Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem tego zachwytu nad dziećmi z autyzmem czy Aspergerem.To takie fajne?

Polecane posty

Gość gość
Dlaczego gęsi paść? To kobieta po studiach, skończyła je wtedy gdy mało kto studiował. Kobieta po fizyce, zdolna i mózg. Ma dosyć tego, że nic dzieciom nie może wytłumaczyć, bo jeden imbecyl lekcje rozwala i ma na to papiery.

Gość gość
Koorva no :D A jak można miec cierpliwosc do dziecka ktore dzien w dzien rzuca papierkami po innych, krzyczy, wrzeszczy rozwala lekcje? idz sie zamien z ta kobieta ktora opisuje osoba powyzej i zobaczymu jak z placzem wyjdziesz. chcialabym zobaczyc wasza cierpliwosc w starciu z takimi odpadami

Gość gość
Kobieta po fizyce tzn. Fizolka?

Gość gość
Rozważałam kiedyś nauczycielstwo, ale zrezygnowalam. Szkoda nerwów. Dzisiaj szkoła to szambo gdzie psem kręci ogon, a nie na odwrót. Z doświadczenia wiem, ze yntelygentki wyskakujące z pustymi hasełkami w stylu: "nauczyciel powinien mieć cierpliwosć" nie wytrzymalyby ani 1 dnia w szkole, zresztą nie mają żadnego doświadczenia w zawodzie a oceniają. Ja biorę pod uwagę zdanie osób ktore krytykując dany zawod, otarły się choć trochę o jego specyfikę. Np. osoby majace matkę nauczycielkę. Tak samo krytykujecie lekarzy, sędziow. Zamieńta się z nimi, zobaczymy co nahulacie.

Gość gość
Zawsze można pracę zmienić... nie trzeba być nauczycielem skoro tak żle... ataki "móz" znajdzie przecież pracę wszędzie...

Gość gość
Właśnie! Nic na siłe... Nie odpowiada szkoła, to można szukać innej pracy... jak ktoś taki mądry, to pracę znajdzie wszędzie...

Gość gość
Nie będę karmiła trolla i odpowiadała na kretyńskie zaczepki, ale tak cegiełka do tematu- owszem, wolałabym żeby moje dziecko było zdrowe- nie dlatego że chcę mieć dziecko które jest "another brick in the wall"- ale dlatego że z powodu zaburzenia jest mu po prostu w życiu ciężko i spotyka się ono (a nieraz i cała rodzina) z falą potępienia, niezrozumienia i plucia jadem, nawet ze strony zupełnie postronnych osób. Osób które przypinają łatkę, i wróżą z fusów jakie to ja mam podejście i jak wychowuję dziecko, bo siostra koleżanki szwagierki coś tam... Ale jak każda normalna matka- cieszę się z sukcesów i talentów mojego dziecka. Chwalę się nim i dbam nie tylko o to żeby pracował nad tym z czym ma problem, ale też nad tym żeby te swoje talenty rozwijał. Jest na tyle duży że widzi swoje braki i jest mu ciężko z tego powodu, ale wyjątkowe umiejętności i zdolności pozwalają że przynajmniej czasem czuje się również lepszy, wyjątkowy, doceniany i wyróżniony. Bo nie widzę powodu dla którego otoczenie ma nim pomiatać całe życie. Być może dzięki temu będzie miał pracę albo przynajniej swój azyl i źródło radości. Jestem z niego dumna jeżeli radzi sobie z czymś wyjątkowo dobrze, a zwłaszcza jak widzę że sam nad sobą pracuje.

Gość gość
gość dziś hitler miał rację że się pozbywał takich muminków niedorozwiniętych. ja bym poszła o krok dalej i jeszcze was się pozbywała żeby wyeliminować wasze niedoj/ebane geny. Sorka ale selekcja naturalna xx Radze, omijaj szerokim łukiem internet, bo Bill Gates ma Aspergera. Kogo selekcjonowac?

Gość gość
Mam dziecko z aspergerem I powiem tyle, ze owszem, wie o wiele wiecej od swoich rowiesnikow w tematach, ktore go interesuja, ale za to z innymi rzeczami bywa ciezko, co zreszta widac po ocenach, bo kontrast jest spory. Kolegow I kolezanek nie ma zbyt wiele, ale jest przyjacielski I komunikatywny - troche mu to zajelo, ale dalo sie. Ma nawet dwojke kolegow, o ktorych mowi, ze to jego najlepsi przyjaciele - ze wzajemnoscia, zreszta. Na lekcjach bywa roznie, raz lepiej raz gorzej. Nie ma rzucania, popychania czy generalnie uzywania sily fizycznej zbyt czesto, chociaz przyznam byl z tym kiedys problem - w sumie tyle samo, co inne dzieci - za to maly jest gadula. Nie zaslaniam jego zachowania aspergerem, bo musi juz teraz nabywac rozne umiejetnosci, zeby w doroslosci bylo I jemu z innymi dobrze, I vice versa. Moze zabrzmi to brutalnie, ale takie dzieci potrzebuja duzo dyscypliny I konsekwencji. No I caly czas praca nad dzieckiem. Terapia to jedno, ale rodzice musza wlozyc w wychowanie takiego dziecka ekstra wysilek, bez wymowek czy na przyklad forow w szkole, bo tym takiemu maluchowi mozna tylko zaszkodzic. Pozdrawiam :)

Gość gość
Amerykanie piszą, że Putin ma zespol aspergera i Bill Gates. Więc jakoś sobie w życiu radzą, chyba lepiej od tej prostackiej autorki tego topiku. I chyba też innych topikow, bo ta kobieta to psycholka, ma obsesje

Gość gość
Dzięki takim aspergerowcom świat idzie do przodu, następuje ewolucja i rozwój. To bardzo często wybitne jednostki, indywidualności, którzy widzą świat inaczej niż przeciętni zjadacze chleba.

Gość gość
Mam dziecko z głębokim autyzmem.W przyszłym roku idzie do szkoły. Wyślę go do placówki specjalnej. Jest spokojny, bez objawów agresji. Wszystko rozumie ale nie mówi. Boję się go posłać do szkoły z normalnymi dziećmi. Wiem jak to się skonczy. Stanie się kozłem ofiarnym i pośmiewiskiem - a nawet nie będzie mógł się poskarżyć. Chcę go chronić przed ludźmi takimi, jak co niektóre z was. Dodam że szkoły bardzo chętnie przyjmują dzieci z zaburzeniami które mają orzeczenia o kształceniu specjalnym. Gminy dostają za dziecko z aspergerem lub autyzmem 9,5 razy więcej pieniędzy niż za zdrowe dziecko (około 50 tyś. rocznie). W teorii kasa ta powinna iść na opłacenie nauczyciela wspomagającego (tzw cienia), zajecia specjalne itp. W praktyce pieniądze najczęściej po prostu rozchodzą się na rzeczy niezwiązane z dzieckiem - np. remont szkoły. Efekt jest taki że gminy kasują pieniądze a chore dzieci są pozostawione samym sobie.

Gość gość
14.38: No to faktycznie są "przygłupy"...

Gość gość
największymi przygłupami są właśnie te osoby które wyśmiewają chore dzieci...Co wy sobą reprezentujecie? Żal tych waszych dzieci, że od początku są skazane na tak głupią matkę. To, że wy macie teraz zdrowe dzieci nie znaczy, że tak zawsze będzie.

Gość gość
Jaki zachwyt? Czy ty jesteś kobieto taka pusta czy tak złośliwa? Myślisz, że ci ludzie chcą mieć takie dzieci? Po prostu rozwijają jakieś talenty i cieszą się z sukcesów swoich dzieci, bo by oszaleli i chyba na deprechę zeszli. O co ten bóldooopy? niewiele ci ludzie mają z życia, a jeszcze takie proste radości chcecie im odebrać? Zajadłe suczydła jesteście, a ty autorko lecz się, bo wczoraj się przypieprzałaś do padaczki, a dzisiaj jedziesz po autyzmie. Jesteś zwyczajnie popier/dolona czekam na jakiś temat o tym jakimi śmieciami są dzieci z ZD i MPD, bo to u ciebie tylko kwiestia czasu tępa szmato.

Gość gość
Tak gadacie jakby tylko Aspergerowcy mogli dostawać Nobla i odnosić sukcesy. Zapewniam Was że wśród wybitnych naukowców itp., tylko niewielki procent ma Aspergera. A że jest to naglo snione to nie dziwota, skoro to takie popularne zaburzenie. Szacuje się ze do 30% osob moze to miec. Nieźle.

Gość gość
15:38 tępa szmata to ty, bo wszystko w twoim malym mozdzuniu zlepia ci sie w jedna calosc a watek byl zlozony:) z tego co pamietam to ja powiedzialam tylko ze dzieci z ZA lub ADHD ktore zle sie zachowuja (a sa aspergerowcy ktorzy sie zle zachowuja, nie wazne jak bardzo bedziesz nam wmawiac ze takowi nie istnieja, bo istnieja i stanowia duza grupe) zasmiecaja placowki dla normalnych dzieci i jest to prawda, bo jak to inaczej nazwac? Wyzywac od dna, pędraków, zer - zaczęły inne kafeterianki wiec zatkaj ryj bo oczerniasz mnie w tym momencie idiotko

Gość gość
gość dziś Tak gadacie jakby tylko Aspergerowcy mogli dostawać Nobla i odnosić sukcesy. xxx Nie, to wy tak gadacie jakby tylko aspergerowcy rozwalali lekcje i dokuczali innym dzieciom

Gość gość
15:42 nikt nigdzie nie powiedział, ze tylko aspergerowcy. Ale że m.in.oni. Dziwnym trafem nie ma tu żadnej mamusi dziecka z autyzmem, no moze jedna, i nie ma zadnej z adhd. Za to cała chamara matek dzieci z aspergerem, wy to jestescie przeczulone na swoim punkcie i tych waszych pozal sie boze dzieci, bardziej niz dziewica na punkcie swojej blony. Zluzuj poślady, temat był o tej części dzieci z Aspergerem które nie tolerują innych do tego stopnia że biją, kopią i są agresywne jak tylko ktos chce sie z nimi pobawić. Nie jestem gołosłowna frajerko, znam 5 dzieci z tym zaburzeniem i tylko jedno jest ciche i pokorne. Do niego nic nie mam, niech chodzi do szkoly z innymi dziecmi ale miejsce reszty jest w innej szkole bo przez nich ani lekcji nauczycielki nie moga normalnie prowadzic, ani dzieci ni się nie naucza

Gość gość
Nie wiem o jakim ty zachwycie mówisz autorko. Tylko my wiemy ile łez wylaliśmy po diagnozie potwierdzającej autyzm, tylko my wiemy jak to jest wyprzedawać dobytek żeby np. kupić dodatkowy turnus w delfinarium, tylko my wiemy jak to jest od rana do wieczora tyrać, a w między czasie podwozić i przywozić dziecko z terapii, tylko my wiemy jak to jest znosić krzywe spojrzenia obcych ludzi, który g...wno o tobie wiedzą ale wiedzą lepiej i tak mają wszyscy rodzice autystów, których znam ze szkoły czy z terapii. Mimo to nie narzekam, nie biadolę tylko pcham ten mój 'wózek' codziennie, pomalutku do przodu, a ty piszesz pełna pogardy i jadu i wymyślasz jakieś wyssane z palca uczucia takie jak zachwyt. Ja po prostu cieszę się z każdego postępu i tyle a ty po raz kolejny robisz tu jatkę ze swoimi kumpelami. Jakbyśmy mało mieli przerąbane. Jak wam nie wstyd w ogóle?

Gość gość
U mojego syna w klasie jest chłopak z autyzmem, zaburzeniami Si i jemu wolno bic inne dzieci i wolno mu wszystko a dzieci muszą chodzić na około no on nie lubi .On jest fajny dzieci nie fajne.

Gość gość
Aspergerowcy zazwyczaj nie są agresywni. Ale jak jakiś niewychowany tępy bachor z matki prymitywnej suki, takiemu dziecku dokucza i wyśmiewa go, no to się aspi też czasami wkurzy. Zauważyłam, że dokucza właśnie taka patologia. Dzieci inteligentne i wrażliwe. nie dokuczają innym.

Gość gość
O kurfaaa bo się popłaczę :D wzruszyła mnie twoja historia Normalnie w życiu się tak nie uśmiałam :D :D spier/d/a/l/a/j/ ze swoim przymułem im prędzej wykituje tym lepiej dla wszystkich i pogódź się z tym, że masz niec nie wartego przychlasta

Gość gość
Ci "normalni" też biją i zachowują się jak dzicz - no ale to są przecież n o r m a l n e dzieci a nie AZ

Gość gość
15.56: Jeśli masz dziecko, to wspólczuję mu takiej matki jak ty...

Gość gość
Szkoda że przez tyle czasu nie ma tu żadnego tematu o tym jak normalne dzieci dokuczają innym zdrowym czy chorym dzieciom i co wy na to... hmmmm... ciekawe dlaczego?

Gość gość
do 15.56: - wzięlaś dziś leki?

Gość gość
Nie ma sensu dyskutować z tą tępą idiotką. To jakaś sfrustrowana psycholka czepiająca się chorych d zieci. Albo tych z padaczką albo z autyzmem. Trzeba byc najgorszą szmatą i śmieciem aby wyzywać chore dzieci. Nie odpisujcie tej suce i koniec tematu.

Gość gość
wszystko wszystkim ale proszę nie mylic mnie autorki bron boze z osoba 15:56, bo ja nie posunelabym sie do takiego wyzywania zadnych dzieci, czy to chorych czy zdrowych.