Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci z Aspergerem i ADHD powinny chodzić do szkół specjalnych a nie zaśmiecać

Polecane posty

Gość gość
Owszem prawda zabolala ale mamusie dzieci z ZA. Skrzętnie pomijają w swojej argumentacji zamieszczone pod tym tematem świadectwa nauczycielek i matek dzieci których pociechy muszą się tak uswięcac z okladajacymi je po głowach "wybitnymi wrazliwcami " czyli z***ami którzy za komuny raz dwa jakby linijka po łapach dostali zaraz by ze wszelkich adhd i aspergerow wytrzezwialy. Jak bylyscie małe to przypomnijcie sobie jak było. Zaburzonymi szedł do szkoły specjalnej nikt się nie męczył. Ani dzieci ani dziecko z ZA ani nauczyciel. Komuno wróć!

Gość gość
"Karma wraca" uwierz mi ze jak będę mieć nie daj Boże zaburzone dziecko to je pośle do szkoły specjalistycznej bo szanuję innych ludzi a nie niszcze środowiska dzieci które chcą się czegoś nauczyć.

Gość gość
"wytłumacz mi fenomen - 30 lat temu nie było dzieci, które klęły i ubliżały nauczycielom. Wiesz dlaczego? Bo akcja powodowała reakcję. Jak dziecko ubliżyło nauczycielowi - dostawało w pysk. Jeśli nie od nauczyciela, to od rodzica." Serio? Nie było? Nie, po prostu 30 lat temu praktycznie nigdzie i nigdy się ZA nie diagnozowało i nikt nie miał o tym pojęcia. Powiedz mojej ciotce która ma syna już dorosłego z ZA, zdiagnozowaneg w liceum, że jej dziecka nie było. Owszem, dziecka z dyscypliną w domu, które dostawało po tyłku za każde nieodpowiednie zachowanie. Przechodzili koszmar przez całą edukację, zwlaszcza że dzieci z ZA mają ogromny problem z sytuacjami społecznymi, wyczuciem tego co "wypada" i co "należy", do kogo i w jakiej sytuacji... Serio nie spotkaliście NIGDY w czasie swojej edukacji dzieciaka który byłby inny, zachowywał się śmiesznie, dziwacznie, nerwowo? Średnio jedno dziecko na 100 ma zaburzenia autystyczne (zdiagnozowane). Te statystyki według specjalistów wcale specjalnie nie rosną. To znaczy że takie dziecko było w jednej klasie na 3-4. Od tego odejmijcie dzieci z głębokim autyzmem które szły do edukacji specjalnej. Owszem, bezczelnego i agresywnego zachowania było mniej. Bo dyscyplina i ogólna kultura pozwalały wyeiliminować takie zachowania i lwiej części dzieciaków które po prostu są rozpuszczone, chowane bez żadnych zasad i bezczelne. Problem dzieci z ZA nie znikał. I wybaczcie, nie wierzę że nagle KAŻDA mama tutaj ma w grupie/klasie swojego dziecka dzieciaka z ZA, bo to statystycznie niemożliwe. Bywa- tylko czasami- jedno takie dziecko, bywa że ktoś poza placówką się sporadycznie z tym zetknie, nie nabierając przy tym absolutnie żadnej wiedzy w tym temacie.

Gość gość
Jakoś dziwnie dawniej nikt o żadnych ZA nie słyszał a na lekcji był spokój i cisza . Przypadek? NIE SĄDZĘ.

Gość gość
dziś "karma wraca" jak ci karma wraca, to nie żryj tyle. matko przychlasta!!

Gość gość
Wspaniałe, tolerancyjne mamy katoliczki znacie powiedzenie: "Pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy". Ludzie zastanówcie się nad tym co wypisujecie. To, że macie zdrowe dzieci, nie oznacza, że będziecie mieć zdrowe wnuki. Więcej pokory i tolerancji...

Gość gość
"Orzeczenie o kwalifikowaniu się do edukacji specjalnej wydaje mi się nqpietnowaniem tego cudnego wrażliwego dziecka" - w czym leży ta jego cudownosc i wrażliwość? W tym ze okłada nauczyciela krzesłem albo rzuca w kolegów? Uczyłam dziewczynkę która miała ZA i zmyslila matce ze ja ją strasze i krzyczę i szarpie. Nigdy nikogo nie dotknęłam a stara uruchomiła całą machinę i wyszła na idiotke bo prxepatrzono wszystkie nagrania i nic nie znaleźli a inne dzieci mnie kochaly. Dziewczynka się nie odzywała, pokazywała język i biła dzieci a jej nawiedzony matka przychodziła mówić mi ze jej dziecko jest wybitnym geniuszem i co my od niej chcemy. Oczywiście o przedszkolu specjalnym słyszeć nie chciała. Z tym właśnie bagnem kojarzą mi się zakompleksieni rodzice dzieci z ZA.

Gość gość
to, że macie zdrowe dzieci nie znaczy, że zawsze już będą zdrowe. Oby tak było. Bo nawet najgorszym, najmniej tolerancyjnym i najmniej pokornym matką takimi jak wy jesteście tego nie życzę. I pisze to mama zdrowego dziecka.

Gość gość
Do 16:53:);"Mam duże doświadczenie i jestem dobrą nauczycielkom" ... Tylko byki robisz;)

Gość gość
Ostatnio poszłam do szkoły mojej córki, czekałem na nauczycielkę i obserwowałam. Otóż zdziwilybyscie się jak zachowują się te wasze wspaniałe , zdrowe dzieci. Sa arogancki w stosunku do nauczycieli, przeklinaja, biją się, popychaja, rzeczywiście istne aniołki :-) Za dziećmi z Aspergerem lub autyzmem idą ogromne pieniądze. Miesięczna subwencja na zdrowe dziecko wynosi 500zł a na dziecko z autyzmem 5000. W klasie u mojej córki jest dziewczynka z autyzmem, ma swoją asystentka, która jej pomaga. Z tego co mówi moja córka to tak naprawdę te dziewczynkę trzeba chronić przed zdrowymi lobuzami a nie odwrotnie.

Gość gość
dziś - już Bogiem straszysz? Chyba wiadomo po kim twoje dziecko jest przygłupem. No chyba że ojciec też taki "ludziom życzliwy?" Zastanów się nad sobą!

Gość gość
gość dziś ty mylisz przymuła (autyzm) z przychlastem (ADHD). To dwa krańcowo różne czubki.

Gość gość
Zastanawiam się po co chodźcie do kościoła, pokazać nową torebkę? Bo nic a nic nie rozumiecie że słów Bożych. Tempota umysłowa do potęgi n- tej :-)

Gość gość
Do 17.46 Przyglupem to jesteś Ty, smierdzaca patologio żyjąca z 500+.

Gość gość
Ja mam zdrowe dziecko, jestem tolerancyjna na inność, dziękuję rodzicom, że mnie tak wychowali. Jednak jak czytam niektóre te wypowiedzi to naprawdę woła to o pomstę do nieba. Cóż patologia się mnoży jak grzyby po deszczu , zwłaszcza teraz☺

Gość gość
18:02 dlaczego uważasz ze matki, które uważają że integrowanie dzieci z dysfunkcji z dziećmi bez dysfunkcji świadczy ze te matki są patologia? Dlaczego?

Gość gość
* z dysfunkcjami

Gość gość
Jejku..telefon mi świruje. Chciałam zapytać osobę 18:02 dlaczego uważasz ze jak ktoś uważa że integrowanie zaburzonych ze zdrowymi nikomu nic nie da a jeszcze utrudnia to znaczy ze taka osoba jest patologia? Moim zdaniem powinien być rozdział. A klasy integracyjne tez są dziwne.niepotrzebne

Gość gość
Tolerancyjna na inność? A jak taka inność wydrapie oczy twoim normalnym dzieciom? Dalej będziesz tolerancyjna? A wiesz że taki ADHD zabiera 30 minut (z 45) nauki twojemu dziecku. I dzięki temu przychlastowi twoje dziecko ma szanse być głupsze od niego? A jak nauczyciel tłumaczy "muminkowi" ile to jest 2+2, to twoje dziecko nie dowie się ile jest 5X7? Wiesz?

Gość gość
Zdrowe dzieci też nieźle dają do pieca czas spojrzeć prawdzie w oczy, a wy nic z tym nie robicie i jeszcze się przychodzicie wykłócać do szkoły, bo to w domu taaaakie aniołki - "mój Kubuś wyzwał panią od suk? Cóż za brednie i kłamstwa, to jest pomówienie, spotkamy się w sądzie" - tak to wygląda w praktyce. Miałam praktyki w podstawówce parę lat temu. Nie każdy aspergerowiec to aniołek i tak samo nie każdy zdrowy jest aniołkiem, a nawet śmiem twierdzić, że większość jest popaprana... w sumie nie ma się co dziwić jak czytam te wasze wpisy pełne pogardy, wulgaryzmów i agresji. Wasze dzieciory są makabryczne! WSZYSTKIE!!

Gość gość
Jestem mamą dziecka z dysfunkcją.Dziecko musi chodzić do szkoły .Nie pasuje niestety ani do normalnej ani do specjalnej.Najlepsza byłaby integracyjna,a takowej u nas niema.50 kilometrów od nas.W klasie integracyjnej mieliby dla mojego dziecka więcej czasu.Duży obowiązek spada namnie.Wolniej pisze niezawsze zdąży zanotować.Dużo problemów,ale się staramy.Część dzieci jest właśnie takich dla,których nalepszym rozwiązaniem byłaby klasa integracyjna,ale ich nie ma.

Gość gość
czytajacj jak tu niektore matki sie wypowiadaja to nic dziwnego, ze potem dzieci w szkole gnoja inne dzieci albo zakladaja kosz na glowe nauczycielowi, bo taki wzor maja zdomu

Gość gość
18:02 dlaczego uważasz ze matki, które uważają że integrowanie dzieci z dysfunkcji z dziećmi bez dysfunkcji świadczy ze te matki są patologia? Dlaczego? x a jaki normalny człowiek nazywa chore dziecko przymułem, przychlastem, przygłupkiem...? Właśnie takie matki wychowują swoje "zdrowe" dzieci na złodziei i gwałcicieli...bo czego one mogą je nauczyć? Znam takie. A to ich "zdrowe" dziecko w szkole zachowuje się gorzej niż to chore dziecko...

Gość gość
Won z autystycznymi śmieciami z normalnego świata! Trudno takie jest życie i tak było od zawsze. Słabe jednostki ginęły naturalnie odtrącanie nie bez powodu przez społeczeństwo. Biologii nie oszukacie. Za parę lat wyginiemy jako cywilizacja bo zamiast skupiać się na silnych i zdrowych osobnikach to wspieramy przychlastów, którzy do niczego nam nie są potrzebni. Dla waszych g/ó/w/n/i/a/n/y/c/h bachorów powinna być czapa po pierwszej diagnozie, bo zasyfiają świat nam i naszym dzieciom i to my na was płacimy wy durne k/u/r/w/y. Kroplóweczka jak u weterynarza, ostatni całusek na dobranoc i cześć, a nie promowanie genetycznego ście/rwa! Rzygam już tym promowaniem pokrak we wszystkich mediach! Zdychajcie do ch/uja pana i dajcie żyć normalnym ludziom.

Gość gość
18:19 popieram w 100%. Ja przez to ze do mojej klasy chodził jeden patol z rodziny swirow a drugi z ADHD to każda lekcja była rozwalona w drobny mak. Żeby być kimś więcej z fizyki i isc do lo do klasy mat fiz a potem na dobre studia to musiałam się dokształcac na lekcjach dodatkowych. Bo na lekcjach nic nie robiliśmy bo nauczyciel wyciągał tego z ADHD z szafy i łapał go po klasie. Mamusia tego z**** nosiła nauczycielom swistki z poradni i nic się nie dało z debilem zrobić. Sugerowana inna szkole lub specjalna ale ona syncia nie chciała dawać "między swiry". Kij ze rozwala KAŻDA lekcje. Ile straciła cała klasa to żal.

Gość gość
"Nie każdy aspergerowiec to aniołek i tak samo nie każdy zdrowy jest aniołkiem, a nawet śmiem twierdzić, że większość jest popaprana..." A za chwilę: " Wasze dzieciory są makabryczne! WSZYSTKIE!! " Jak widać, ani logiki, ani muzyki. Mam nadzieję że po tych praktykach sprzedajesz marchew w biedronce.

Gość gość
gość dziś BRAWO! popieram! jak po dobroci nie rozumiecie to trzeba ostro i morze coś dotrze do was i waszych mułów.

Gość gość
Szkoda, że Tobie takiej kroplóweczki nie podano...

Gość gość
autystyczne gooooowna dokibla ciach i spłukać :D hahahaha popieram

Gość gość
Mnie też już te wszystkie downy i autyzmy wciskane do przestrzeni publicznej wkurwiają na maxa :o niestety jest poprawność polityczna jak z ciapatymi i obudzimy się chyba dopiero jak nas będą mordować w biały dzień i gwałcić na ulicach :(