Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto mi doradzi z wózkiem

Polecane posty

Gość gość

Za 2 tyg mam termin I dylemat. Mieszkam na trzecim piętrze w bloku co lepiej byłoby kupić ? Najpierw gondole później spacerowkę ? Czy 3 w 1 ? Słyszałam że te drugie są cięższe. No i musze kupić fotelik /nosidelko chce to zrobić jutro tylko niech ktoś mi powie czym się kierować ? Proszę mi nie robić reklamy żadnych ANEXOW bo te mnie nie interesują .

Gość gość
Nie mieszkam w Polsce ale wozek kup jak najmniejszy bo sie nie zmiescisz z nim nigdzie to po pierwsze. Fotelik to masz na mysli do samochodu musisz miec bo jak bedziesz wozic dziecko? Nie rozumiem... Przez pierwsze powiedzmy 4-5 miesiecy ( niby wszedzie pisza ze 6 ) niemowle musi lezec plasko wiec muszisz miec taki plaski sorki nie wiem jak to w Polsce sie nazywa. Ale z drugiej strony przez pierwsze miesiace po porodzie bedziesz taka zajeta dzieckiem ze nie bedziesz miala za duzo czasu ani sily na spacery. Po skonczeniu 6 miesiecy dziecko mozesz wkladac do takiego wozka mniejszego gdzie nawet jest do ciebie odwrocone plecami, mam nadzieje ze to jakos wytlumaczylam, sorki juz 10 lat nie mieszkam w Polsce a dzieci urodzilam w UK.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź właśnie nie wiem o co chodzi z tym fotelikiem bo jakbym kupiła 3 w 1 to tam by był a tak musze osobny . Dzięki :)

Gość gość
Up

Gość gość
Bzdura, że przez pierwsze miesiące nie ma się siły ani czasu na spacery- każda wymówka jest dobra, jak widać. W foteliku dziecko przewozi się jedynie w samochodzie, ewentualnie można użyć na stelażu w przypadku zakupów, kiedy jedziesz po nie samochodem. Na spacery gondola, ja polecam wozek 3w1, po roku zaczęłam spacerówki używać wymiennie z tzw. Parasolka, teraz dziecko ma 1.5 roku i tylko parasolka

Gość gość
Tu autorka . Sek w tym ze ja tego nie rozrozniam no i spójrzcie tez na wysokość na jakiej mieszkam. Czy dam radę z wózkiem 3w1 . To co kupić dzis samo nosidelko

Gość gość
Hej ja polecam jednak 3w1 kupisz raz i masz z głowy na ok 2 lata. Wózek tj gondolei stelaż możesz wozić np w bagażniku albo trzymać w wózkowni. Ja mam mutsy 4 rider i fajnie się go składa, nie jest też bardzo ciężki.A i tez wszyscy mówili ze dziecko jeździ w gondoli ok 4 m-ce, moje jeździ juz 7 m-c.

Gość gość
Tylko jq się właśnie obawiam ze te wózki są ciezsze q na pewno nie raz się zdarzy ze wozek bede musiał znosić sama

Gość gość
Spacerówka jest na pewno cięższa niż parasolka. Ale do parasolki od razu malucha nie wsadzisz. A wg lekarzy te spacerówki od 3w1 są solidniejsze i lepsze w początkowym kształtowaniu się kośćca dziecka. Najlepiej byłoby wybrać się do sklepu i zobaczyć, przetestować różne wózki.

Gość gość
A ja powiem Pani ,że warto zobaczyć nowego Anexa Cross. Jest naprawdę ładny i solidny serio.

Gość gość
Ja też mieszkam w bloku na 2 piętrze i wybrałam właśnie Anexa Crossa. Stelaż fajnie się blokuje i łatwo go przez to wnieść. Gondolka jest zgrabna i również wygodna w przenoszeniu. Polecam

Gość gość
Anexy są fajne jakościowo i fajne z wyglądu. Warto sobie obejrzeć

Gość gość
Myślę, że najlepiej doradzą ci w sklepie profesjonalni sprzedawcy. Ja tak zrobiłam i kupiliśmy Anexa Sporta. Wózek ładny i ma wszystko to czego oczekiwaliśmy. Polecam

Gość gość
Ja ci mogę doradzić to co posiadam. Mam Anexa Crossa, uważam, że dziecko ma w nim bardzo wygodnie zarówno w gondolce jak i w spacerówce. Dla mnie jest komfortowy w prowadzeniu. Polecsam

Gość gość
Spadaj z tym anexem. Ja wybralabym 3 w 1.

Gość gość
Anex też może być 3w1 a fotelik Anexa nie jest jak większość polskich foteli do 10 kg tylko do 13kg i o woele porządniejszy i bezpieczniejszy niż np. fotelik Tako czy bebetto

Gość gość
My używamy Anexa Crossa ponad pół roku, innych nie użytkowałam ale ten sprawdza się super no i ma bardzo fajny wygląd:)

Gość gość
Polecam wózek Armadillo Flip XT

Gość gość
Nam doradzał pan w sklepi z wózkami. Naprawdę zrobił to profesjonalnie i dobrał wózek do naszych potrzeb. Mamy Anexa Sporta, jak szukasz wózka na każdy teren to polecam:)

Gość gość
Z wózkiem ci nie doradzę, musisz sama zastanowić się i popytać w sklepie, co będzie dla ciebie wygodniejsze. Powiem ci natomiast jaki fotelik wybrać. Kup albo 0-13 Maxi-Cosi, Recaro lub BeSafe, albo 0-18, ewentualnie 0-25. Nie wybieraj tych fotelików z zestawów 3w1, które nie mają żadnych testów bezpieczeństwa, chyba, że będzie to właśnie któryś z tych trzech firm. Bezpieczeństwo dziecka w aucie jest najważniejsze, wóźek tak naprawdę jest nieważny, samochód to najniebezpieczniejszy środek transportu, więc już od początku zadbaj o dziecko w czasie podróży. Pasy dociągaj najmocniej jak się da i najlepiej (jeśli masz Isofix) kup Maxi-Cosi Cabriofix z bazą (5 gwiazdek w testach ADAC). Ludzie, bądźcie świadomi tego, co może stać się ze źle przewożonym dzieckiem w czasie wypadku...

Gość gość
Kup Anexa Crossa. Wózek ładny i dobry jakościowo. Pasują do niego wszystkie bezpieczne foteliki:)

Gość gość
Kup wózek spacerowy z miękka gondola. Fotelik samochodowy + adaptery pasujące do wózka. Polecam wózek mamas&papas armadillo xt. Składa się jedna ręką, bardzo lekki w prowadzeniu. Waga 8 kg.

Gość Terilk
Wózek wielofunkcyjny wcale nie jest zły rozwiązanie, ale trzeba wiedzieć jaki wybrać. Mogę polecić model Barletta polskiej marki, wiele dziewczyn go ma i sobie chwali. Dużym plusem jest to, że te wózki maja duże gondole i podwójne amortyzatory, co jest bardzo ważną kwestią. Oprócz tego nie są drogie i nie takie ciężkie.