Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

Moja córeczka ma 22 miesiące, proszę o radę co podajcie swoim dzieciom w zbliżonym wieku na kolację bądź śniadanie? Mam problem ostatnio bo mała nie chce jeść kanapek chleba, mleka nie je bo ma alergię. Zazwyczaj na śniadanie zjada jajko z buleczka, zanim zje obiad daje jej banana czy inny owoc, na obiad zupa a po południu mała już nic nie chce jeść jakiś czas temu zjadła na kolację kanapeczki z szynka drobiowa teraz za nic nie chce i właściwie nie chce nic nie wiem co robić

Gość gość
Moja corka jak wiekszosc dzieci uwielbia parowki. Tylko trzeba kupic te z ponad 90% zawartoscia miesa. Albo ser zolty, sa w sklepach takie w formie kotkow, misiow, albo takie paleczki serowe. Moze serek wiejski? Ma forme kuleczek, u nas tez jest lubiany. Moze zamiast kanapek pol jej na talerzyku na kupkach ser, parowke, chlebek i np ogorka albo pomidora. Moja corka tak zawsze jadala a kanapki takie gotowe dopiero w przedszkolu zaczela jesc.

Gość gość
problem w tym że mała nie chce jeść chleba nie wiem o co jej chodzi serów unikam ze względu na alergię na produkty mleczne

Gość gość
Ja mam odwrotny problem. Mój syn najchętniej jadłby tylko suchy chleb. Autorko, popróbuj różnego pieczywa. Szczególnie pełnoziarniste chleby i bułeczki. Pieczywo ma wiele form a biały chleb i kajzerki to najgorszy syf. Popróbuj orkisz, pieczywo żytnie, grahamki, dodatek różnych ziaren czy suszonych owoców. Ja ostatnio miałam chlebek z suszoną śliwką, żurawiną i orzechami. Pycha. Można też popróbować dać czasem słodkie pieczywo typu chałka czy rogal. Coś musi dziecku zasmakować w końcu. A jak już nic nie podziała, to podawaj zboża w formie kasz i płatków. Owsiana czy jaglanka mogą być niekoniecznie na mleku, ale i na wodzie.

Gość gość
Przy alergii na mleko można podawać produkty fermentowane jak jogurt czy kefir.

Gość gość
spróbuję dać jakiś jogurt moze Danonki?