Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż chce zwolnić moją siostrę :'(

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam wielki problem i nie mam się komu wygadać. Moja ucząca się siostra pracuje w firmie mojego męża. W mojej rodzinie się nie przelewa. Siostra zarabia najniższą krajową. Mąż chce ją zwolnić bo jak to powiedział "nie opłaca mu się jej trzymać". Siostra utrzymuje się tylko z tego co u niego zarabia. Dodatkowo ma do spłaty kredyt. Bardzo mi ciężko, bo jestem między młotem a kowadłem. Chcę, aby mojej rodzinie żyło się dobrze, a nie moge nic zrobić. Wymyślałam już różne wyjścia z tej sytuacji i proszę go aby jej nie zwalniał. Nic to nie daje. Jak o tym myśle to chce mi się płakać :'( Siostra nic o tym nie wie. Mąż miał zwolnić innego pracownika ze względu na to iż na siebie nie zarabia. Niedawno się dowiedziałam, że chce zwolnić własnie moją siostrę :(

Gość gość
Sluchaj, jest pewne wyjscie - siostra ma umowe na 1 etat? W takim razie maz moze zmienic umowe na 1/4 etatu - najnizsze koszta dla niego, a siostra bedzie normalnie na caly etat dalej pracowac i otrzymywac pensje pod stolem.

Gość gość
Teraz doczytalam, ze siostra sie uczy, wiec maz nie placi zusu, hmm musi miec napieta sytuacje skoro przy takich ulgach nie oplaca mu sie to.. no nic, zaproponuj to co napisalam wyzej.

Gość gość
Siostra ma umowe na zlecenie. Ma 1/2 etatu. Dostaje jeszcze prowizje od sprzedaży. Proponowałam mu inna stawkę lub tez inne rozwiązania, ale nic do niego nie dociera :(

Gość gość
Zwolnienie jej bedzie ogromnym ciosem dla mojej rodziny. Siostrze zostało jeszcze pol roku nauki. Nie byloby to tak straszne gdyby nei ten kredyt :(

Gość gość
Hm a praca na czarno?

Gość gość
on zatrudnia swojego brata i jego dziewczyne. Im da podwyżke od przyszlego roku a ją zwolni jak by była jakims smieciem :(

Gość gość
No to w takim razie musisz męża wyblagac, innej opcji nie ma

Gość VlazlMi
Dobry businessman zwalnia najgorszego pracownika a z opisu wyraźnie wynika, ze jest nim twoja siostra. Business is business i głupawe dywagacje rodzinne nie powinny mu wchodzić w drogę. Chyba chcesz zęby firma męża miała się dobrze. Siostra mogla albo kredytu nie brać albo lepiej pracować.

Gość gość
siostra pracuje dobrze. Ma wysoką sprzedaż. Nikt inny takiej nie ma. Wiem bo to ja sprawdzam raporty wszystkich pracowników!

Gość gość
A ten kredyt to byl brany na cos powaznego? Wiesz, nie gniewaj sie, ale skoro ma do wyboru czy zwolnic swojego brata, czy Twoja siostre,to oczywiste, ze zostawi swojego... Siostra moze poszukac tez inenej pracy przeciez.. przykro Ci, ale chyba za bardzo lamentujesz.

Gość gość
To chyba prowokacja -siostra ma najlepsze wyniki, ale to ona idzie do zwolnienia? Cos mi tu nie gra. Maz chce sobie strzelic w kolano? Zatrudnia uczennice, czyli ulgi i jeszcze dziewczyna ma najlepsze wyniki, a on ja zwalnia? A co z tym slabym pracownikiem? Oj autorko, a dobrze sie zaczynalo:D

Gość gość
Wy myslicie ze kazdy temat ktory wydaje się wam "inny" niz wszystkie to prowokacja. Otóż nie. Siostra nei ma najlepszych wyników ze wszystkoch ale pracuje dobrze. Są inni do zwolnienia, ale ich umiejętnosci nie pozwalają mu na zwolnienie ich. On chce ciąć koszta. Obowiązki mojej siostry przejmie inny pracownik za to samo wynagrodzenie, które dostaje obecnie

Gość Hrabia Valcutascu
No skoro inni maja lepsze wyniki a jeszcze inni maja umiejętności, a twoja siostra nie ma ani tego ani tego i skoro jej obowiązki może przejąc ktoś inny bez ekstra kosztów to zapytam się: PO JAKI CH/UJ JA ZATRUDNIAĆ???? Firma to nie socjal.

Gość gość
Nikt nie ma takiej sprzedaży, ale inni mają wieksze umiejetnosci niż ona i to oni zachowają stanowisko.

Gość gość
a po taki chuj ze nikt inny nie bedzie u niego z********ac od 20 do 24 bo się na to nie zgadzają

Gość TwojPomiot
"Siostra nei ma najlepszych wyników ze wszystkoch ale pracuje dobrze. " "Nikt nie ma takiej sprzedaży, ale inni mają wieksze umiejetnosci niż ona i to oni zachowają stanowisko. " Cos kręcisz... no chyba, ze na wyniki składają się sprzedaż i robienie lachy mężowi.

Gość gość
No coz, maz po prostu mysli o ekonomii i zwalnia jedna osobe, a inna staje sie jeleniem, skoro za taka sama kwote przejmie obowiazki siostry. Samo zycie w polsce. On ma swoje racje, wiadomo, ze tutaj im wiecej czlowiek ma, tym bardziej panstwo bedzie chcialo go dymac. Od nowego roku wzrosnie najnizsza stawka, najnizsza stawka za godzine...facet sie zabezpiecza. Siostra znajdzie inna. Jakos uczen ma przewage, sama spojrz na ogloszenia i zobacz ile jest takich, ze zatrudnia wylacznie ucznia studenta. A ile siostra przepracowala? Moze nalezy jej sie zasilek?

Gość gość
>>>>TwojPomiot<<< lache to ty mozesz swojemu szefowi robic jak chcesz. Nie zycze sobie Abys obrazal/a moja rodzine.

Gość gość
pogadaj czy nie mogłaby popracować z pół roku, a przez ten czas nie szuka innej pracy. Jeżeli musi kogoś zwolnić to normalne, że zwolni osobę która jest najmniej potrzebna i jej obowiązki można z łatwością rozłożyć na innych. Nie może przeciez zwolnić innego, dobrego pracownika żeby tylko zatrzymać twoją siostrę...

Gość gość
Do niego nie da się dotrzeć. Od kilku dni próbuje to zrobić. A od kilku miesięcy wali się nasz związek, ale nie o tym jest ten temat.

Gość gość
Musi mu się oddać, nie ma innej rady. Przy tym musi być aktywna, pomysłowa, przebieranki i te sprawy, oral, anal, połyk, może lekkie bdsm jak twojego to kręci, spust na twarz. Po prostu full wypas przez te pół roku. Innej rady nie widzę. Ty przez ten czas udawaj że nie masz o niczym pojęcia.

Gość Uyeb
Pewnie się dlatego wali bo cala twoja szmaciarska rodzina wyciąga do niego łapę po kasiorę. Znany temat... facet znajduj***abę a ona podpina siostry, starą i ch/uj wie kogo jeszcze pod jego portfel. Dlatego zawsze mowie: masz kasę to nie angażuj się w związki ze szmaciarstwem. Po/r***** i owszem ale nic poza tym.

Gość gość
...gość dziś ... x Wali się wasz związek, a ty jeszcze chcesz, by zawaliła mu się firma. Facet podszedł do sprawy obiektywnie i przeznaczył do zwolnienia najmniej potrzebną osobę, która ma największe szanse na znalezienie pracy na podobnych warunkach. x Z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach. Mój własny brat wybłagał znajomych, by przyjęli do pracy jego żonę (chociaż pracownika nie potrzebowali), a gdy jej się praca znudziła, podała ich do sądu.

Gość gość
Przepraszam, ale..NA CO ucząca się dziewczyna wzięła kredyt? Na jaki cel? Poza tym, jest mnóstwo pracy dla młodzieży uczącej się, studiującej. Czy praca u Twego męża to jedena możliwość zatrudnienia w okolicy? Nie wierzę. Nie wtrącaj się w sprawy firmy, mąz jest szefem, i ma prawo do swoich decyzji. A rodzinę zmobilizuj do pracy. Naprawdę jest duzo róznej pracy, nawet w malym powiecie, tylko trzeba chcieć pracować.

Gość gość
tyle ze ten facet w chwili poznania mnie nie mial nic! razem tworzylismy tą firme. Formalnie to on jest jej włascicielem. Z chwila kiedy zaczela lepiej prosperowac, wszystko inne oprócz kasy przestało się liczyc

Gość gość
Nie po to wyrwała księciunia, by teraz mieli pracować jak pospólstwo :P

Gość gość
>>Uyeb<< Jakim prawem śmiesz obrażać moją rodzinę?! "Szmaciarska" możesz nazwać swoją jak Ci to odpowiada. Nie masz za grosz szacunku do osób, których nie znasz.

Gość Uyeb
"W mojej rodzinie się nie przelewa" buhahahahaha A co, ktoś ma problem z alkoholem?

Gość gość
>>Uyeb<< Tak, problemy z alkoholem masz Ty. Zyczę udanego sylwestra.