Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polki mają strasznie tandetny look

Polecane posty

Gość gość
Bo k***a to nie jest styl ekstrawagancki

Gość gość
Dajcie swoje przykłady elegancji w takim razie hehe

Gość gość
no nie...to pierwsze to jest styl na szafiarkę, drugie na "dzień sprzątania", a trzecie na "przeciętną europejkę" (prawie każda kobieta tak wygląda).

Gość gość
kiedy ja myślę o prawdziwej elegancji to raczej o czymś z kolekcji burberry czy chanel (proste kroje, lekko dopasowane, jednolite kolory), a nie i poszarpanych jeansach kończących się nad kostką, za dużym t-shircie i wielkich kolczykach. A już na pewno nie myślę o szpilkach w panterkę

Gość gość
No jak dla mnie chodzi o stonowanie i normalność (te szpilki Dody to chyba ostrzejsze były :D ), jednak naprawdę nie widzę nic strasznie niespotykanego w Polsce. Ja akurat studiuję i większość dziewczyn nie wyczynia niewiadomo czego ze swoim wyglądem

Gość gość
Trzeba zwrócić uwagę na płaszcze, trencze, nie żadne puchowe kurteczki i jeansy na każdą okazję. Swetry, najlepiej robione na drutach z kaszmiru i wełny.

Gość gość
Kolekcja od D&G fajna, ale na pewno nie jest to stonowana elegancja (nosiłabym tą sukienkę koronkową!).

Gość gość
A Polacy,mężczyźni to już w ogóle dramat.Skarpety do sandałów,paznokcie z żałobą i poobgryzana co niektórzy.No koszmar:)

Gość gość
kiedy ja myślę o prawdziwej elegancji to raczej o czymś z kolekcji burberry czy chanel (proste kroje, lekko dopasowane, jednolite kolory), a nie i poszarpanych jeansach kończących się nad kostką, za dużym t-shircie i wielkich kolczykach. A już na pewno nie myślę o szpilkach w panterkę X Masz rację ale to jest styl zarezerwowny dla bogaczy z jachtami i willami. Chodzi o elegancję codzienną, casualową, wygodną i swobodną dla przeciętnej kobiety z niewielkim budżetem. Bez wzgledu czy idziesz po ziemniaki czy do pracy wygladasz w miarę elegancko.

Gość gość
na drugim i trzecim zdjęciu modelki mają jeansy, a na trzecim uwieczniony został płaszczyk jaki kilka lat temu nosiła każda "dresiara" w UK (mówię poważnie, wszędzie były te cholerne płaszcze! Najczęściej noszone do legginsów albo spodni dresowych). Puchowe kurtki natomiast wróciły do łask w całej Europie bo tak się składa, że trencz i -10 na dworze to kiepskie połączenie :P

Gość gość
Takie stwierdzenie mają te które mają jedne spodnie lub spódnice i bluzkę od święta, nie malują się bo nie umieją a ich faceci odladaja się za fajnie ubranymi i umalowanymi babeczkami.

Gość gość
Ja ogólnie też bardzo lubię płaszcze (niestety mam problem bo lubię dopasowany w talii a to już na rozmiar dziecięcy wkracza), ale jak mi dupa marznie to ubieram puchową kurtę :P Nie mogłabym być jednak Francuzką :D

Gość gość
Nie musisz kupować takich rzeczy od tych projektantów, możesz kupować tańsze wersje dostępne w większości sklepów. Nie mam nic do linków które ktoś wstawił, ale te rzeczy nie są eleganckie. W życiu nie powiedziałabym, że koszulka wciśnięta bylejak w podarte spodnie jest elegancka.

Gość gość
Też lubię płaszcze, mam ich kilka, ale jak mi zimno to noszę starą, dobrą ramoneskę albo zwykłą kurtkę wimową w której wyglądam trochę jak zdeformowany grzybek.

Gość gość
"Puchowe kurtki natomiast wróciły do łask w całej Europie bo tak się składa, że trencz i -10 na dworze to kiepskie połączenie " A ostatnio modne połączenie widziałaś? Ciepła kurtka, wielki i gruby szalik + gołe kostki? http://e5.pudelek.pl/de98c0f9cf8c92fa64050696eac93c00a43c517b.jpg Sporo osób tak na ulicach widuję, to się nazywa oddanie modzie.

Gość gość
widziałam, ale ja to w sumie rozumiem. Mogę pomykać w rajstopach i spódnicy do kolan, a na górze mieć grubą kurtkę - nogi aż tak mi nie marzną :P

Gość gość
Raz miałam ubaw jak dziewczyna trzęsła się z zimna, poprawiała szalik, ale 10cm nóg gołe :D Ja ogólnie rozumiem, ze każdy marznie inaczej, ale w momencie gdy widać, ze kogoś telepie a z tymi gołymi nogami chodzi to jednak jest dziwne

Gość gość
i to ostatnie jest ładne - prosta elegancja, a nie musi być droga. Aczkolwiek sama nie założyłabym tego swetra.

Gość gość
raczej nie marzła tak od nóg, już nie przesadzaj. Nikt się nie będzie "telepał" bo mu w kostki zimno.

Gość gość
To ostatnie foto jest dla mnie fatalne - ja rozumiem styl stylem, ale to trzeba pod swoją figurę też dobierać

Gość gość
00:06 No kostki to raczej jej nie ogrzewały ;) Dlatego mnie moda kobieca czesto wkurza - bo to ma być ładne, ale niekoniecznie ciepłe. Wystarczy porównać sobie grubości płaszczy i kurtek męskich i damskich.

Gość gość
Srogie zimy się skończyły, poza tym ubierasz gruby sweter i szal do płaszcza

Gość gość
oczywiście durnowate p***y musiały się pokłócić w tym debilnym temaciku,zeżrą was robale i tyle,już niedługo pustaki