Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci z Aspergerem i ADHD powinny chodzić do szkół specjalnych a nie zaśmiecać

Polecane posty

Gość gość
No to już ci mówię dlaczego miejsce mojego dziecka jest wśród dzieci zdrowych. Otóż przyjmij do wiadomości, że jesteśmy odpadem społecznym i śmieciami pod każdym względem w tym kraju mimo tego, że płacimy podatki tak jak wy. W mim mieście nikt o nas nie myśli i nie ma szkół specjalnych, najbliższa jest 43 kilometry dalej :( Od dwóch lat użeram się o to żeby załatwić indywidualne nauczanie synowi. Myślisz, że moje życie usłane jest różami? uwierz mi nie wytrzymałabyś 5 minut w mojej skórze... kwiestią czasu jest kiedy nie wytrzymam tej nagonki społeczeństwa i tego użerania się z dzieckiem i wreszcie skończę ze sobą. Ja już na nic w życiu nie czekam i każdej nocy wyję w poduszkę błagając o szybką śmierć

Gość gość
Najbardziej lubię jak leczyć kompleksy mówiąc ze wasze dzieci są bardziej inteligentne. x to moze sie powinno zrobic szkoły dla dzieci b inteligentnych, szczególnie tych z aspergerem, i nie dawac zdrowych "przecietniaków". Pewnie tez byłby krzyk. Macie problem, bo dziecko z Aspergerem jest rzekomo b agresywne, ale ono tez ma "problem", bo musi sie zanizac do przecietnego poziomu, a mogłoby osiągnac więcej..

Gość gość
"Średnio wyrobiony przychlast" z takim slownictwem pewnie ledwo podstawówkę ukończyłes a doktorów widywałes tylko wtedy jak sprzatales po nich kible w restauracjach w których jadali

Gość gość
gość dziś wypier/dalaj suko ze swoim pomiotem na tamten świat droga wolna

Gość gość
No właśnie. Dlaczego skoro te Aspergera takie inteligentne to dajecie je do szkół z naszymi "przecietniakami"? Piertolicie jak potluczone. Jakby tylko dzieci z ZA robiły takie postępy w nauce. W mojej rodzinie jest kilka osób z doktoratem i jakoś żadne AZ nie miało a doktoratu z matematyki są. Ale zaraz się dowiemy ze tylko społeczny odmienić może być zdolny. Jakoś się musicie podbudowac...

Gość gość
Doktoraty * Odmieniec *

Gość gość
19:40 nie przejmuj sie tymi idiotami którzy wypisują te brednie. Tu siedzą w większości bezrobotni patole i gimnazjaliści którzy wylewają swoje frustracje i ich cel w życiu to dowalić największej liczbie osób których nawet na oczy nie widzieli. Proszę nie rób tego jestes wspaniała matka a twoje dziecko cie potrzebuje. Nie daj sie zaszczuć przez szumowine.

Gość gość
gość dziś -, ty chamie i bydlaku! Mam nadzieję że ty zdechniesz we własnym gnoju. Przepraszam Panią dziś za wypowiedź tego Z-KU/RWY-SYNA!!!

Gość gość
Czy wasze ptasie rozumki nie potrafią ogarnąć pewnych spraw nie pakując ich do jednej szuflady. Było napisane ze niektórzy ASP. to geniusze ale zaraz ktoś musiał wrzucić to szuflady z napisem "wszyscy" Boże ale ciezko wam przychodzi myślenie. Trochę otwartości umysłu wam życzę w nowym roku

Gość gość
Moja jest dzieckiem ,które wymaga większej pracy nad jej wychowaniem i dysycplinowaniem, ponieważ ma bardzo ciężko charakter i ma silną osobowość, co nie rzadko ma przez to problemy w szkole. Jest dzieckiem ponadprzeciętnie inteligentnym, lecz skrajnie nadpobudliwym. Mój mąż jest szalenie inteligentnym człowiekiem, gdzie od maluśkiego zachwycal nie jednych specjalistow , konkursy, olimpiady, najlepsze szkoły z palcemw nosie konczyl, a rozwojowo, wychowawczo o dziecka jak anioł tak do tej pory anioł. Po co to pisze? aby zaznaczyć , ze potencjal wysokiego intelektu nie ma nic do rzeczy czy dzieciak ma jakąs dysfunkcje czy nie .. Zdrowe jak i dysfunkcyjne dzieci mogą być ponadprzeciete, tak samo zdrowe jak i dysfunkcyjne dzieci mogą być tumanami nieprzystosowanymi do zycia i fnkcjonowania w społeczeństwie

Gość gość
To wasze polaczkowe złorzeczenie odbije sie na was zobaczycie. Jak wam nie wstyd o chorych ludziach takie bzdury wypisywać. Zobaczycie jak gorzko zapłaczecie jak sami zachorujecie albo wasze dzieci. Wtedy będziecie błagać Boga o wybaczenie na kolanach

Gość gość
Dlaczego się czepiacie dzieci z adhd i aspergerem? Przecież jeżeli są w szkołach pobicia, prześladowania, gwałty a nawet morderstwa, to tymi złoczyńcami są tzw. "normalne" okrutne, niewychowane, agresywne dzieci. Cżesto nawet z dobrze sytuowanych rodzin, gdzie rodzice pędząc za dobrami materialnymi zapominają o wychowaniu swoich pomiotów. I tacy właśnie powinni być izolowani od reszty dzieci. Myślę, że tej wyzywającej innych od najgorszych autorki dziecko też jest agresywne jak jego mamusia i powinno przebywać w jakimś specjalnym ośrodku.

Gość gość
19:43- ty masz to dopiero agresje, nieznana nawet przy aspergerze. nie ma sensu tu pisac z trollami, nie produkujcie się ludzie, to sa jakies zera spod budki z piwem.. Swoja droga to czytalam kiedys ciekawy artykuł psychologa, dlaczego otoczenie tak nie akceptuje zadnej odmiennosci. W dawnych czasach, jaskiniowych, o przezyciu decydowało dostrzezenie w pore ew. wroga w grupie. Kazda osoba nieco inaczej sie zachowująca, chodzaca, była automatycznie uznawana za podejrzaną, bo moze to drapieznik który sie rzuci i pożre. Na tej zasadzie dzieci - bo u nich to widac szczególnie- potrafią przesladowac i nie lubi kogos z obojętnie jaką odmiennoscią, bo nosi okulary, bo sie jąka, bo ma inne sznurówki w butach. Ludzie z Aspergerem sie zachowują troszkę inaczej, inaczej chodza, i otoczenie reaguja nienawiścią/agresja tak samo zreszta często się reaguje na inny kolor skóry, akcent, itp. Jak się czegos nie rozumie, to się zaczyna bac, a im człowiek b prymitywny, mniej inteligentny, tym te instynkty silniejsze... Tak samo psy potrafia zaatakowac osobe na wózku inwalidzkim, szczekają b jak widza ze ktos np. kuleje, albo dziwnie chodzi.

Gość gość
Ja mam córkę w szkole specjalnej, bo w normalnej była prześladowana dlatego, że była odludkiem no i nie umiała się broić kompletnie. Doszło do tego, że synalek lokalnej celebrytki wyrwał jej kępę włosów razem ze skórą, bo jak twierdził zbiera skalpy. Dziwiłam się skąd takie coś się bierze? ale czytam te wyzwiska nie ukrywam że płaczę jak bóbr, że takie niby fajne młode dziewczyny nazywają min moje dziecko przychlastem, śmieciem i nabijają się podkreślając jego inność :o Tak wiem, że jest inna i nic tego nie zmieni w czym masz problem jedna z drugą? w tym, że ja w tej inności nadal kocham swoje dziecko i nie chcę nim pomiatać ani wyzywać go tak jak wy?

Gość gość
gość dziś No właśnie. Dlaczego skoro te Aspergera takie inteligentne to dajecie je do szkół z naszymi "przecietniakami"? Piertolicie jak potluczone. xxx ile razy jeszcze to samo napiszesz jełopie? dostałaś odpowiedź od kobiety na samej górze strony więc zanim zaczniesz ujadać to przeczytaj co inni mają do powiedzenia a nie klepiesz to samo po 10 razy i drzesz ryj

Gość gość
gość dziś - Masz poje/bane dziecko i męża super/anioła? A jak ty sie znalazłaś w tej menażerii??

Gość gość
Było napisane ze niektórzy ASP. to geniusze ale zaraz ktoś musiał wrzucić to szuflady z napisem "wszyscy" x geniusze to oczywiscie duze słowo, ale prawda jest ze kazda osoba z aspergerem na jakies zdolnosci, których normalna osoba nie posiada. Ma tez ograniczenia, jak ktos rozumie czym jest to zaburzenie, ze jedna półkula mózgowa działa gorzej, a druga lepiej, to jest jasna sprawa jak to działa. Często ciężko rozwinac zdolnosci, które są zawsze u tych ludzi, bo u nich niestety jest tez lenistwo, albo raczej- niedobór serotoniny mówiac naukowo ..

Gość gość
Właśnie ta polska młodzież jest jakaś taka pusta, agresywna, okrutna i niewychowana. I śmieją się nie tylko z niepełnosprawnych, ale też z biednych, brzydkich czy po prostu chorych. Oczywiście są też młode, wrażliwe, inteligentne i dobrze wychowane osoby. Ale takich jest niestety mało.

Gość gość
gość dziś no ale jak widać podziałało i przeniosłaś swojego przychlasta Hej mamusie zdrowych dzieci!Może to jest jakieś wyjście skoro po dobroci nie rozumieją że nie chcemy ich downów wśród nas? :D

Gość gość
Ludzie sa strasznie podli, płakać mi sie chce jak czytam co wasze dzieci przechodzą. Kazdy jest dZiwny i inny na swój sposób, bo kazdy ma inne dna. Nie ma dwóch takich samych osób i właśnie to jest piękne. Ale z tego co czytam powyżej niektórzy maja jeszcze mentalność jaskiniowca. Myśle ze w Polsce jest to jeszcze bardziej odczuwalne choc moj maz tez opowiadał mi co nie raz przechodził w szkole, a niby mieszkamy w takim tolerancyjnym kraju. Ale te przykrości zdarzaly sie na szczęście tylko w czasach szkolnych a one minęły bezpowrotnie

Gość gość
Wiecie co, ameryki nie odkryje i pewnie juz ktoras z was to pisala, ale prawda jest, ze dzieci z jakakolwiek ulomnoscia traktowane sa ulogowo. Nie powinno byc przyzwolenia dla lobuzerstwa i znecania sie nad innymi dziecmi, czy to dziecko zdrowe jest niegrzeczne, czy chore. Ale coz, juz tak sie przyjelo, ze dziecko problematyczne to dziecko, nie wolno go krytykowac, zwracac uwagi itp, bo ono przeciez ma "problem". Podam taki przyklad - co prawda lagodny w stosunku do tego co piszecie,ale - w zerowce mielismy dziewczynke głuchoniemą. Kiedys akurat siedzialam z nia przy stoliku i 2 innymi i rysowalismy. Ona byla przy kosci i lamala kredki notorycznie, za mocno je dociskala. To byly nowe kredki i nauczycielka zauwazyla,ze wszystkie polamane, zapytala kto polamal i jedna taka pipa powiedziala, ze to ja polmalama, mnie jako dziecku spokojnemu i grzecznemu zrobilo sie naturalnie przykro, bo bylam niewinna.., zwalila wine na mnie, byle tylko nie mowic, ze to Ania, bo przeciez ona byla niepelnosprawna, wiec byla chroniona....

Gość gość
Po co to pisze? aby zaznaczyć , ze potencjal wysokiego intelektu nie ma nic do rzeczy czy dzieciak ma jakąs dysfunkcje czy nie .. Zdrowe jak i dysfunkcyjne dzieci mogą być ponadprzeciete, x ma do rzeczy, a ty musisz poczytac trochę więcej na ten temat. Przy ZA jedna półkula mózgowa jest b rozwinieta, i czesciej te okreslone zdolnosci dla te półkuli sa rozwiete nadmiernie..

Gość gość
"Doszło do tego, że synalek lokalnej celebrytki wyrwał jej kępę włosów razem ze skórą, bo jak twierdził zbiera skalpy." I dlatego zabrałaś swoje dziecko do szkoły specjalnej? Naprawdę dlatego? A dlaczego nie doprowadziłaś do tego żeby to ten synalek tam trafił? DLACZEGO!??

Gość gość
Ile razy w mediach słyszałyście o pobiciu czy molestowaniu kogoś w szkole przez aspików? a pamiętacie jak jakiś chłopaczek odebrał sobie życie, bo go gnębili? jeszcze ujadałyście, że sam był sobie winien, bosię taki srak czesał i ubierał. Masakra i takie coś jak wy się rozmnaża :o

Gość gość
19.55 trzeba było wytoczyć sprawę sądową o odszkodowanie i skierowanie tego"zdrowego" na badania psychiatryczne Jeżeli i tak przeniosłaś dziecko do innej szkoły, to powinnaś rządać odszkodowanie i nagłośnić sprawe mediach

Gość gość
tak jasne, mam p******e dziecko i meża super anioła a ja jestem super p******a . Pasi???pasuje do twojej teorii? Ludzie dysfunkcyjni potrafią być p*****lnieci totalnie nie nadaący się do funkcjonowania w grupie tak samo jak i zdrowe osobniki jakie zycie przerasta. Nie ma reguly

Gość gość
Gosc 20:00 nie wierze, ze jestes matka i tak sie wyrazasz. PRzy calym zrozumieniu irytacji jaka wzbudzaja w Tobie dzieci problematyczne - nie rozumiem jak bedac matka mozesz tak sie wyrazac. Moze i Twoje dziecko jest zdrowe, ale na pewno wyrosnie na wrednego, wulgarnego dzieciaka, bo taki przyklad ma z matki.

Gość gość
bo przeciez ona byla niepelnosprawna, wiec byla chroniona.... x moim zdaniem to większosc nauczycielek, zwłaszcza tych szkoł specjalnych to ma iq ponizej 100, i dlatego im tak nie idzie z tymi dziecmi. Ida na pedagogikę, bo na zadnych innych studiach sie nie utrzymaja. Wiadomo, ze jakies zasady musza byc, i nawet chora osoba powinna miec nałozone zasady. Ale jak jest tępa osoba co wychowuje to się nic nie poradzi. Temat rzeka. Nie potrafia w tych szkołach rozróznic co jest skutkiem choroby, a co rozwydrzenia i popadaja w jednej skrajnosci w druga.

Gość gość
gość dziś nie mam siły wojować sama przeciw całemu światu, bo my rodzice takich dzieci jesteśmy sami przeciw całemu społeczeństwu. Za nami nie ujmuje się nikt. To na mnie rodzice krzywo patrzyli kiedy dyrektorka zwołała zebranie specjalne. Oczywiście dyrektorka też bardziej myślała o tym żeby dym się wokół szkoły nie zrobił niż o mojej córce. Ech długa historia. Ponadto prawda jest taka, że takich łobuzów jest wielu i zaraz znalazłby się następny, nie oszukujmy się większość (nie wszystkie) z waszych dzieci jest po prostu okrutna i podła. Drugi raz już wolałam nie narażać jej ani siebie na to.

Gość gość
Dziewczyna pewnie przeniosła córkę ze względu na jej dobro. Chciała dla dziecka jak najlepiej.