Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwodnik z kościelnym stwierdzeniem nieważności małżeństwa

Polecane posty

Gość gość

Czy jest nadal rozwodnikiem? Jak postrzegacie takie osoby. Dodam, że to ja ubiegałem się o unieważnienie.

Gość gość
Zależy od przyczyny unieważnienia.

Gość gość
Koleżanka dostała unieważnienie nie miała dzieci małżeństwo trwało niecały rok a w tym czasie była chyba 10 razy pobita dostała unieważnienie a staranie o to trwało prawie pięć lat masakra teraz jest szcześliwą mężatka i z obecnym mężem ma 3 dzieci własnie jak miałeś już dzieci to uniewaznienie jest niemożliwe bo małżenstwo zostało skonsumowane rjebiata na świecie unieważnienie niet

Gość gość
gość dziś Nie miałem dzieci, ale stwierdzenie nieważności małżeństwa jak najbardziej nie ma nic wspólnego z posiadaniem bądź nie dzieci. Bada się, czy przysięga została ważnie zawarta. Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
ta koleżanka to swieża sprawa bo sprzed 6 lat a nie 60 lat jak składała dokumenty to wprost jej powiedzieli że jak są dzieci to szanse spadają prawie do zera a ona nie zdążyła mieć dzieci unieważniają jak jest stwiedzona choroba psychiczna która była wczesniej zatajona jak jest bezpłodność zatajona jak jest niedojrzałość emocjonalna ktoś nie powinien nigdy wchodzic w zwiazek bo do tego sie nie nadaje przy czym to ostatnie jest prawie zawsze przekreślane jak są dzieci

Gość gość
gość dziś Widać specyficzna kuria przyjmowała to podanie. Generalnie wbrew wszelkim zasadom prawa kanonicznego jest uzależnianie ważności przysięgi od posiadania dzieci.

Gość gość
a co do odbioru społeczeństwa takiego człowieka to jest chyba raczej więcej niż pozytywne bo po d***e taka osoba juz dostała i miała na tyle siły i charakteru żeby wywinąć się z nienormanlego związku koleżanka jak dostała unieważnienie rok później miała nowego męża ten nowy raczej jej żałował niż coś wypominał ona twierdzi że w końcu trafiła na swoja drugą połowę

Gość gość
Zbierałem się 2 lata, żeby złożyć sprawę o unieważnienie. Nie jestem obecnie w związku.

Gość gość
A co do powodu - po niecałym roku od ślubu miała już nowego facecika. Strasznie to przeszedłem... Ale najwyższa pora, żeby już wziąć się za życie i kogoś poznać...

Gość gość
Nier ozumiem jak nie jesteś w związku to jakie unieważnienie miało by być jakaś ściema

Gość gość
jak nie maiłeś ślubu kościelnego to jesteś wolny człowiek cywilny ślub to kontrakt do zerwania w każdej chwili

Gość gość
gość dziś Czego nie rozumiesz? Stwierdzenie nieważności będzie mi potrzebne, żeby w przyszłości zawrzeć normalne małżeństwo. W tej chwili jeszcze nie ma odpowiedniej osoby. Ale wolałem to załatwić wcześniej, bo być może, jak się trafi ta właściwa osoba, przeszkodą dla niej będzie właśnie to, że nigdy nie mogłaby za mnie wyjść.

Gość gość
czyli był ślub kościelny a to tak

yyy to nie jest rozwodnik, chyba że w świetle prawa. ja np. nie uznaje ślubów cywilnych dla mnie ich istnienie jest kolejnym dowodem na etatystyczną dewiację no bo Ci co biorą ślub religijny składają przysięgę przed swoim Bogiem a ci co biorą ślub państwowy? rówienież przed bogiem-państwo, a po co? dla kasy i ułatwień!