Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to normalna propozycja?

Polecane posty

Gość gość

Od września pracuję jako asystentka lekarza w jego prywatnym gabinecie w mieszkaniu. Praca ogólnie mi się bardzo podoba. Jest całkiem lekka, w między czasie mam trochę czasu dla siebie, wynagrodzenie też super. Jedyny minus jest taki, że dojeżdżam do pracy codziennie pociągami, a i zdarzy się też tak, że muszę przyjechać w weekend. Ten lekarz jest ogólnie bardzo miły dla mnie, ale też bardzo dziwny. Ostatnio wyskoczył z propozycją wspólnych obiadów, które miałabym raz przygotowywać ja, a raz on. Co o tym sądzicie? Czy to normalne co mi zaproponował?

Gość gość
Raczej dziwna. Nie na gotowanie się z nim chyba umawiałaś. A tak w ogóle masz jakąś umowę na piśmie?

Gość gość
Normalne. Oszczednosc czasu i zachodu.

Gość gość
Tak. Mam podpisaną umowę z nim. Wszystko jest oficjalnie i legalnie. Ta propozycja to nawet nie wiem co to miało być? Nie wiem co mam sądzić. On jest dziwny.

Gość gość
Nie do końca rozumiem co to za oszczędność czasu i zachodu?

Gość gość
Gdyby zaproponował to gotowanie w czasie gdy Ty nie masz obowiązków zawodowych, jakieś przestoje w pracy to jeszcze byłoby to zrozumiałe aczkolwiek niezbyt zgodne z umową bo przecież [ tak można domniemywać] w umowie nie masz punktu o gotowaniu tylko pewnie inne obowiązki. Ale zastanawiajace jest to, że Twój pracodawca chce gotować z Tobą na zmianę. To już w ogóle jakies pomieszane intencje. PS. Czy on czasami nie jest psychiatrą, ponoć im też często odbija i nie zachowują się jak normalni ludzie

Gość gość
Zgadza się. Ma dwie specjalizacje psychiatra/seksuolog. I faktycznie coś w tym jest bo on jest dziwny. W sumie zdarza się, że np. nie ma pacjentów, albo zrobiłam wszystko co miałam zaplanowane na dany dzień i mam czas wolny pomiędzy obowiązkami, ale w umowie nie mam nic o gotowaniu. Do tej pory jedynie robiłam jedynie kawki, herbatki dla niego i jego pacjentów ale to zupełnie inna sprawa.

Gość gość
Chyba powinnaś zastanowić się nad intencjami pana szanownego doktora. Może on chce Cię uwieść :-P

Gość gość
Uwieść? Tymi obiadami?