Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Potrzebujący rady

Potrzebuję porady(zastanów się, czy chcesz marnować swój czas)

Polecane posty

Gość gość
A możesz powiedzieć dlaczego Chiny? Tak w skrócie? Ten wykład jest długi, innym razem obejrzę.

Bo są najsilniejszym państwem heartlandu czyli Euroazji i ma ogromny potencjał ludzki, surowcowy i ekspansywny, do pełni szczęścia brakuje im tylko nowego jedwabnego szlaku lądowego i mogą zacząć oduzależnić się od handlu morskiego, który USA może im w każdej chwili odciąć, blokując główne szlaki morskie. Ale zrobią to tylko w ostateczności, bo to druga najsilniejsza gospodarka świata i rozwalenie jej doprowadziłoby do światowego kryzysu ekonomicznego i w efekcie do największej wojny w historii. Chiny są połączone interesami z każdym. A wykład polecam, bo wiedza jest bezcenna.

Gość gość
No nie wiem, Chińczycy nie są głupi. Wojna jest kosztowna i rujnuje to na co pokolenia pracowały latami. Ja się boję bardziej terrorystów i islamizacji. Oni ciągle powtarzają, od lat, że Europa powinna być przez nich podbita. A teraz się, to dzieje małymi krokami, za przyzwoleniem polityków UE.

Nie wierzę, że wszyscy politycy w Europie to debile. Islamizacja ma pewnie coś na celu. Zamachy powodują strach, a strach sprawia, że jesteś w stanie zrobić dużo dla bezpieczeństwa np. oddać część swoich wolności w ręce państwa.

Gość gość
Patrząc na to co wyprawiają, myślisz, że chodzi im o nasze dobro? Myślisz, że sprowadzając w takiej ilości ludzi obcych cywilizacyjnie (przed którymi Europa się broniła od zawsze) i którzy nie zamierzają się asymilować i uznawać naszych praw jest mądre?

Stwierdzam, że są inteligentni, co nie znaczy, że chcą naszego dobra, chcą prędzej stworzyć mieszankę w której jeden człowiek nie ufa drugiemu i łatwo jest ją kontrolować. Inteligencja nie równa się mądrości.

Gość gość
To znaczy, że są naszymi wewnętrznymi wrogami, gorszymi od obcych.

Tak, ale życie to nie bajka, większość społeczeństwa nie jest nieświadoma swojej niewiedzy i nie widzą przedstawienia rozgrywającego się za bardzo wieloma kurtynami. Według mnie w obecnej chwili możemy być co najwyżej nieświadomymi niewolnikami, dlatego zamiast marzyć lepiej dostosować się do ogarniającej nas rzeczywistości i działać tylko w tym zakresie, w którym możemy. Człowiek jest tylko człowiekiem i sam niewiele może, a w dzisiejszych czasach brak zaufania w społeczeństwie jest ogromny. Nikt nikomu nie ufa, dlatego jakikolwiek ruch oddolny mający na celu obalenie obecnego systemu nie ma racji bytu. Stara rzymska zasada dziel i rządź w całej okazałości.

Gość gość
To się wszystko źle skończy.

Pewnie tak, ale odbiegliśmy od tematu. Bo ja dalej nie wiem do końca co zrobić. Wiem, że na bank się od nich odcinam, ale tej dziewczynie pomogę, tylko nwm jeszcze jak.

Gość gość
Wyślij jej anonimową wiadomość. Innej opcji nie ma.

Gość gość
Jak się cała 3 spotka, to może się zorientuje.

Gość gość
No trudno, masz związane ręce.

Gość gość
I co zrobisz?

Gość gość
Napisz teraz, bo jestem ciekawa.