Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polki mają strasznie tandetny look

Polecane posty

Gość gość
ładne sukienki ale nie są eleghanckie. zwłaszcza ta wzorowana na latach 20 jest zaprzeczeniem elegancji bo to nosiły Flappers które właśnie walczyły z elegancją i ubieraly się prowokacyjne :)

Gość gość
eleganckie* - to "h" kliknęłam przypadkowo. zobaczcie sobie styl dark mori jak chcecie coś ciekawego.

Gość gość
Dla mnie twarda klasyka jest troszkę zbyt nudna. Ale nie pogardzę inspiracjami, jak masz to dawaj

Gość gość
ja raczej inspiracji dużo nie podobam bo mój styl jest bardzo "nieelegancki" i ciężko mi powiedzieć które elementy mogłyby się komuś spodobac. Poza tym bardzo opieram się na akcesoriach

Gość gość
Od flapper zaczęła się cała wspolczesna elegancja Wiki: Chłopczyca – określenie młodych kobiet z Zachodu, przeciwstawiających się panującym w latach 20. XX wieku kanonom kobiecości. Prowadziły niezależny, ostentacyjny i prowokujący, jak na tamte czasy, styl życia, podkreślany również za pomocą ubioru, maskującego kobiece cechy fizyczne (biust, wcięcie w talii) i nadającego figurze wysmukłą, chłopięcą sylwetkę, a także fryzury (krótkie włosy). Styl mody garçonne (fr. garçon = chłopiec) wprowadziła francuska projektantka, Coco Chanel. Jej wizerunek "chłopczycy" przyjął się szybko w Wielkiej Brytanii i Stanach Zjednoczonych, gdzie został nazwany flapper (ang. podlotek, podfruwajka). Słowo flapper było używane jeszcze przed pojawieniem się stylu "chłopczyca". Kontrkultura "chłopczyc" powstała w okresie liberalizmu, społecznych i politycznych zawirowań, i zwiększonej transatlantyckiej wymiany kulturalnej, które nastąpiły po zakończeniu pierwszej wojny światowej, w tym również eksportu amerykańskiej kultury jazzu do Europy. Była oderwaniem się od moralności i konwencji epoki wiktoriańskiej.

Gość gość
Ja akurat mam spory biust i nie chcę go eksponować bo to obleśnie wygląda

Gość gość
a mimo to gdybyś teraz ubrała i umalowała się jak flapper nie byłabyś elegancka z bardzo mocnym makijażem i taką lekką, świecącą sukienką

Gość gość
teraz pełno inspiracji jest na pintereście - do koloru do wyboru. Bo to też do osoby musi pasować moim zdaniem - do jej stylu życia (jak poruszasz się pieszo i zbiorkomem to inaczej niż jak samochodem np), do karnacji, do figury no i oczywiście powinno być zgodne z gustem. Jak już bym miała krytykowac ogólnie czyjś styl ubierania (w końcu o tym temat) to właśnie brak dopasowania do swojej osoby. Bo można wziąć najmodniejsze i najpiękniejsze dodatki a wyglądać kiepsko.

Gość weronika_wiktoria
ostatnio stalam akurat w kolejce w media expert, kupowalam oczyszczacz do powietrza. stanela za mna taka rozowa lala i zaczela komentowac, ze lepiej bym sobie prostownice kupila. masakra. nie dosc, ze tandetna i bezczelna to jeszcze nie doceniajaca piekna naturalnie kreconych wlosow. i wartosci oczyszczonego powietrza w domu. swiat schodzi na psy.

Gość gość
No właśnie, ja preferuję komunikację miejską ( nie mam samochodu) i to dobrze robi na figurę. Nie pasuje do mnie zbyt radykalna elegancja. A makijaż raczej neutralny, cielisty.

Gość gość
Ja lubię przełamywanie tylko na paznokciach, umiem je zdobić całkiem nieźle i to jest dla mnie takie małe pole do popisu. Tak na co dzień to ubieram się raczej zwyczajnie - lubię mieć gładkie ubrania - bez aplikacji, napisów itp, po kilka takich samych w różnych kolorach (raczej spokojnych, ale jakiś wściekły róż też się czasem znajdzie), o biżuterii zapominam, makeupu mi się nie chce nakładać. Sukienki i spódnice jedynie jakieś "ciekawsze" toleruję

Gość gość
a ja lubię się malować i całkiem nieźle mi to wychodzi - zawsze mam jakiś ciekawy cień na powiekach :) Poza tym noszę proste, czarne ubrania i duuużo biżuterii

Gość gość
ja popatrzyłam na zdjęcia z lo sprzed 10 lat, 18latki wtedy miały chociażby bardzo różne włosy, różne fryzury, a teraz większość nosi długie rozpuszczone włosy spod prostownicy. Młoda typowa Polka dzisiaj to długie rozpuszczone włosy z przedziałkiem pośrodku, usta na bordowo, brwi przyciemnione i dorysowane że niby takie grube, często doklejone rzęsy i eksperymenty na paznokciach. Dla mnie to wszystko jest jakieś puste, ordynarne. Ja wkleiłam tą panią powyżej, bardzo mi się podoba ten look, ale może to też trzeba dorosnąć niż mieć te 18-22 lata.

Gość gość
Piękne. Wiadomo nie każdego stać na spodnie z wielbładziej wełny za 300 zł, nie każdy też wykonuje profesję zobowiązującą do takiego perfekcyjnego wyglądu. Ale najgorsze cechy to wulgarność, przestylizowanie.

Gość gość
Najgorsze sa doklejane rzesy i paznokcie we wzorki,szczyt tandety

Gość gość
z tego co pamiętam 10 lat temu modne były paskudne fryzury i tandetne pasemka...chciałabyś do tych czasów wrócić? :P

Gość gość
a co do zdjęcia...moj dziadek ma takie spodnie więc chyba nie muszę mówić jak bardzo "podoba" mi się ten strój? :P

Gość gość
Najbardziej ohydne są obcisłe ciuchy, kobieta wygląda w nich jakby miała ruje

Gość gość
obcisłe ciuchy są fajne :P

Gość gość
pasemka miała jedna na pięć kobiet? Ja nigdy nie miałam, bo mi się nie podobały. Na tych zdjęciach co patrzyłam, też nikt nie miał. Normalnie włosy w kucyk, grzywka, bez grzywki, półdługie, rude, blond, ciemne, różnorodność. Teraz młoda kobieta w krótszej fryzurce to ogromna rzadkość.

Gość gość
dziwne, bo ja pamiętam, że większość młodych kobiet miała jakąś formę pasemek. I koniecznie cieniowane włosy z krótszymi pasmami brzy twarzy

Gość gość
18:46 ja właśnie lubię ubrania które nie epatują "seksualnością", a dziadkowi i tak współczuję że pasują mu spodnie uszyte na kobiece kształty :)

Gość gość
nie ma w nich nic kobiecego - może trochę zwężone nogawki. Beżowe, nudne, brzydkie spodnie, ale to tylko moje zdanie

Gość gość
oczywiście, wnioskuję że podobne zdanie miałabym na temat twoich typów, skoro to są dla ciebie brzydkie ubrania :)

Gość gość
dokładnie :) na tym polega urok odmiennych upodobań. Nie wszyscy wyglądają tak samo.

Gość gość
pisałam już, w grupie wiekowej 15-25 90% kobiet w Polsce wygląda tak samo.

Gość gość
no wlasnie nie wygląda, może za bardzo skupiasz się na jednym stylu który jest akurat modny i Tobie się nie podoba? nastolatki owszem, wyglądają tak samo...w każdym pokoleniu. Taki wiem. Potem to się zmienia

Gość gość
wygląda