale czy to źle? Fajna rodzina i tyle :D

Gość gość
niektórzy mają potrzebe pochwalić się zawodem i dzieckiem geniuszem władajacym 6 jezykami

Gość gość
gość dziś ale o co ci chodzi kobiecino ? kobieta z 3:21 podzielila sie tylko swoim doswiadczeniem jako matka dziecka wielojezycznego. przeczytalam z ciekawoscia. sama mieszkam w de i moze tez mi sie to przyda jak bede miala dzieci. wy myslicie ze jak ktos powie ze dziecko gada w 3 jezykach to sie chwali? to wasze zasciankowe myslenie .. prawda jest taka, ze dzis znajomosc 3 jezykow to minimum i mowie to z mojego doswiadczenia i obserwacji. niestety takie czasy, ze jezyki sa wymagane.. dla kazdego niemca tutaj angielski jest numerem jeden. jesli dziecko ma naturalnie chlonac jezyki to czemu mu nie pomoc, nie byc konsekwentnym jak pani z 3:21..? sama bym zrobila wszystko zeby dziecko moje mowilo po polsku, niem i ang. zadbalabym zeby umialo dobrze polski, bo to jezyk ojczysty. Kretka i marek popelnili bledy, nie byli konsekwentni, wikusia sie pogubila i teraz mowi tylko po ang. sami sa winni. takze nie ma tu co dyskutowac. za glupote sie zawsze placi.

Gość gość
gość dziś bez marka to ona nie dalaby rady, dzieki niemu ma w ogole papiery i pozwolenie zycia w usa a on dzieki pierwszej zonie. to o czym my tu w ogole mowimy. krecia bez marka by zginela. te zarobki z youtuba by jej moze starczyly na jakis maly appartment i skromna strawe. porownajcie sloneszko i ricka: oboje normalnie pracuja a mieszkaja w dosc skromnym mieszkaniu, a nie w willi jak anka i marek..ale przynajmniej sloneszko pracuje, wychodzi do ludzi, super plynnie mowi po angielsku i jest NIEZALEZNA od faceta, ciuchy kupuje markowe, ma lepszy gust od anki oplywajacej w chinszczyzne i ciuchy z targetu. Ta anka tylko siedzi w tej sypialni i nagrywa a potem sie dziwicie ze mowi na salmon: salomon. wielka rozbieznosc miedzy nia a sloneszko, pewnie dlatego juz sie nie przyjaznio, nawet jednym slowem kretka nigdy nie wspomni o sloneszkoo. po prostuz anka nie dorasta jej do piet. sloneszko to kobieta z ambicjami.

Gość gość
No i znowu osoby bez wyksztalcenia nie moga przezyc, ze ktos mowi , ze jest prawnikiem ,co znaczy ,ze pewnie klamie . Jesli ktos napisze , ze ma dziecko wielojezyczne to sie chwali. Smutne to , ze ,nie rozumiecie , ze sa tu osoby ,ktore mialy jakies cele w zyciu,ktore wysilkiem i praca je osiagnely. Obnizacie poziom rozmowy i nie wiem dlaczego zabieracie glos.Podajcie argumenty bez obrazania i mozemy rozmawiac, inaczej wprowadzacie infantylny jazgot i zajmujecie miejsce na forum. Czy pani piszaca o swoim wielojezycznym dziecku krzywdzi Kretke? Na miejscu Anki zastanowilabym sie , bo ma nad czym.

Gość gość
gość dziś dokladnie. poza tym powiedzcie sami, po co ktos mialby sie chwalic na anonimowej kafeterii zawodem, dziecmi itp? no po co? dowartosciowalby sie przed anonimowymi ludzmi? chyba nie. ja jeszcze rozumiem jak ktos sie chwali przed kims w realu, np. sasiadka, czy kolezanka ale przed ludzmi anonimowymi na forum, ktorych sie nie zna i nie pozna. co to mialaby byc za satysfakcja? Dlatego pododnie jak osoba z 12:15 uwazam, ze osoby, ktore zarzucaja nam chwalenie sie po prostu nie moga sie pogodzic z tym ze TAK, RZECZYWISCIE istnieja osoby wyksztalcone, ktore rowniez czytaja sobie kafeterie. i uwazam, ze takie osoby powinny pisac co chca i ile chca - zwieksza to poziom dyskusji bo z tego co zaobserwowalam, takie osoby pisza z pelna argumentacja, bez wyzwisk i wulgaryzmow jak np. ta pani, ktora pisala o dziecku wladajacym 3 jezykami a zostala zaatakowana.

Gość gość
Nie wiem po co, widocznie macie smutne życie nie takie kolorowe jak opisuje cie skoro obcym osobom oznajmiacie jakie to z was wykształconie bizneswomen z dziećmi geniuszami w co nie wierze. Na co to komu do wiadomości? może też zacznijcie kręcić filmy o swoim wspaniałym życiu

Gość gość
wywyższacie się jaka to kretka w przeciwieństwie do was jest bierna i głupia i że ma głupie dziecko:D Mi sie tych bajek nie chce czytać to darujcie sobie swoje opowieści

Gość gość
ja też mam studia i dopiero o tym wspominam bo nikogo to nie obchodzi i nikt wam nie zazdrości chociażbyście chciały, nudne to

Gość gość
głupote się atakuje a nie na nią przyzwala

Gość gość
pozwolę sobie zauważyć, ze Pani z g. 3:21 napisała ze swojego doświadczenia, a chce na siłę przenieść swój przykład na wszystkich. To ze jej dziecko bez wysilku i z przyjemnością w wieku 4 lat nauczyło się 3 języków, nie oznacza zaraz ze inne dziecko ktore mowi w 1 jezyku trzeba ośmieszyć i zrobić z niego mało inteligentne. Sądzę że ta Pani w takim układzie jest zakompleksiona. Moze i czuje sie lepiej jak sie tu czyms pochwali. Wolalabym jednak sama ocenic czy jej dziecko przypadkiem nie zna jedynie kilku slow w obcym jezyku.Pisać jest łatwo. Dlatego lubię Kretke. Nie robi niczego na siłę, nic nie udowadnia. Nie musi mieć super dziecka. Kocha Wiki i pokazuje nam taka jaka jest.

Gość gość
Do osob ,ktore zupelnie nie zrozumialy wpisu matki o jej 3 jezycznym dziecku. Jestescie anonimowe i myslicie , ze mozecie bez powodu i zastanowienia atakowac. Forum to wymiana pogladow czego jak widac nie rozumiecie. Czy ktos wyksztalcony ma udawac , ze jest po szkole podstawowej ,zeby Wam sprawic przyjemnosc? Wasz jezyk swiadczy o Waszym wyksztalceniu. Kobieta podzielila sie doswiadzceniem zwiazanym z wychowaniem wielojezycznego dziecka na emigracji. To moze tylko Kretce pomoc, gdyby tak na to spojrzala. Wasze ataki na te kobiete sa tak prymitywne, ze nie bede wiecej komentowac. Nie uzasadniacie swoich pogladow , wylewacie zlosliwy jad. I Wy mowicie , ze my nie jestesmy szczesliwe? Skad w ogole mowa tu o szczesciu? Jestescie zalosne ,piszcie swoje peony pod filmikami Kretki ,moze zobaczycie Wasza ukochana Ameryke.

Gość gość
16:48. Wyciagasz wnioski bez podstaw. Kobieta nigdzie nie napisala , ze wszystkie dzieci trzeba tak wychowywac i zupelnie nic na temat Wiktorii. Chcialas byc bezpodstawnie zlosliwa i osiagnelas swoj cel.To wspaniale , ze tak kochasz ta Kretke.

Gość gość
Jeśli ta Pani nie pisała o swoim dziecku w kontekście Wiktorii, to skąd jej obecność na tym forum? Nie wiedziała gdzie opisać swoje życie? Niech założy swój kanal jak Kretka i wtedy obiektywnie ja ocenimy. Póki co jej wpis nic nie wnosi, jeśli jak sugerujesz że nie ma z Kretką i Wiki nic wspólnego.Nonsens.

Gość gość
ja tam kretki nie ogladam juz, nie lubie ludzi nieambitnych idacych po najnizszej linii oporu. ona mi niczym nie imponuje, NICZYM. zero wiedzy, jezyk cienki, uroda taka sobie. projekt sukienek - masakra, zero poziomu, oryginalnosci, talentu. Nie ma co porownywac z sukienkami k.baszak. nie ma sie czym zachwycac. kiedys ogladalam ja, ale wtedy jeszcze umiala jakos sie po polsku wyslowic a teraz to tragedia, nie wiem co sie z nia stalo. duka po polsku jakby byl dla niej obcym jezykiem.gdyby mieszkala w PL nie mialaby tyle widzow. jej najwiekszym szczesciem bylo, ze Marek na nia spojrzal. nawet dom, w ktorym teraz sie panoszy nie jest jej. no ale spoko.

Gość gość
PO PIERWSZE KAŻDE DZIECKO JEST INNE ! To,że jest dwu czy więcej języczne nie ma znaczenia. Na rozwój mowy składa się wiele czynników, tak samo jest kiedy dziecko zaczyna chodzić, używać sztućców, czytać itd. To wszystko jest indywidualne, to że czyjeś dziecko świetnie mówi w 3 językach, a drugie tylko w jednym jak Victoria to rzecz indywidualna. Przyjdzie czas, że będzie mówić w 2 a może nawet później w 3. Dzieci nie są zaprogramowane. Mój kolega ma żonę francuskę, mieszkają w UK, no i młody mówi tylko po angielsku. Do 4 roku życia prawie nie mówił. Byli z nim u specjalisty, wszystko w porządku z rozwojem, powiedział, że ma czas. Kolega od urodzenia mówił do niego po polsku i nawet nam zwracał uwagę, żeby mówić z nim po polsku. Żona również mówiła do niego po francusku, ale ogólnie w języku angielskim, bo ona nie zna polskiego, a on francuskiego. Spędzają z nim aktywnie czas, ma 2 przyrodnie starsze siostry więc nie jest zaniedbywany. W tym roku poszedł do szkoły i dopiero jakieś 2 miesiące temu zaczął więcej mówić. Teraz normalnie z nim można porozmawiać, nikt nie naciskał na niego, przyszedł czas i zaczął.

Gość gość
gość dziś jezu czlowieku jak ty wszystko musisz analizowac. weszla kobieta na forum i podzielila sie swoim doswiadczeniem. Tak, moim zdaniem bylo to w kontekscie wiktorii, ktora tez ma do czynienia z wielojezycznoscia. pytanie mam takie: dlaczego atakujesz ta kobiete? czy ona kogos obrazila? ciebie obrazila? wyrazila swoj poglad bo ma do tego prawo, po to jest to forum. piszemy o kretce nasze pogladay, dorzucamy spostrzezenia , wlasne obserwacje, czasem z wlasnego zycia. nie widze w tym nic zlego. tzn, ze nie mozna juz 3 groszy od siebie dorzucic? zaatakowalas ja tak jakby wylala tu caly swoj zyciowy pamietnik, tak wtedy tez bym jej powiedziala, zeby nie robila offtopu ale bez przesady, widocznie nie czytalas calego forum o kretce, wiele matek sie wypowiadalo tu o wielojezycznosci swoich dzieci, mamy prawo sie dziwic czemu wiki nie mowi po polsku. i dyskutujemy sobie o tym..to nic zlego poki nie uzywa sie wulgaryzmow lub obraza to dziecko. wyluzuj troche kobieto.

Gość gość
Niestety na tym forum jest wiele małolat, które (sorry) ale nie mają wiele do powiedzenia i atakują wszystkie konstruktywne uwagi. Anka w 90 % ma małoletnie widzki. Ale są też widzki 35 +, wykształcone, dzieciate, pracujące. Które dzielą się swoimi uwagami i to wszystko. Wyluzujcie trochę:)