Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niegotowa89

Nie jestem gotowa na seks

Polecane posty

Gość niegotowa89
na pewno nie licze tego w latach, raczej sa to tygodnie/gora miesiace ;) licze sie z tym, ze zapewne od razu mi sie nie spodoba, bo bedzie bol itp., ale z czasem zapewne zacznie to byc przyjemniejsze. jak tak sie teraz zastanawiam to dochodze do wniosku, ze przyczyna jest jeszcze jedna- w sumie to boje sie tej ciazy, bo nie chce miec teraz dzieci, tabletek brac nie moge ze wzgledow zdrowotnych, a nie wiem czy ufam gumkom... juz 2 moje bliskie kolezanki sie zabezpieczaly w ten sposob i ni stad ni zowad zaszly w ciazy. boje sie takiej niespodzianki i to tez chyba mnie blokuje ;/

Gość gość
Jakoś nie mogę pojąć że kobiecie łatwiej jest wziąć do ust niż wpuścić go między nogi, tak na logikę to trzymanie penisa w ustach jest znacznie bardziej obrzydliwe i mniej higieniczne niż trzymanie go w cipce, a tym bardziej biorąc pod uwagę że jego penis już w kilku cipkach był :P

Gość niegotowa89
no dla mnie nie jest obrzydliwe... a to ze mial przede mna kobiety... nie mysle raczej o tym, jego przeszlosc mnie raczej nie interesuje. tak samo mozna mowic z calowaniem, macaniem, seksem i ze wszystkim... kazdy ma jakas tam przeszlosc i jakby sie czlowiek tak bardziej nad tym zastanawial, to by oszalal.

Gość gość
niegotowa89 dziś wiec juz wszystko wiadome... Jak to sie mowi: bzykanie z gumka to jak calowanie przez szybe. Wez dziecko idz do learza, popros o tabletki anty i po sprawie. Raczej jest to malo mozliwe zebys byla w gronie 0.01% kobiet ktore pomimo tabletek wpadną. Poza tym powinnas sie wstydzic zeby w tym wieku nie wiedziec jako kobieta jak sie zabezpieczyc.

Gość niegotowa89
a ty rozumiesz, co ja do ciebie pisze? nie moge brac tabletek, bo mam problemy ze zdrowiem, ktore sa przeciwwskazaniem. a gumkom nie do konca potrafie zufac. nie bede przeciez zdrowiem/zyciem ryzykowac i nie mam zamiaru brac tabletek, skoro nie moge ich brac.

Gość gość
Ja sobie zdaję sprawę z tego że dla was kobiet to nie jest obrzydliwe, bo coraz chętniej robicie lody komu popadnie, tak jakby to miało zachęcić do was faceta :)

Gość gość
nie jestes gotowa - to nie rob nic na sile i 2 mce to b.krotko

Gość gość
a na zycie jesteś gotowa ? Bo jesli nie to do przedszkola się wróć !

Gość niegotowa89
ja nie robie kazdemu takze nie wsadzaj mnie do jednego wora...

Gość gość
Od 10 lat bzykam laski tylko w gumce (bo nie ufam kobietom) i nie mam żadnej wpadki na koncie. Jak człowiek umie zadbać o bezpieczeństwo, to ryzyko ciąży jest zerowe.

Gość niegotowa89
dziś dzieki za opinie ;)

Gość gość
W twoich działaniach widzę brak konsekwencji, nie jesteś gotowa na związek i chyba jesteś w nim na siłę.

Gość gość
niegotowa89 dziś a co masz ze zdrowiem ze tabletek brac nie mozesz??

Gość niegotowa89
wiec uwazasz, ze mozna zaufac tej metodzie?

Gość gość
Ale oni sa dopiero ze sobą niecałe 2 miesiące. Część ludzi ledwo co się pocałowac w tym czasie zdąży - przecież to bardziej randkowanie jeszcze

Gość gość
niegotowa89 dziś mamy dwudzieszty pierwszy wiek. O ile nie uzywasz jednej gumki po kilka razy to mozesz spac spokojnie.

Gość gośćT
Muszę przyznać że w dzisiejszych czasach w tym wieku być dziewicą to rzadkość i tu duży szacunek i plusik dla ciebie. Powinnaś najzwyczajniej z nim porozmawiać i powiedzieć mu że nie jeszcze na to gotowa. Jeśli On naprawdę cię kocha to doceni i uszanuję twoją decyzję.

Gość gość
gośćT dziś z tego co terz widze to dziewczyna jest gotowa tylko panicznie boi sie wpadki... ... albo ma pisiora i nie chce przypalu :DD

Gość gość
gość dziś Ale oni sa dopiero ze sobą niecałe 2 miesiące x Jakoś to nie przeszkadza im w lizaniu sobie nawzajem narządów płciowych :) x niegotowa89 dziś wiec uwazasz, ze mozna zaufac tej metodzie? x Owszem można, pod warunkiem że zachowa się podstawowe zasady bezpieczeństwa i użyje się gumek zgodnie z ich przeznaczeniem, większość nieplanowych ciąż to wpadki z głupoty i podstawowej niewiedzy.

Gość niegotowa89
mam wade zastawkowa serca i mialam ubytek w przegrodzie, jestem po operacji. jak kiedys sie pytalam lekarki, to powiedziala, ze niekoniecznie moge brac tabletki, poniewaz one zwiekszaja krzepliwosc krwi i moze dojsc do zatoru czesciej niz u zdrowej kobiety. co do tej mojej gotowosci, to ryzyko ciazy jest tylko jedna z przyczyn, ponadto jak pisalam- jeszcze brak takiego bezpieczenstwa do konca, zaufania itp.

Gość niegotowa89
chyba musze po prostu z nim porozmawiac i zapytac wprost, co by bylo gdybym jednak w te ciaze zaszla- zawsze zobacze jego mine i pierwsza reakcje na to pytanie, co tez mi wiele powie.

Gość gość
niegotowa89 dziś Idz do jakiegos dobrego ginekologa i jeszcze raz zapytaj. Nie wieze zeby nie bylo dla Ciebie odpowiednich tabletek ktore nie koliguja z Twoimi problemami zdrowotnymi.

Gość gość
"gość dziś Ale oni sa dopiero ze sobą niecałe 2 miesiące x Jakoś to nie przeszkadza im w lizaniu sobie nawzajem narządów płciowych usmiech.gif x" To już inne spostrzeżenie :D

Gość gość
"Nie wieze zeby nie bylo dla Ciebie odpowiednich tabletek ktore nie koliguja z Twoimi problemami zdrowotnymi. " To uwieRZ. Problemy z układem krwionośnym nie są jakimś wymysłem autorki, to REALNE przeciwwskazanie do zażywania antykoncepcji hormonalnej.

Gość gość
dobry ginekolog :D przepisza to co wygodniej i z czego beda miec kase :D

Gość gość
Wiec zostaje gumka. Prezerwatywy sa skuteczne, przynajmniej u nas nie bylo zadnej niespodzianki typu peknieta prezerwatywa a stosujemy tylko takie zabezpieczenie juz 11 lat.

Gość niegotowa89
dzieki za wszystkie wypowiedzi w tym temacie. kiedys sie pytalam ginekologa do ktorego chodzilam to powiedziala, ze nie powinnam brac, ale to bylo 7 lat temu. ta ostatnia jak ja zapytalam, to stwierdzila, ze powinnam zrobic wszelkie niezbedne badania i pojsc z tym do kardiologa i po konsultacji z nim ewentualnie mozna sprobowac, ale to pod wielkim znakiem zapytania i w zaleznosc od tego, co wyjdzie w tych badaniach. mysle, ze nie zaszkodzi pojsc do jakiegos polecanego ginekologa i jeszcze raz zapytac teraz juz z zamiarem ewentualnego stosowania tej metody. wtedy zrobie wszelkie badania, skonsultuje sie z kardiologiem i wtedy bede wiedziala na 100%

Gość gość
Poza tabletkami i gumkami są inne metody, choćby spirale.

Gość niegotowa89
i nie mowcie, ze sie powinnam do przedszkola cofnac albo ze jestem niedouczona, bo najlatwiej rozlozyc nogi i niech chlopak swoje zrobi, a potem sie martwic konsekwencjami, ja mam do seksu powazne podejscie i to bardzo przyjemna forma aktywnosci i spedzania czasu ale trzeba do tego tematu podejsc z glowa. ile jest dziewczyn co łyka tabletki bez zadnych badan przepisane w ciemno a potem sie boryka przez lata z ciezkimi powiklaniami albo ile jest takich co uwazaja, ze stosunek przerywany to najlepsza metoda. ja chociaz do tematu podchodze realnie i najpierw mysle, apotem robie. dzieki temu mam nadzieje, ze nie spotka mnie przykra niespodzianka w przyszlosci

Gość niegotowa89
nad spirala tez myslalam, ale one nie sa dla kobiet, ktore wczesniej nie rodzily...