Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubaska 26letnia

Bardzo proszę Was o opinie i uwagi

Polecane posty

Gość grubaska 26letnia

Witajcie. Ważę 128 kg. Bywało różnie, chudlam do 100kg,potem było 140kg itp itd. Miałam spore problemy zdrowotne ale i lenistwo się do tego przyczyniło (gotowe smieciowe jedzenie ) . Bardzo chciałabym schudnąć. Problem polega na tym,ze wiem i nie wiem jak. Załóżmy że ograniczę jedzenie do połowy to to wystarcZy? Coś w stylu Mniej Żreć. Pracujemy z mężem i mamy dwójkę dzieci, trzeba zawieźć na zajęcia dodatkowe itp itd. Pomocy od rodziców nie mamy. Więc ja i naprawdę czasu nie mam by gotować oddzielnie. Ale np jeśli zastosuje takie triki że jak będę robiła na obiad schabowe i pierś z kurcZaka zamiast smażyć to sobie szybko ugotuje na parze a do tego ziemniaki i warzywa to to mi pomoże? Oczywiście porcja mała. Co jeść na kolację? Z tym mam wielki problem. Zazwyczaj są to kanapki z serem i wedlina. Proszę o rady

Gość gość
No i np zupy. Czy mogę zjeść mała miseczke z porcja rosołową czy konieczne jest gotowanie na warzywach

Gość gość
ja schudlam bardzo dużo dzieki ćwiczeniom, konie, basen, silownia, bieganie, fitness

Gość grubaska 26letnia
Ojej, ja proszę o wersję dla zabieganych. Nie man czasu na fitness.

Gość gość
A nie możesz dla wszystkich robić normalnego, czyli zdrowego jedzenia? Tylko ty ograniczasz w nim węglowodany (czyli np. jesz pieczoną rybę i michę surówki, a reszta rodziny je rybę, surówkę i ryż)? Po co gotować na dwa gary? Co do kolacji: np. "ryż" z kalafiora plus sos z tuńczyka w pomidorach, albo omlet z mieszanką warzyw, albo twaróg z ogórkiem i papryką, albo "dip" typu hummus czy z twarogu i marchewka, ogórek, seler naciowy, rzodkiewki, albo jajka na półtwardo czy ryba (można z piekarnika, można "na lenia" kilkadziesiat sekund w mikrofali, można usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu - tłuszcze są OK, unikać trzeba węglowodanów), sos z jogurtu ze szczypiorkiem i brokuły albo sałatka z winegretem z dowolnych warzyw plus wędzona ryba albo zupa-krem warzywna posypana dosyć szczodrze lekko zgrilowanymi płatkami migdałów/ziarnami słonecznika/pestkami dyni Jak widać wybór jest, i można masę podobnych rzeczy wymyślić. A co do sportu: na razie nie szalej. Ale choć co drugi dzień półgodzinny dosyć szybki spacer to mus. Kwadrans w jedną stronę, kwadrans w drugą z ulubioną muzyką - to jest naprawdę chwila, i na to czas MUSI być, dla zdrowia. Potem przyjdzie czas na więcej.